Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора


Мнения: 7 473


Печена палачинка!


0,500 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
2 суп.лъж. захар
приблизително 10 суп.лъж. брашно (като боза да стане)
масло (за тавичката)
течен шоколад, сладко или мед за пълнежа




Разбърквате всички продукти и изсипвате в намаслена тава. Печете до зачервяване на 200 градуса. Като се опече я покривате с кърпа за 5-10 мин. за да спадне палачинката (надува се докато я печете) и после мажете дъното с шоколад (или друго) и навивате. Поръсвате с пудра захар.  Сместта можете да я разделите и на две, ако искате по-тънки палачинки. Бон апети!

Тавата ми е 30/25 см. и е тефлонова Wink

П.П. Може да я направите и солена ! Това оставям на вашата фантазия!
« Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 17:44 от L е о »
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Их, Лео, голям съм ти фен на рецептите  bouquet
Чудна изглежда, ще го тествам още тази вечер!
Цитирай

Пз

Мнения: 293
 smile3501 smile3501 smile3501Благодаря за рецептата !!!Измислих това ще ни  бъде вечерята само че ще пробвам солен вариант със сиренце.
Цитирай

София

Мнения: 1 312
А в колко голяма тавичка правиш тази вкусотия? Притеснявам се да не стане прекалено дебела палачинката? Тази на картинката от каква тава е?
  И още нещо искам да питам. Може ли да се пече върху хартия за печене? Да не ми залепне на тавичката newsm78
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Това ми е любимият сладкиш от детството Mr. Green Майка ми го правеше, сега аз си го правя от време навреме - наистина много вкусно става!
Цитирай


Мнения: 7 473
А в колко голяма тавичка правиш тази вкусотия? Притеснявам се да не стане прекалено дебела палачинката? Тази на картинката от каква тава е?
  И още нещо искам да питам. Може ли да се пече върху хартия за печене? Да не ми залепне на тавичката newsm78

Тавичката ми е 30см. на 25 см.(тефлонова) , но може и малко по-голяма, ако твоята е по-малка раздели количеството на две.  А за хартия за печене нямам представа newsm78 никога не съм ползвала. Някой друг ако знае(все пак предполагам,че няма да има проблем-важното е да се опече) Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 312
 Много благодаря за отговора, още утре се надявам да ми остане време да пробвам рецептата Smile

  А хартията за печене аз лично я ползвам като правя кекс, някакви сладки или банички от бутер тесто, за да не търкам тавата после. Но някой път кекса леко залепва и на хартията и затова се чудя да не разкъса палачинката, която е по тънка newsm78 Ако преценя да я ползвам утре ще пиша за резултата. Нали от скоро се опитвам да готвя имам право да експериментирам и бъркам съответно Mr. Green
Цитирай


Мнения: 7 473
ArlinaThePooh , имай предвид, че много се надува докато печеш да не се шашнеш и после като го извадиш от фурната спада (можеш леко да го натиснеш) . Peace
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Leo-пак извади бърза и вкусна рецептичка,благодаря,ще я пробвам. Hug
Цитирай


Мнения: 465
Браво Leo пак хубава рецепта даваш... Peace
Цитирай
Някакъв набухвател не се ли слага - сода, бакпулвер?  newsm78
Цитирай


Мнения: 7 473
Някакъв набухвател не се ли слага - сода, бакпулвер?  newsm78

Не  Naughty
Цитирай

София

Мнения: 1 312
Пробвах рецептата днес. Много вкусно се получи - сложих мед и орехи. Аз съм голям фен на палачинките, а тази има малко по-особен вкус и внася разнообразие Smile Доста похапнах, но има още мъничко Blush Laughing

Направих половин доза, защото се притеснявах да не объркам нещо и използвах тавичка 20 на 30. Според мен се получи добре на дебелина. Не използвах хартия за печене и не мисля, че има нужда, много лесно се отлепи  палачинката.

 Утре ще направя за закуска пак, за да опита и любимия, днес докато се прибере ще е останала само чинията Mr. Green
   Leo, много благодаря за вкусната рецепта и за съветите!  bouquet
Цитирай


Мнения: 7 473
Радвам се ,че се е получила.  Crazy
Някой ако направи солена със сирене или друго да каже как е станало  Praynig
Цитирай

Майничка

Мнения: 5 265
Правих я снощи със сирене за мазане (бяха останали няколко полупразни кофички натурално от различни марки от типа на Рама). Отгоре поръсих връхчета от копър от пликче, накълцана пражка шунка и настърган кашкавал. Наложи се да си дояждаме със сандвичи, защото нямах яйца за втора порция 35
 Лео, bouquet за рецептата!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора