Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 авг. 2006, 11:58 ч.
  • Преглеждания  971  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 806
От метро купихме кокосово мляко в метална кутия. гьсто е като разбита сметана и не е много приятно на вкус.
Дайте идеи как да го оползотворя,че така няма да го ядем.

Реклама
# 1
  • Мнения: 901
Китайска кухня  Simple Smile

Пиле с ананас


# 2
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Ако е неподсладено, стават страхотни сосове с него..

Без точните пропорции и по памет:

Запържват се късчета пилешки гърди (около 500гр), добавя се 1 глава лук нарязана на полумесеци. След като и той се запържи се добавя 1 червена чушка нарязана на ивички или просто на парченца. Обърква се за 1-2 минути. По желание може да се прибави по-малко от шепа бланширан зелен боб (от кръглия!) или шепа броколи (не замразено!). После се добавят 2-3 супени лъжици фъстъчено масло. Ако сте любители на пикантното - 1 лъжичка чили сос. Накрая се добавя кокосовото мляко - чаша и половина-две: постепенно, с постоянно бъркане да се получи средно гъст сос.
Ястието е от китайската кухня, което означава, че трябва да се действа бързо. Не трябва да има повече от минута-две между добавянето на продуктите, готви се на силен котлон, зеленчуците трябва да останат хрупкави и да запазят цвета си.

Сервира се в купичка върху сварен бял ориз.

Приятен апетит!   chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт