Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 393
Опитах се да направя нещо такова като на снимките, нещо като тънки навити солети- банички с кашкавал и подправки, плюс яйце. Стана вкусно, обаче презентацията ми беше плачевна. Не станаха въобще хрупкави, а доста меки и най- вече много трудно ги отлепих от тавата, направо си бяха залепнали и част от тях там си и остана.  Wink
Някой  има ли идея къде сбърках?  Wink



Цитирай

София

Мнения: 5 374
1. НЕ е била достатъчно загрята фурната предварително.
2. "месила" ли си с ръце тестото? На мене ми бяха казали минимално да го манипулирам, в смисъл, да не се пробвам да го точа или нещо подобно.
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Предполагам, като гледам снимките, че пълнежът не бива да е много течен, може би с жълтък да се намаже навитото тесто и да се поръси с подправки и настърган кашкавал. Изглеждат супер!
Цитирай


Мнения: 901
1. Тестото трябва да е студено
2. Фурната трябва предварително загрята на 200 С поне
3. Най добре да се работи с хартия за печене (поне няма да миеш тавата, ами хартията само в кофата за боклук)
4. Много зависи каква плънка е била ....


аз пък правя ТОВА 

Цитирай

Варна

Мнения: 732
За да не залепва бутер тестото при печене слагам домакинска хартия и след като са готови бутерките не ги вадя веднага, а изчаквам малко да изстинат. Така се отлепят без проблем Mr. Green
Цитирай


Мнения: 1 393
Даа, явно грешката ми беше, че не използвах хартия за печене- сигурно затова и изпозалепнаха за тавата.  Wink
Не вярвам да е от месенето, защото в самата рецепта за този вид бутер тесто си пишеше да се разточи до определен размер.

Мерси за отговорите!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.