Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сливен

Мнения: 2 000
Ето и една рецепта за торта:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. едро смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
0.5 л. течна сметана

Всичко се разбива на ръка и се оставя в хладилника да престои поне 6 часа. След това от сместа се изсипва на тънък пласт върху намаслена тава и се пече при 180 градуса около 15 минути. От тази смес излизат 3-4 блата. След като изстинат блатовете се слепят с предварително разбита сметана и се украсява по желание.
Цитирай
и аз правя тази торта.много е вкусна. пробвайте я!
Цитирай

В офиса

Мнения: 2 069
Великата торта Татяна, дадена от Поли преди доста време в готварския на дир-а. Тортата става такава, че който я е опитал, винаги е питал за рецептата. Пък и е адски проста, няма къде да сбъркат и начинаещите. Препоръчвам на всеки, който още не я е пробвал, да действа. Аз смесвам орехите с лешници и става още по-хубаво. Сместа не се разбива, само се разбърква с вилица и се оставя за една нощ в хладилника. На сутринта печеш (най-удобно във форма с подвижно дъно). Течната сметана не се слага в блата, а е за слепване и за отгоре. Аз ги слепвам, обаче, с 1 голяма кофичка заквасена, разбита с по-малко от 1 ч.чаша захар. Захарта в блата също може да се намали, за тези, които не обичат много сладко.
Цитирай


Мнения: 3 452
Тази рецепта вече се завъртя във форума Smile
Цитирай


Мнения: 4 368
Татяна се казва тортата, така ли?
Цитирай


Мнения: 4 368
Благодаря Smile
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
Tinkerbell,аз имам въпроси: не се ли сиропират блатовете след като излязат от фурната?или направо се маже сметаната върху тях, докато са топли..а колко заквасена сметана ти "отива"?благодаря Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.