Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Сърми с лозови листа

  • 6 авг. 2006, 14:25 ч.
  • Преглеждания  8 277  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Моми4ета помагайте,мъжа ми е на работа и незнам как да ги направя Embarassedвсе той е омесвал каймата до сега и ги е правил EmbarassedРаз4итам на вас Wink

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 732
Аз ги правя така:
Продукти:
1 ч.ч. ориз
кайма
1 глава лук
червен пипер
сол
джоджен
олио
Приготвяне:
Запържвам лука в малко олио, добавям ориза и изпържвам до стъклено. Прибавям каймата, като се позапържи и тя слагам малко червен пипер, джоджен и наливам 1 ч.ч. топла вода.  След като оризът "изпие" водата (ама че обяснение Embarassed Mr. Green) свалям от огъня, подправям със сол и завивам сърмичките. Редя ги в тенджерка, наливам 2 ч.ч. топла (не гореща) вода, похлупвам с една чиния и варя до готовност.


Приятен апетит Grinning

# 2
  • Мнения: 502
пусни търсачката Simple Smile темата е обсъждана много пъти.

# 3
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Благодаря Вики  bouquet

# 4
  • гр.Созопол
  • Мнения: 156
При мен сърмите с лозови листа са постни. Запържвам лук и пресни гъби. Като сваля от котлона добавям ориза, много копър и джоджен, малко черен, червен пипер и сол и маслини на малки парченца. Нареждам в тенджерка, затискам с чиния и доливам вода. По време на варенето гледам винаги да има доста вода за да поемат добре.

# 5
  • София
  • Мнения: 213
Майка ми прави плънка от ориз, яйце и сирене - каймата я пазим за зелевите сърми.

# 6
  • Мнения: 7 474
Аз ги правя мързеливи. Нарязвам листата , добавям плънката и в тенджерата под налягани или във фурната (така или иначе ,за да ги ядеш трябва да ги нарежеш)  Crazy

# 7
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Аз ги правя така:
Продукти:
1 ч.ч. ориз
кайма
1 глава лук
червен пипер
сол
джоджен
олио
Приготвяне:
Запържвам лука в малко олио, добавям ориза и изпържвам до стъклено. Прибавям каймата, като се позапържи и тя слагам малко червен пипер, джоджен и наливам 1 ч.ч. топла вода.  След като оризът "изпие" водата (ама че обяснение Embarassed Mr. Green) свалям от огъня, подправям със сол и завивам сърмичките. Редя ги в тенджерка, наливам 2 ч.ч. топла (не гореща) вода, похлупвам с една чиния и варя до готовност.


Приятен апетит Grinning

Използвам същите продукти, само че добавям и черен пипер и вместо джоджен слагам чубрица, джоджен слагам на зелеви сърми, омесвам всичко и навивам сармички, нареждам ги в тенджерка и захлупвам с чиния, наливам вода да покрие чинията и варя, като доливам вода ако се наложи, това е...

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт