Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 авг. 2006, 13:12 ч.

Палачинково руло или печена палачинка

  • 19 667
  • 45
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474


Печена палачинка!


0,500 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
2 суп.лъж. захар
приблизително 10 суп.лъж. брашно (като боза да стане)
масло (за тавичката)
течен шоколад, сладко или мед за пълнежа




Разбърквате всички продукти и изсипвате в намаслена тава. Печете до зачервяване на 200 градуса. Като се опече я покривате с кърпа за 5-10 мин. за да спадне палачинката (надува се докато я печете) и после мажете дъното с шоколад (или друго) и навивате. Поръсвате с пудра захар.  Сместта можете да я разделите и на две, ако искате по-тънки палачинки. Бон апети!

Тавата ми е 30/25 см. и е тефлонова Wink

П.П. Може да я направите и солена ! Това оставям на вашата фантазия!

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 17:44 от L е о

# 1
  • Германия
  • Мнения: 899
Их, Лео, голям съм ти фен на рецептите  bouquet
Чудна изглежда, ще го тествам още тази вечер!

# 2
  • Пз
  • Мнения: 293
 smile3501 smile3501 smile3501Благодаря за рецептата !!!Измислих това ще ни  бъде вечерята само че ще пробвам солен вариант със сиренце.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 313
А в колко голяма тавичка правиш тази вкусотия? Притеснявам се да не стане прекалено дебела палачинката? Тази на картинката от каква тава е?
  И още нещо искам да питам. Може ли да се пече върху хартия за печене? Да не ми залепне на тавичката newsm78

# 4
  • София
  • Мнения: 10 861
Това ми е любимият сладкиш от детството Mr. Green Майка ми го правеше, сега аз си го правя от време навреме - наистина много вкусно става!

# 5
  • Мнения: 7 474
А в колко голяма тавичка правиш тази вкусотия? Притеснявам се да не стане прекалено дебела палачинката? Тази на картинката от каква тава е?
  И още нещо искам да питам. Може ли да се пече върху хартия за печене? Да не ми залепне на тавичката newsm78

Тавичката ми е 30см. на 25 см.(тефлонова) , но може и малко по-голяма, ако твоята е по-малка раздели количеството на две.  А за хартия за печене нямам представа newsm78 никога не съм ползвала. Някой друг ако знае(все пак предполагам,че няма да има проблем-важното е да се опече) Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 1 313
 Много благодаря за отговора, още утре се надявам да ми остане време да пробвам рецептата Simple Smile

  А хартията за печене аз лично я ползвам като правя кекс, някакви сладки или банички от бутер тесто, за да не търкам тавата после. Но някой път кекса леко залепва и на хартията и затова се чудя да не разкъса палачинката, която е по тънка newsm78 Ако преценя да я ползвам утре ще пиша за резултата. Нали от скоро се опитвам да готвя имам право да експериментирам и бъркам съответно Mr. Green

# 7
  • Мнения: 7 474
ArlinaThePooh , имай предвид, че много се надува докато печеш да не се шашнеш и после като го извадиш от фурната спада (можеш леко да го натиснеш) . Peace

# 8
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Leo-пак извади бърза и вкусна рецептичка,благодаря,ще я пробвам. Hug

# 9
  • Мнения: 465
Браво Leo пак хубава рецепта даваш... Peace

# 10
Някакъв набухвател не се ли слага - сода, бакпулвер?  newsm78

# 11
  • Мнения: 7 474
Някакъв набухвател не се ли слага - сода, бакпулвер?  newsm78

Не  Naughty

# 12
  • София
  • Мнения: 1 313
Пробвах рецептата днес. Много вкусно се получи - сложих мед и орехи. Аз съм голям фен на палачинките, а тази има малко по-особен вкус и внася разнообразие Simple Smile Доста похапнах, но има още мъничко Blush Laughing

Направих половин доза, защото се притеснявах да не объркам нещо и използвах тавичка 20 на 30. Според мен се получи добре на дебелина. Не използвах хартия за печене и не мисля, че има нужда, много лесно се отлепи  палачинката.

 Утре ще направя за закуска пак, за да опита и любимия, днес докато се прибере ще е останала само чинията Mr. Green
   Leo, много благодаря за вкусната рецепта и за съветите!  bouquet

# 13
  • Мнения: 7 474
Радвам се ,че се е получила.  Crazy
Някой ако направи солена със сирене или друго да каже как е станало  Praynig

# 14
  • Майничка
  • Мнения: 6 289
Правих я снощи със сирене за мазане (бяха останали няколко полупразни кофички натурално от различни марки от типа на Рама). Отгоре поръсих връхчета от копър от пликче, накълцана пражка шунка и настърган кашкавал. Наложи се да си дояждаме със сандвичи, защото нямах яйца за втора порция Joy
 Лео, bouquet за рецептата!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт