Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 дек. 2004, 22:20 ч.

Медена торта

  • 1 140
  • 5
  •   1
Отговори
  • Santo Domingo
  • Мнения: 444
Не знам дали я има тази торта, но се надявам да не се повтарям.Много бърза и вкусна е!

МЕДЕНА ТОРТА
-----------------------
Продукти:
8 лъжици мед
10 лъжици пудра захар
2 яйца
1 лъжичка сода
3 1/2 чаши брашно
2 големи (500гр) кофички сметана
Замесва се твърдо тесто, което се разделя на 5 топки.В намазнена и набрашнена тавичка се изпичат една по една разстланите
топки.Остават твърди след изпичането.Сметаната се смесва със захарта и се разбърква.След това се нареждат блатчетата едно върху друго, като всяко се маже обилно със сметана.Накрая се намазват и краищата и се оформя тортата.Престоява 24 часа преди да омекне и да се сервира.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 615
Топтата изглежда доста привлекателна. Освен със сметана с друг крем предполагам, че също ще стане...?

# 2
  • Мнения: 508
Тази торта е хит вкъщи, но се прави само по поводи, защото самото месене, точене и печене на корите(трябва да са тънки) отнема време, а и за да стане ОК, трябва да престои, та отива 1 ден.
Аз я правя като при нареждане на корите ги напоявам с подсладено с мед прясно мляко, а между корите слагам млечно-яйчен крем и сметана(редуват се).

# 3
smetene zakvasena ili tazi ot hoplata naprimer.

# 4
блатовете могат да се намажат с какаов маслен крем и да се украси с шоколадова глазура, захарни цветя и т.н.
колкото повече престои тортата толкова по-мека и вкусна става.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 321
аз я правя с 8 блата  - бррррр  Crazy

 и крем който се прави от следните 2 крема

1-вия - 1 пак. масло + 1 ч.ч. захар се бъркат с миксер, докато захарта се стопи

2-рия - като течен шоколад , но без какаото - сухо мляко, масло и пудра захар + мааааалко прясно мляко се разтопява на водна баня и се смесва с първия.

отгоре се поръсва с кокосови стърготини, а когато не ме мързи след цялото това правене и с разтопен карамал - захар + масло.

полученият вкус няма аналог с друг сладкиш  Close-mas:

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт