Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 авг. 2006, 22:42 ч.
  • Преглеждания  2 515  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • На морския бряг
  • Мнения: 652
Здравейте момичета  Grinning, фен съм на всичките рецепти публикувани във форума. Имам проблем с каймата за мусака, до сега все не мога да я запържа като хората, остава на по-едри парчета. Дали има някаква хитрост като се запържва каймата? Моля ви помагайте, утре чакам гости и мислех да сготвя мусакичка, а тази кайма все ме притеснява newsm78

Реклама
# 1
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Аз като сложа каймата да се запържва, я намачквам хубаво с вилица и бъркам доста време, почти докато се запържи.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 732
Предварително размесвам с малко вода.Така процедирам при всички манджи при които трябва да се запържва каймата-а ако се наложи и доливам малко водичка...

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 11 597
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Simple Smile

# 4
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Simple Smile

Самата кайма нали?
Не се бях сещала за този начин, мерси ще пробвам.

# 5
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Аз не я размесвам с вода, защото тя си пуска. Просто я слагам в мазнината, но не на силен, а на слаб огън и става. Когато правя де, то рядко се случва  Mr. Green

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 11 597
Да.

# 7
  • Пазарджик
  • Мнения: 603
Предварително размесвам с малко вода.Така процедирам при всички манджи при които трябва да се запържва каймата-а ако се наложи и доливам малко водичка...
и аз така и тя става на каша и не остава на бучки Peace
пиши после дали е станала хубава Naughty

# 8
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Слагам мазнината да се загрее, запържвам лука, слагам каймата, намачквам с вилица и тогава сипвам малко вода. Определено във водата е хитростта Wink.

# 9
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Слагам мазнината да се загрее, запържвам лука, слагам каймата, намачквам с вилица и тогава сипвам малко вода. Определено във водата е хитростта Wink.
По същия начин я приготвям, не само за мусака , а и за пълнени пиперки.

# 10
  • ВАРНА
  • Мнения: 143
Аз правя така:
Разбърквам в купа каймата с вода на рядка каша, прибавям лука, доматите и др. подправки и
изсипвам при нарязаните картофи в тавата. Обърквам добре, ако има нужда доливам още малко вода, ако не - във фурната. Нищо не запържвам, не добавям и мазнина - каймата си пуска достатъчно. Като се изпари водата поливам заливката и допичам.
Научих се от сестра ми да я правя така и ми е по-вкусна и лесна.

Последна редакция: вт, 08 авг 2006, 00:48 от Мари М

# 11
  • Milano / Como
  • Мнения: 3 388
Предварително размесвам с малко вода....
И аз така, това е номера. Simple Smile

 Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 10 856
И аз от тук, от форума научих тази хитрост за размиването на каймата във вода, до каша и става много добре, на съвсем мънички топченца, както си трябва. Преди я мачках с вилица и все оставаха и по-едри парчета.

# 13
  • На морския бряг
  • Мнения: 652
Благодаря ви момичета Grinning за ценните съвети. За пръв път направих страхотна запръжка на каймата  Laughing, мусакичката стана страхотна!!!

# 14
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Винаги, когато запържвам кайма (за мусака, за спагети) процедирам така: слагам каймата в сгорещено олио, прибавям бира (на 500гр кайма - 200мл бира) и бъркам с дървената лъжица.
Резултатът е превъзходен (и много вкусен) Joy  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт