Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
    Момичета, предлагам ви много лесна и вкусна рецепта за сладкиш:
4 яйца, 200гр. масло, 2 кафеени чаши пудра захар, 2 чаени чаши брашно, 1 пакетче бакпулвер, 700гр. сини сливи, канела(аз не сложих), пудра захар за поръсване.

 Разтопеното масло се разбива с пудрата захар.Едно по едно се слагат яйцата и сместа се разбива още десетина минути.Накрая се прибавя брашното, пресято с бакпулвера.
  Тестото се разбърква добре и се изсипва е намазана с масло и поръсена с брашно тавичка с диаметъ 28-30см.Отгоре се нареждат нарязаните на четвъртинки сливи, оваляни в малко брашно и поръсени с канела на вкъс.
 Сладкишът се пече в умерена фурна и докато е още топъл, се поръсва с пудра захар.Нарязва се след като изстине.
                                                              
Цитирай

София

Мнения: 10 661
Ох, че вкусно изглежда...ммм Mr. Green
ще го пробвам!
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Още тази вечер ще го направя , изглежда много вкусен ! Flutter
Канелата и аз ще си я спестя ...
Цитирай

София

Мнения: 10 661
Момичета започнах сладкиша, но имам следното питане - как да подредя сливите след като съм ги нарязала - с кожичките надолу или нагоре?
казвайте бързо Praynig
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Аз правя същия , но карамелизирам захар на дъното на тавичката и там слагам сливите / както и да ги наредя/. Отгоре изсипвам тестото и след изпичане и леко охлаждане го обръщам.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
С кожичката надолу!
Цитирай

София

Мнения: 10 661
Мерси много! направих го, сега истива.
по-късно ще кажа как е станал Hug
Цитирай

София

Мнения: 10 661
Давам отчета Mr. Green
Вчера напарвих сладкиша, стана божествен!!!
Легнах си по едно време, мъжът ми остана, сутринта гледам, че повече от половината го няма Love Много го е харесал.
Стана мек и пухкав. Направих го с 3 яйца, защото имах само толкова.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
И аз вчера купих сливи, но за жалост не са от сините, ами са огромни и са тъмно червени на външен вид /предполагам, ще станат/, че ще го пробвам .
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Вивиан, радвам се, че ви е харесал!
 Нина, тук почти не се намират сини сливи и го правих с посочените от теб, но пак се получи вкусен сладкиш.
Цитирай


Мнения: 220
А с маргарин дали ще стане  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Ох , аз пък се изложих нещо  Embarassed... Пропаднаха ми сливите вътре в сладкиша  Sad   ( тези големите сливи използвах и аз , не сини , те  са по готини даже ) , ама някъде съм сбъркала ...
На вкус го докарах , ама на вид никак  Sick
И като гледам Биляна какви красоти е сътворила ...
Кажете моля , къде съм сбъркала , че да отивам на поправителен .
Цитирай


Мнения: 5 632
Ще го врътна. Тъкмо търсих една рецепта на майка ми със сини сливи, но не я намирам.
Мерси.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Pipinka 
, да не би да ти е станало по-рядко тестото? ThinkingИли сливите да са били на по-големи парчета и за това да са натежали в тестото и да пропаднат ConfusedАз моите ги нарязах на доста дребни парчета.
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Ами на големи парчета ми бяха , да ... Confused явно от това е , защото тестото ми стана добре , не беше рядко ... аз съм си виновна , трябваше да се съобразя ...
Довечера пак ще го направя , много съм му се навила !
Благодаря Биляна !  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора