Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

На морския бряг

Мнения: 651
Здравейте момичета  Very Happy, фен съм на всичките рецепти публикувани във форума. Имам проблем с каймата за мусака, до сега все не мога да я запържа като хората, остава на по-едри парчета. Дали има някаква хитрост като се запържва каймата? Моля ви помагайте, утре чакам гости и мислех да сготвя мусакичка, а тази кайма все ме притеснява newsm78
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Аз като сложа каймата да се запържва, я намачквам хубаво с вилица и бъркам доста време, почти докато се запържи.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 691
Предварително размесвам с малко вода.Така процедирам при всички манджи при които трябва да се запържва каймата-а ако се наложи и доливам малко водичка...
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Smile
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Smile

Самата кайма нали?
Не се бях сещала за този начин, мерси ще пробвам.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Аз не я размесвам с вода, защото тя си пуска. Просто я слагам в мазнината, но не на силен, а на слаб огън и става. Когато правя де, то рядко се случва  Mr. Green
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
Да.
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
Предварително размесвам с малко вода.Така процедирам при всички манджи при които трябва да се запържва каймата-а ако се наложи и доливам малко водичка...
и аз така и тя става на каша и не остава на бучки Peace
пиши после дали е станала хубава Naughty
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Слагам мазнината да се загрее, запържвам лука, слагам каймата, намачквам с вилица и тогава сипвам малко вода. Определено във водата е хитростта Wink.
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Слагам мазнината да се загрее, запържвам лука, слагам каймата, намачквам с вилица и тогава сипвам малко вода. Определено във водата е хитростта Wink.
По същия начин я приготвям, не само за мусака , а и за пълнени пиперки.
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 109
Аз правя така:
Разбърквам в купа каймата с вода на рядка каша, прибавям лука, доматите и др. подправки и
изсипвам при нарязаните картофи в тавата. Обърквам добре, ако има нужда доливам още малко вода, ако не - във фурната. Нищо не запържвам, не добавям и мазнина - каймата си пуска достатъчно. Като се изпари водата поливам заливката и допичам.
Научих се от сестра ми да я правя така и ми е по-вкусна и лесна.
« Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 00:48 от Мари М »
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Smile

 Peace
Цитирай

София

Мнения: 10 655
И аз от тук, от форума научих тази хитрост за размиването на каймата във вода, до каша и става много добре, на съвсем мънички топченца, както си трябва. Преди я мачках с вилица и все оставаха и по-едри парчета.
Цитирай

На морския бряг

Мнения: 651
Благодаря ви момичета Very Happy за ценните съвети. За пръв път направих страхотна запръжка на каймата  Laughing, мусакичката стана страхотна!!!
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
Винаги, когато запържвам кайма (за мусака, за спагети) процедирам така: слагам каймата в сгорещено олио, прибавям бира (на 500гр кайма - 200мл бира) и бъркам с дървената лъжица.
Резултатът е превъзходен (и много вкусен) 35  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора