Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Видин

Мнения: 2 657
Моми4ета помагайте,мъжа ми е на работа и незнам как да ги направя Embarassedвсе той е омесвал каймата до сега и ги е правил EmbarassedРаз4итам на вас Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Аз ги правя така:
Продукти:
1 ч.ч. ориз
кайма
1 глава лук
червен пипер
сол
джоджен
олио
Приготвяне:
Запържвам лука в малко олио, добавям ориза и изпържвам до стъклено. Прибавям каймата, като се позапържи и тя слагам малко червен пипер, джоджен и наливам 1 ч.ч. топла вода.  След като оризът "изпие" водата (ама че обяснение Embarassed Mr. Green) свалям от огъня, подправям със сол и завивам сърмичките. Редя ги в тенджерка, наливам 2 ч.ч. топла (не гореща) вода, похлупвам с една чиния и варя до готовност.


Приятен апетит Very Happy
Цитирай


Мнения: 502
пусни търсачката Smile темата е обсъждана много пъти.
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
Благодаря Вики  bouquet
Цитирай

гр.Созопол

Мнения: 156
При мен сърмите с лозови листа са постни. Запържвам лук и пресни гъби. Като сваля от котлона добавям ориза, много копър и джоджен, малко черен, червен пипер и сол и маслини на малки парченца. Нареждам в тенджерка, затискам с чиния и доливам вода. По време на варенето гледам винаги да има доста вода за да поемат добре.
Цитирай

София

Мнения: 206
Майка ми прави плънка от ориз, яйце и сирене - каймата я пазим за зелевите сърми.
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз ги правя мързеливи. Нарязвам листата , добавям плънката и в тенджерата под налягани или във фурната (така или иначе ,за да ги ядеш трябва да ги нарежеш)  Crazy
Цитирай

Откъм Варната

Мнения: 1 645
Аз ги правя така:
Продукти:
1 ч.ч. ориз
кайма
1 глава лук
червен пипер
сол
джоджен
олио
Приготвяне:
Запържвам лука в малко олио, добавям ориза и изпържвам до стъклено. Прибавям каймата, като се позапържи и тя слагам малко червен пипер, джоджен и наливам 1 ч.ч. топла вода.  След като оризът "изпие" водата (ама че обяснение Embarassed Mr. Green) свалям от огъня, подправям със сол и завивам сърмичките. Редя ги в тенджерка, наливам 2 ч.ч. топла (не гореща) вода, похлупвам с една чиния и варя до готовност.


Приятен апетит Very Happy

Използвам същите продукти, само че добавям и черен пипер и вместо джоджен слагам чубрица, джоджен слагам на зелеви сърми, омесвам всичко и навивам сармички, нареждам ги в тенджерка и захлупвам с чиния, наливам вода да покрие чинията и варя, като доливам вода ако се наложи, това е...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.