Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 авг. 2006, 10:08 ч.
  • Преглеждания  16 075  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
    Момичета, предлагам ви много лесна и вкусна рецепта за сладкиш:
4 яйца, 200гр. масло, 2 кафеени чаши пудра захар, 2 чаени чаши брашно, 1 пакетче бакпулвер, 700гр. сини сливи, канела(аз не сложих), пудра захар за поръсване.

 Разтопеното масло се разбива с пудрата захар.Едно по едно се слагат яйцата и сместа се разбива още десетина минути.Накрая се прибавя брашното, пресято с бакпулвера.
  Тестото се разбърква добре и се изсипва е намазана с масло и поръсена с брашно тавичка с диаметъ 28-30см.Отгоре се нареждат нарязаните на четвъртинки сливи, оваляни в малко брашно и поръсени с канела на вкъс.
 Сладкишът се пече в умерена фурна и докато е още топъл, се поръсва с пудра захар.Нарязва се след като изстине.
                                                              

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 10 856
Ох, че вкусно изглежда...ммм Mr. Green
ще го пробвам!

# 2
  • София
  • Мнения: 4 677
Още тази вечер ще го направя , изглежда много вкусен ! Flutter
Канелата и аз ще си я спестя ...

# 3
  • София
  • Мнения: 10 856
Момичета започнах сладкиша, но имам следното питане - как да подредя сливите след като съм ги нарязала - с кожичките надолу или нагоре?
казвайте бързо Praynig

# 4
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Аз правя същия , но карамелизирам захар на дъното на тавичката и там слагам сливите / както и да ги наредя/. Отгоре изсипвам тестото и след изпичане и леко охлаждане го обръщам.

# 5
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
С кожичката надолу!

# 6
  • София
  • Мнения: 10 856
Мерси много! направих го, сега истива.
по-късно ще кажа как е станал Hug

# 7
  • София
  • Мнения: 10 856
Давам отчета Mr. Green
Вчера напарвих сладкиша, стана божествен!!!
Легнах си по едно време, мъжът ми остана, сутринта гледам, че повече от половината го няма Heart Eyes Много го е харесал.
Стана мек и пухкав. Направих го с 3 яйца, защото имах само толкова.

# 8
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
И аз вчера купих сливи, но за жалост не са от сините, ами са огромни и са тъмно червени на външен вид /предполагам, ще станат/, че ще го пробвам .

# 9
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Вивиан, радвам се, че ви е харесал!
 Нина, тук почти не се намират сини сливи и го правих с посочените от теб, но пак се получи вкусен сладкиш.

# 10
  • Мнения: 220
А с маргарин дали ще стане  newsm78

# 11
  • София
  • Мнения: 4 677
Ох , аз пък се изложих нещо  Embarassed... Пропаднаха ми сливите вътре в сладкиша  Sad   ( тези големите сливи използвах и аз , не сини , те  са по готини даже ) , ама някъде съм сбъркала ...
На вкус го докарах , ама на вид никак  Sick
И като гледам Биляна какви красоти е сътворила ...
Кажете моля , къде съм сбъркала , че да отивам на поправителен .

# 12
  • Мнения: 5 684
Ще го врътна. Тъкмо търсих една рецепта на майка ми със сини сливи, но не я намирам.
Мерси.

# 13
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Pipinka 
, да не би да ти е станало по-рядко тестото? ThinkingИли сливите да са били на по-големи парчета и за това да са натежали в тестото и да пропаднат ConfusedАз моите ги нарязах на доста дребни парчета.

# 14
  • София
  • Мнения: 4 677
Ами на големи парчета ми бяха , да ... Confused явно от това е , защото тестото ми стана добре , не беше рядко ... аз съм си виновна , трябваше да се съобразя ...
Довечера пак ще го направя , много съм му се навила !
Благодаря Биляна !  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт