Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 авг. 2006, 17:36 ч.

Разделно хранене-рецепти

  • 388 183
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 3 785
Това го прави една моя комшийка-гъркиня,затова съм го кръстила така Mr. Green.Става голяма вкусотия,особено ако го готвите в тенждера под налягане.Аз не ползвам такава и давам моята рецепта,в обикновена тенджера Wink

Телешко месо по гръцки

1,5 кг.телешко месо
5-6 глави стар лук
чесън-на вкус
2 домата
1 ч.чаша червено вино
черен пипер
3 к.лъжички канела
1 карамфилче
вода

Телешкото се изчиства от жилите,нарязава се на парчета и се накисва за една нощ в някаква марината/но без оцет и други киселини,защото стягат много месото!/.Непосредствено преди готвенето се изважда от нея,измива се и се запържва с силно сгорещено олио.Когато се зачерви хубаво от всички страни се добавя едро нарязаният лук и чесъна на скилидки.След малко се налива виното,оставя се да заври и се добавят останалите продукти-доматите,нстъргани на ренде и подправките.Разбърква се хубаво и ври  десетина минути на силен огън,след което се намалява и се оставя на слаб огън до пълна готовност на месото.

# 76
  • София
  • Мнения: 3 785
Ето и една салатка.Онзи ден я прави Иван Звездев Grinning

Салата с крема сирене

2 пакетчета крема сирене-около 250 гр.
2-3 печени чушки,нарязани на ситно
2 червени домата
2 с.л доматено пюре
2-3 с.л зехтин
листа от зелена салата
2-3 скилидки чесън
черен пипер
 
Чесъна,зехтина,кремата сирене,черния пипер и дом.пюре се объркват хубаво в купа.
За една порция:В салатна чиния се слага 1 листо от зелена салата,върху него шайбите от 1 домат,върху доматите се поставя от сирнената смес,оформена като топчета.Отгоре се слага по едно листенце пресен босилек/по желание/или ситно нарязан магданоз.

# 77
  • София
  • Мнения: 3 785
Такааа,няколко предястия:

Пълнени домати

Средни или малки доматчета се издълбават.
Пълнят се със смес от:
-нарязан на малки кубчета кашкавал mozzarella
-нарязан босилек (пресен)
-по желание малко маслини, също нарязани много дребно
- сол, черен пипер и зехтин на вкус (може и малко оцет, но balsamic vinegar)
Поднася се като студено предястие и поне при мен обикновено мн. се харесва

ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ-2 вариант

6-8 средно големи домата

За пълнежа:

2 пак. крема сирене
200 гр. сирене - намачкано с вилицата
1 малка глава ситно нарязн кромид лук  или 5-6 скилидки счукани чесън
черен пипер + малко лют червен
пресен магданоз или копър - ситно нарязани
шипка пресен риган
 
Доматите се измиват. Отрязва се капаче откъм дрьжката и се издълбава вътрешността, която ситно нарязана се прибавя към пълнежа. Всички продукти за него се объркват добре с лъжица до получаване на хомогенна смес - трябва да е  мек. Доматите се напълват с получената смес и се украсяват  със стръкче  пресен магданоз или розмарин. Поставят се в хладилника поне за час, докато се сервират. 
Забравих: като се сервират може да се сложат на подложка от листо от маруля или китайско зеле.
Бъркането на съставките - само с вилица и лъжица, с пасатор - в никакъв случай.

домати "ШмерКЕЗЕ (Schmerkaese)"


Продукти:
неголеми домати и пълнеж по желание

изпробвани варианти за пълнеж:
сирене; крема сирене с подправки; катък с чеснов прах;

Реже се капаче на доматите, издълбават се с помощта на нож и лъжичка, отцеждат се за 10-на минути надупени и се пълнят с някоя от горните (или по желание ) смеси.  Отгоре също по желание се украсяват: или с капачето на домата; или със ситно нарязан магданоз, или с някоя друга идея

# 78
  • София
  • Мнения: 3 785
Салатки:

Салата”Колсло”

Необходими продукти (4 порции)
* 1/2 зелка (0.75 кг) настъргана на дребно
* 2 средни моркова, настъргани на дребно
* 1 стрък зелен лук, накълцан на дребни ивици
* 5 с.л. ябълков оцет
* 1/2 ч.ч. бита сметана (цедено кисело мляко)
* сол, бял пипер на вкус
Приготовление:
1.   Поставете зелето, морковите и лука в голяма купа. Покрийте и оставете в хладилника докато се охлади.
2.   Смесете оцета, солта и пипера в малка купа. Залейте салатата и омесете добре.
3.   Прибавете сметаната и отново разбъркайте.
4.   Покрийте и оставете в хладилника за около 30 минути.
Готовата салата се сервира оформена като топки с размер приблизително колкото топки за тенис.

Корсиканска доматена салата

за 4 порции

6 месести домата
2 средни гл. лук, нарязани на ситно
4 ск. чесън, нарязани на тънки филийки
3с.л. каперси (аз нямах)
3с.л. нарязан магданоз
4с.л. зехтин
сол, черен пипер на вкус
6 резенчета козе сирене

Доматите се нарязват на кръгчета и се подреждат в плато. Посоляват се леко.
Смесват се лукът, чесънът, каперсите, магданозът, зехтинът . Сместа се разпределя върху доматите. Поръсва се с черен пипер. Сервира се с резенчета козе сирене или фокача

# 79
  • София
  • Мнения: 3 785
Постни манджички:

Пълнени чушки с царевица

10-12 сушени чушки (или замразени)
1 голяма глава лук
200-250 г царевица
30-40 г маргарин
50 г целина
3 домата
2 скилидки чесън
2 щипки мащерка
1/2 ч. л. червен пипер
1 стрък копър
сол на вкус

1. Чушките се заливат с вода и се оставят да набъбнат. Целината се измива, обелва се и се настъргва, лукът се нарязва наситно и се задушават заедно на тих огън под капак
2. Към задушените лук и целина се прибавят царевицата и нарязаните наситно чесън и домати. Разбърква се, изчаква се да кипне и се овкусява с мащерка, сол и копър
3. Малко преди плънката да се свали от огъня (трябва да остане на мазнина), се поръсва и червеният пипер
4. Чушките се пълнят с готовата плънка. Нареждат се в тавичка, заливат се с малко вода и се запичат за около 30 минути в умерена фурна.

Лятно изкушение

Продукти:
2 патладжана
4-5 домата
4 печени червени чушки
1 морков
пресен лук,дафинов лист,чубрица,черен пипер,сол,чесън,магданоз

Нарязват се патладжаните на филии и се осоляват,поръсват се с нарязан магданоз и стрит чесън,заливат се с малко олио.Малко да постоят.
Патладжаните се изпичат на скара.
Доматите се настъргват на ренде,настъргва се и моркова.
В тиган слагаме олио и нарязания лук да се пържи.
Добавяме доматите.
Добавяме и опечените и нарязани чушки.
Слагаме 2 дафинови листа и чубрица.
След 3-4 мин. добавяме и опечените патладжани.

Да се пържи още 3-4 мин. Посоляваме и при сервиране поръсваме с магданоз.

Ветрило от патладжан

Необходими продукти за 4 порции:

2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка
100мл. олио


* Патладжаните  се режат напречно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ -  около 1см.
* Изкисват се в солена вода за около час
* Изцеждат се от водата и се измиват
* Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива.
* Поръсва се с мащерката, а може и без нея.
* Залива се с олиото и 100мл. вода
* Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*.
* накрая  се настъргва с кашкавал и запича за около 10 мин

Задушени тиквички

Необходими продукти:
4 малки тиквички
1 консерва домати, или 600гр. пресни (но меки)
3 глави лук
1 глава чесън
1 к.ч. олио
магданоз, копър, сол на вкус.

Тиквичките се режат на  кръгчета/полу.. и нареждат в тавичка с капак - общо на 3-4 реда. Между всеки от тях се поръсва с нарязания на ситно лук и чесън - разпределен на 3 части и се залива с по една чаша от пасираните домати, или по-гъст доматен сок.  Отгоре  се посипват нарязаните зелени подправки, затваря се с капак (или друга тава) и се пече около час и половина на 200*. Когато се отвори, ако е останало сравнително рядко (това зависи от доматите или сока), се запича още малко.

ПИКАНТНИ  КАРТОФИ (бейби)

Тази рецепта е за  пресни картофи, но става не само с тях - а с картофи по всяко време

ПРОДУКТИ:
1,5 кг. пресни картофи - ДРЕБНИ
1 к.ч. бира
1 к.ч. вино/или твърд алкохол
1 к.ч. вода
1/3 пак.масло
1/2к.ч. олио
2 лъж. горчица
3л. соев сос
4-5 сч.скилидки чесън
щипка пресен нарязан розмарин
щипка черен пипер
щипка червен лют
самардала и копър

 Дребните картофи се чистят лесно, като се разделят на 2 и всяка част се сложи в тенджера, 2-3 лъжици сол, малка шепа вода, затваря се с капака  и яко разтръскване на тенджерата за около 1 минута.
Следва само миене - всичко е изпадало от тях.
Измитите картофи и всички други съставки - разбъркани се поставят в тава, захлупват се отгоре с друга - по-голяма, да покрие долната тава и се пече за около час във фурната.  Ако е със стари картофи, те се белят и режат на доста големи кубчета
При сервиране се поръсват с пресен магданоз по желание

Пълнени постни чушки с тиквички и патладжан

Аз правя постните чушки със задушени лук, настъргани моркови, тиквички ,патладжан.
Като се задушат слагам настъргани домати и оставям малко да се поизпари, след което добавям ориз и сипвам вода в съотношение 1:1.
Когато оризът попие водата слагам подправките и пълня чушките.Отвора на всяка чушка се топва в  брашно.
Нареждам в тенджера на дъното на която има настъргани домати, слагам си още малко олио,добавям вода  /на 1 чаша ориз,сложен в плънката- 3 чаши вода/ и варя на умерен огън.


Пълнени камби с ориз

Продукти:
6 средни камби

За плънката:
1 ½ ч.ч  ориз
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
1 стрък целина
2-3 с. л. зехтин
2 кубчета бульон

Начин на приготвяне:

1. Ориза се сварява в посолена вода за около 8-10 минути.
2. Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в предварително загрятата мазнина.
3. Целината и магданозът се наситняват и се изсипват при запържения лук. Разбъркват се. Пържат се 1-2 минути, на умерен огън. Стрива се едно кубче бульон и се налива 1 черпак от водата, в която се вари пастата. След това се изспива прецеденият ориз. Запържва се за кратко.
4. Камбите се почистват от семето, като капечетата им се запазват.
5. Камбите се напълват с готовата плънка. Нареждат се в подходяща тава.. Налива се вода, която да стига до 1/3 на камбите. В нея се стрива още едно кубче бульон. Камбите се затварят с капачетата си.
6. Пекат се в предварително загрята на 180С фурна, около 45 минути. 10 минути преди камбите да са готови, капачетата се отстраняват, за да се запече и плънката. Щом са готови се сервират, като капчетата им се поставят отгоре.
 

# 80
  • София
  • Мнения: 3 785
Пилешко:

Родопско вдъхновение  
 
4 пилешки пържоли (от бутчета)
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г пресни гъби - нарязани
4 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
5 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 в. ч. бяло вино
1 лимон
сол на вкус

1. Пържолите се начукват с дървено чукче, намазват се с олио и лимонов сок, посоляват се.
2. Доматите се обелват и се нарязват наситно заедно с лука. Лукът се запържва за минута в тиган със сгорещено олио.
3. Прибавят се нарязаните гъби и се пържи 2 минути на силен огън. Налива се бялото вино и след като се изпари, се добавят доматите, чубрицата, счуканият чесън. Вари се на тих огън 10 минути под капак.
4. Пилешките пържоли се пекат на скара по около 10 минути от всяка страна. Готовите пържоли се поставят в съда със соса и всичко се вари 1 минута. По желание се поръсва с нарязан магданоз.

Пилешко филе със зеленчуци

за 4 порции
900-1000 гр пил. филе
2 големи глави лук
250-300 гр гъби
2 пакета /от по 400 г./ замразени зеленчуци

Месото може да оставите като пържолки или да нарежете на хапки ( въпрос на избор) се маринова в малко соев сос, бяло вино, пр. мляко и подправки  за 1 - 2 часа.
Изцежда се месото и се задушава в мазнина за около 10 - 15 мин, прибавят се гъбите, като се поизпари водата им и лука, нарязан на филийки. Като поомекне лука се прибавят замр. зеленчуци. Задушавайте до готовност. Подправки по твой вкус.

ПИЛЕШКО РУЛО С ГЪБИ

Продукти:
6 бр. пилешки бутчета
300гр. гъби
сол, ч. пипер, фолио

* Внимателно обезкостете бутчетата, разгънете получената пържола, леко качукайте, осолете и подправете с пипера
* Нарежете гъбите на малки кубчета. Разпределете върху пържолите
* Завийте пържолата с гъбите на руло и всяко руло -  във фолио.
* Сложете в предварително загрята фурна на 180* и печете 30-40 минути.
* Готовите рула развийте от фолиото и сервирайте.
Плънката може да направите по избор: гъби, гъби със зеленчуци,  гъби, кайма и зеленчуци, зеленчуци - както пресни, така и мариновани.Изобщо - варианти на тема плънка - много.  Подправки - също може в повечко, защото тук е само с черен пипер.

ПИЛЕ В ЧЕСНОВ ДОМАТЕН СОС

Нищо особено, вкуса е в соса.

1 пиле /около 1.2-1.5кг/ - нарязано на порции
1 консерва домати /или 1.6л. доматен сок/
2 глави лук
1 глава чесън
3 дафинови листа
на върха на ножа  канела
пак толкова мащерка
1 к.ч. олио
100мл. вода (ако е с консерва домат, ако е дом.сок - не се слага)
100мл. вино

* Пилето, нарязано на порции се потапя във вряла вода за 5 мин. 
* Вади се и се нарежда в тенджерата за готвене.
* Консервата домати се пасира, заедно с изчистените лук и чесън.
* Прибавят се водата, виното и всички подправки без дафиновия лист;
* Като заври се намаля котлона на най-слаба степен /около 120-150*/ и ври около час - докато омекне месото.
* Добавят се даф.листа и ври още 15 мин.

# 81
  • София
  • Мнения: 3 785
Риба:

Шаран по йовковски

1 шаран
1 домат
1 глава кромид лук
3 шайби лимон
2 скилидки чесън
5–6 с. л. кетчуп
1/4 връзка магданоз
масло за намазване
сол на вкус
1. Доматът се нарязва на тънки шайби и се подрежда върху лист метално фолио.
2. Върху него се поставя изчистеният шаран (без главата), пълни се с нарязания на шайби лук, лимона и чесъна и се поръсва накълцаният магданоз. Горната част на шарана се намазва с кетчупа и маслото и се затваря.
3. Завива се във фолиото и се притиска добре, за да не излиза въздух. Пече се на скара не повече от 15 минути, без да се обръща.

Риба плакия по кайлъшки

2 скумрии
2 глави лук
3-4 с. л. олио
2 скилидки чесън
1-2 домата
1 ч. л. доматено пюре
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. черен пипер
магданоз за поръсване

1. Скумрията се запича за около 10 минути в силно загрята фурна
2. Лукът се нарязва наситно и се задушава в олиото под капак. След като поомекне, се добавят доматеното пюре и настърганите домати. Налива се около 1 к. ч. вода, разбърква се.
3. Когато водата кипне, се прибавя нарязаният наситно чесън. Отново се разбърква, овкусява се с чубрица, черен пипер и сол и се изчаква водата да се поизпари.
4. Сместа се сипва върху запечената риба и ястието се пече около 10 минути в силно загрята фурна. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Пълнени пъстърви по китайски

4 малки пъстръви
2 моркова
олио за пържене

Марината:
Сок от ½ лимон
2 с.л соев сос
2-3 щипки джинджифил на прах
1-2 с.л олио
2-3 щипки сол

Плънка:
1 тиквичка
1 глава лук
2 моркова
1 домат
1. Пъстървата се почиства, като се махат гръбната и коремните перки. С остър нож се прави прорез от горната част на гръбната кост, а след това и от долната. С пръсти внимателно се изважда костта, без да се допусне филетата да се разделят.
 2. Mаринатата се приготвя, като сосът от лимона се изцежда и се разбърква със соевия сос, олиото, солта, джинджифила . Рибните филета се нареждат в подходящ съд и се поливат с маринатата. Оставят се да престоят 30 минути.
4. Плънката се приготвя, като в тиган се загрява олиото и на силен огън се пържат нарязаните наситно лук и тиквичка. Разбърква се периодично. След 1-2 минути се добавя нарязаният наситно домат. Пържи се 3 минути и се подправя със соев сос. Пържи се още 1-2 минути.
5. В получилата се при обезкостяването гръбначна кухина се поставя парче морков и рибите се завързват с конец, така че да не изпаднат морковите. Овалват се в брашно и се пържат в маслена баня в китайски тиган 8-10 минути. След това конецът се отстранява и във всяка пъстърва се поставя част от плънката.Запичат се в предварително загрята фурна.

Скумрия с ароматни треви и лимон, запечена във фолио

Продукти:
- по една риба на порция
- краве масло
- 1 лимон
- магданоз, босилек, копър - по една връзка
- 2 супени лъжици каперси
- сол и черен пипер - на вкус
Приготвяне:
Всяка рибка се разцепва по дължина без да се срязва докрай на две.
Измива се със студена вода и разрезът се подсушава.
Кравето масло се размачква с част от накълцаните на ситно ароматни треви и със сока от лимона.
Всяка рибка се намазва със сместа отвън и отвътре.
В разреза се поставят каперси( могат да се заменят с дафинов лист) и тънки кръгчета лимон.
Всяка рибка се загъва плътно в двойно фолио.
Пече се във фурна загрята до 200 градуса по Целзий за 30-40 минути.
Поднася се гореща, украсена с резенчета лимон и стръкчета ароматни треви.

# 82
  • София
  • Мнения: 3 785
Телешко:

Стефато/Бон Апети/

1 кг телешки шол
3 глави лук
1 ч. ч. доматен сок
1 ч. л. сол
1/2 пакетче масло

за шпиковане:
1 глава чесън
5–6 дафинови листа
10 зърна карамфил
1–2 ч. л. Канела
1. Месото се слага в тенджера с топла вода, докато омекне.
2. Обелените скилидки чесън се овалват в канелата и месото се шпикова, като заедно с чесъна се слагат карамфилът и дафиновите листа.
3. Маслото се разтопява и в него се запържва шпикованото месо от всички страни до зачервяване. Добавят се нарязаният наедро лук, доматеният сок и част от бульона, в който се е варило месото. Оставя се да се задушава час – час и половина на тих огън и ако е нужно, се долива от бульона

# 83
  • София
  • Мнения: 3 785
Кайма:

Пълнени камби с кайма и зеленчуци

10-12 по-едри камби

За плънката:
1 средно голяма тиквичка
150-200 гр.гъби
1 голям морков
1 голяма глава лук
1 силидка чесън
600 гр. кайма
сол
магданоз
съвсем малко джоджен
червен пипер
чубрица
3-4 л.олио или зехтин

Камбите се почистват от семената и се осоляват отвътре.Подреждат се в тавичка.
Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се слагат в сгорещената мазнина.Като се позапържат се добавя каймата,предварително разбъркана с малко вода.Слагат се солта,червеният пипер и чубрицата.След това се добавят тиквичките,морковите и гъбите,нарязани на ситно.Позапържват се 5-6 мин.,като се разбъркват често.След като омекнат морковите се сваля от огъня и се добавят магданоза и  джоджена.
Със сместа се пълнят камбите и се пекат в предварително загрята фурна

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 14:34 от ками

# 84
  • София
  • Мнения: 3 785
Яйца:

Бъркани яйца”Лучено”

Необходимите продукти за 4 порции са: 8 яйца,2 кисели млека,малко чесън и сол.
Приготвяте в тигана бъркани яйца и преди да изключите котлона  заливате с разбитите млека.След което слагате скукан чесън,може и малко черен пипер. След 5 мин. яденето вече е дръпнало аромата на чесъна,а и от топлия котлон температурата на яйцата и млякото вече е еднаква. Може да сервирате  и с една хубава салата става бърза и вкусна вечеря

# 85
  • София
  • Мнения: 3 785
Заешко:


Средногорско руло от заек/Бон Апети/
1 заек

за плънката:
50-100 г бекон
150 г печурки
2 моркова
100 г глава целина 
100 мл бяло вино
50 мл олио
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
10 главички арпаджик
2 скилидки чесън
2-3 зърна бахар
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване

1. Заекът се обезкостява и се оформя така, че да се получи парче месо, подходящо да се навие на руло. Посолява се и се намазва с олио.
2. Плънката се приготвя, като в олиото се задушават около 10 минути ситно нарязаните арпаджик, праз, морковите и целината. Прибавят се беконът (на кубчета) и гъбите (на ивички), и се задушава още 5 минути. Поставят се останалите продукти за плънката, разбърква се добре и задушаването продължава още 5 минути, докато виното се изпари.
3. Готовата плънка се разпределя върху овкусеното месо. Завива се руло, стяга се с конец и повърхността на рулото се намазва с масло..
4. Рулото се прехвърля в намаслена тава и се покрива с готварско фолио. Пече се около 2 часа при температура 240 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, фолиото се отстранява.

# 86
  • Мнения: 35
Здравейте и от мен,
Включвам се и аз към актуалната и полезна тема, като преди това искам да поздравя ками и всички останали за ентусиазма и съвестното изпълнение на задачата да се популяризира разделното хранене. Много съм впечатлена от форума и целия сайт. Тук има всичко. Личи си, че жени са го правили (или поне по-голямата част).   bouquet
Не съм феминистка, но жените имат достойнства, с които трябва да бъдат похвалени.
А за рецептите изпращам линк към сайта на д-р Емилова от Варна. Повечето знаете за нея, предполагам. Там има страничка с няколко рецепти. Може да ви харесат: http://www.emilova.org/bg/recipes.html

# 87
  • София
  • Мнения: 3 785
Добре дошла,Лавандула Hug
Мерси за линкчето Wink

# 88
  • Мнения: 2 719
Хлябът, приготвен по рецептата на доктор Емилова е много вкусен. Препоръчвам ви го.А ето едно десертче, съобразено с разделното хранене. Ако ви хареса ,ще напиша още; Бананов мус- 3 чч вода ,250г банани ,0,5ч.грис ,2сл мед [може и повече]Бананът се пасира ,прибавя се меда ,гриса и сместа се вари при непрекъснато бъркане .Охлажда се добре и се разбива с миксер. Сервира се в купички и се украсява с парченца пресни банани .Да ви е сладко.  chef   

# 89
  • София
  • Мнения: 3 785
Здравейте,момичета Hug
Вчера готвих спагети,станаха много сполучливи.Тъй като напоследък дечко мина на обща храна,се стремя да готвя без много подправки,и той много хареса спагетките Wink

Спагети със спаначен сос

1 пакет спагети
20 гр.масло

За соса:
200 гр. заквасена сметана
200 гр.замразен спанак/нарязан на ситно/
20-30 гр.брашно/за сгъстяване на соса/
1 глава лук
3 скилидки чесън
босилек
магданоз
сол

Спагетите се сваряват,отцеждат се от водата и се объркват хубаво с маслото.
В тенджерка се задушават нарязаните на ситно лук и чесън.Като омекнат се прибавя замразеният спанак.Посолява се.Налива се половин ч.чаша вода и се вари 3-4 мин.Добавя се брашното,разбъркано с малко вода,вари се при непрекъснато бъркане още 2-3 мин.Слага се сметаната,разбърква се хубаво и се долива 1 ч.ч.вода.Вари се десетина минути,като при необходимост се добавя още вода или брашно/ако е много рядък соса/.2-3 мин.преди да се свали от огъня се добавят магданоза и босилека.

Може да сложите и гъбки,но аз не давам още на малкия,затова не сложих.
Подобни спагети правя с броколи или карфиол,вместо спанак.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт