Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте, мили мами! Имам един много де-юре въпрос. Имам дете на 10 месеца и съм прехвърлила майчинството на майка ми /която гледа детето/за половин година. Тя е учителка.Казали са й, че от тринадесетата заплата, която по принцип трябва да получи на три вноски, ще й бъде дадена само половината, заради това, че през половината година е била в майчинство.
Може ли някой да ми сподели опита си и да ми каже дали това е правилно, на какво основание и т.н., защото според мен не е справедливо!
Благодаря ви предварително!

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 404
Тази заплата, за която ти говориш се получава на 24 май, 15 септември и Коледа и се води надбавка. Получава се съобразно изработените месеци. Ако майкати е била в майчинство,  ще получи тази надбавка съобразно реално изработенето от нея време. За всяка една от датите има изискване за отработени месеци, за да се получи надбавката в пълен размер.

В наредбата уреждаща плащатнето на тези пари, изрично е посочено, че те не се изплащат при излизане в отпуск по майчинство.   bouquetРедакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт