Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 авг. 2006, 10:02 ч.
  • Преглеждания  9 743  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • в баира
  • Мнения: 861
Как се правят или по-точно тестото им.  Но не поничките тип Dunkin' Donuts, а онези, които ги продават в баничарниците?

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Ами аз имам тази рецепта:
Понички

Продукти:1/2 литър топла вода,8 суп.л.захар,8 суп.л.олио,щипка сол,мая,колкото орех
Приготвяне:Меси се не много твърдо тесто,дели се на 3 топки.Оставя се да втаса.Всяка топка се точи на лист с дебелина 1/2 см.Режат се кръгове.Слага им се плънка.Правят се понички и се пържат в сгорещена мазнина.
Правила съм ги много пъти и ми допадат. Peace

# 2
  • в баира
  • Мнения: 861
cvet_i: Много ти благодаря за рецептата.  byeОбожавам ги тези понички и сега щи ги пробвам.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Дано да ти харесат   smile3503

# 4
  • София
  • Мнения: 10 856
Извинявам се, но брашното на око ли е? Или...

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Извинявам се, но брашното на око ли е? Или...

Ами да на око е....Месиш докато стане не много твърдо тесто.Не мога да дам точна мярка  Tired

# 6
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Ето ги и моите понички, току що изпържени (благодаря че ме подсети, отдавна не бях ги правила) :

http://images09.snimka.bg/001029300-big.jpg

Понички

450 гр. брашно
1 пакет суха мая
50 гр. масло
80 гр. захар
1 яйце
1 ч.л. сол
140 мл. топло мляко
и още
конфитюр, шоколад или крем за пълнежа и олио за пържене

Яйцето, захарта и солта се разбиват, добавя се млякото и брашното, предварително смесено със маята. накрая се добавя маслото (размекнато) и се замесва меко тесто. Оставя се за 1 ч. да втаса след което се оформят поничките. Пържат се в умерено загрято олио, защото бързо загарят, в маслена баня.

# 7
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Само да допълня, че е желателно да се ползва ябълковият или сливовият мармалад, който се продава разтеглен  в по-големите супермаркети. Той не е в буркан или кутия, ами е на калъп. По твърд е и не излиза при пърженето.

# 8
  • Пз
  • Мнения: 293
 :hug:Eто ,че сега спретнах едни понички и станаха страхотни сега си похапваме с дъщеря ми.
Продукти:3яйца
1/2 коф.кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1щипка бакполвер
1ч.ч.газирано по желание(аз сложих  бира)
4-5 с.л.захар
брашно ,колкото поеме
Омесих тесто ,което разточих на тънка  кора изрязах с чаша кръгчета и вътре сложих 1ч.л.мармалад ,отгоре похлупих с друго кръгче,притиснах добре и пържих.готивите поръсих с пудра захар. HugНевероятни са!!!!!

# 9
  • в баира
  • Мнения: 861
Как точно ги запечатвате поничките? Аз пробвах да слепя кръгчетата, притиснах ги с пръсти, но мармаладът излиза по време на пържене.  newsm78

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 11 600
С вилица пробва ли ?

# 11
  • София
  • Мнения: 399
Да задам и аз въпрос: може ли да се сложи вътре крем вместо мармалад? Едно време продаваха такива и на мене ми харесваха повече.

# 12
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Мисля, че крема се слага след изпържването на поничките - както еклерите. Иначе какъв е проблема да сложиш каквото си решиш - крем, шоколад, сиренце, сладко...

# 13
  • София
  • Мнения: 399
anomalia, дали ще се събере крема вътре? А защо да не се пържи с крема, има ли проблем? Може би крема трябва да е по-гъст?

# 14
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Предполагам, че ако се пържат заедно с крема, от загряването той ще се разтече. А защо да не се събере? След като ги изпържиш правиш дупка с ножа и пълниш. Колкото събере - толкова Wink Успех!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт