«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 134 отговора

¬.“ърново

ћнени€: 1 233
ћомичета, помагайте! ќткриха ми камъни в жлъчката след раждането.  амъните са много и са мънички.  азаха ми, че с подход€ща диета камъните можело да се стоп€т и да изчезнат. «апочнах да спазвам диетата, но кризите започнаха да зачест€ват и да стават все по-болезнени. ћиналата събота отново получих криза, но с адски болки. «акараха ме в —пешна помощ, там ми направиха изследвани€, сложиха ми болкоуспоко€ващо и ме пратиха вкъщи. —лед четири дни обаче ми пожълт€ха склерите на очите, потъмн€ ми урината и ме приеха в »нфекциозно отделение с диагноза ’епатит. —ега ме пуснаха вкъщи с об€снението, че хепатита е вследствие запушване на жлъчни€ канал.  анала се отпушил, слава Ѕогу.
¬ъпросите ми са: възможно ли е наистина с диета камъните да се стоп€т или по-добри€ вариант е опарци€? ¬ред€т ли цигарите на забол€ването? » още нещо - след лапароскопи€ на жлъчни€ мехур посто€нно ли се спазва диета или е временно?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 394
 —естра ми € оперираха преди две седмици от жлъчка. ѕравеше страхотни кризи, повръщаше почти след вс€ко хранене и беше"пожълт€ла"(имаше нездрав вид).  ато й откриха камъните и т€ започна да пие лекарства, да ходи на иглотерапии, масажи и какво ли не за да се разби€т, но нищо не стана. —лед операци€та ми ги показа - 3 камъка с големината на големи лешници.
ѕросто при не€ късно ги откриха.
ѕонеже и при мен симптомите б€ха подобни т€ ме прати на лекар и ми откриха камък в жлъчката(мо€та е прегъната)-12 мм. Ћекар€т ми каза, че камъкът е от такава структура, че като се разбие частиците ще са много малки и н€ма опасност да запушат жлъчните канали(защото това е доста опасно).
 ѕи€ комбинаци€ от лекарства. ƒокато ги пи€ н€ма проблем, но като ги спра... Sad
  ато отидох да си ги купувам, аптекарката ми каза, че т€ и баща й са си разбили камъни с бира - вс€ка вечер по една чаша гореща(като чай) бира-посъветва ме да пробвам(било гадно). јз още не съм започнала(нищо не ми пречи, ами неорганизираност).

  ƒиетата на сестра ми - временно никакви млечни продукти(сега пие н€какви лекарства и хранителни добавки, докато се оправи нещо на черни€т дроб Embarassed).
 Ќикакво кафе, шоколад, никакво пържено, никакво мазно месо. —игурно има и още, но това си спомн€м.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 27 030
най-верочтно след н€колко години и аз ще мина през ножа. ћама € оперираха на 40г. Ќ€ма да ти казвам в какво състо€ние беше по време на кризите преди операци€та. —ега е много добре.
ѕри мен кризите слава богу не са толкова често.
Ќе знам дали с диети ще се разби€т камъни. — диетите най-много да не дразниш жлъчкатаи  да не получаваш кризи. ќт 10тина години не €м храни, които дразн€т жлъчката ми, и г/д се оправ€м.
÷итирай
никакви диети. Ќевъзможно е да се разкарат с диети, особено ако са мънички, каквито б€ха мойте. ћен ме оперираха един месец  след раждането. вече минаха три месеца и се чувствам страхотно. ќпераци€та е по-добри€ вариант. ћного е лека, след два часа си на крака, малко е гадно след упойката, но минава. ћен ме оперираха в —офи€, излезе ми 770 лева. јко искаш телефони  с удоволсвие ще ти ги дам. ќпераци€та е по-добри€ вариант. —пазват се диети около година. ј после тр€бва да изб€гваш пържено и мазно. јко те интересува нещо питай, с удоволствие ще ти отговор€  Peace. но колкото по-бързо толкова по-добре, но щом вече имаш и хепатит е лошо
÷итирай

ƒобрич

ћнени€: 3 221
ќперирана съм от жлъчка преди година и половина. “ова беше най- правилното ми решение, взето при това за по- малко от месец, след като разбвах, че имам такъв проблем. »зчетох доста, на мнение съм, че операци€та е най- добри€ вариант.
—ега вече не спазвам почти никакви диети. јко има нещо, в което да се ограничавам, то е защото имам гастрит, а и отслабвам Wink.
¬еднага след операци€та изключих н€колко храни, макар че сегашната теори€ да не се прави никаква диета, но... “ака че дитетата ти н€ма да е доживот след лапарото.
«а цигарите нищо не мога да ти кажа.
÷итирай

Pierrefonds, CA

ћнени€: 721
«дравейте момичета! Ѕихте ли ми казали от ко€ страна ( л€ва, д€сна) се намира жлъчката ?!? Embarassed
÷итирай

¬се н€къде

ћнени€: 599
ќт д€сната страна е жлъчката Smile

snej_7, за диетите и разбиването на камъни сигурно те е посъветвал н€кой не-лекар. ћного е опасно да се прав€т разни "прочиствани€" в тво€ (наши€ - и аз съм с камъни и ще се оперирам, като спра да кърм€) случай. »ма вариант с лекарства - жлъчни киселини, но процентът на успеваемост е много малък, а и с епи€т доживот. “ези методи с билки, зехтин, лимон и т.н. са за преди образуването им. “ака че аз съм за лапароскопи€та  Peace ƒо не€ - диета.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 101
ћо€т случай е същи€т  Crying or Very sad  ƒве седмици след раждането направих две много сериозни кризи и се оказа че имам камъни в жлъчката. Ѕременността ми е провокирала образуването им, понеже плодът стоеше само отд€сно. ѕри мен се наложи операци€ по спешност, защото един от камъните беше запушил н€какъв канал. » така  две седмици след раждането ми направиха лапароскопска операци€, но сега слава богу вече съм добре  newsm17
÷итирай

 емер махала

ћнени€: 368
«дравейте , не ми се беше налагало скоро да пиша тук но , ето сега е факт  Sad
ќткриха ми камъни в жлъчката 8 и 12 милиметра . ўе тр€бва да ги извади ме оперативно и чух че в —офи€ имало вече  безкръвни операции, защото тук във ¬раца все още си е по традиционни€т начин .
ћол€ ако н€ко€  от вас знае   в ко€ болница се прав€т такива операции  да сподели .
ѕредварително благодар€. bouquet
÷итирай
не съм пробвала,но 5-6 жени и един мъж които работ€т заедно са си излекували жлъчките по следни€т начин-взима се едно пакетче смукини ,набождат се с клечка за зъби много дупки и се заливат с пр€сно изстискан лимонов сок,престо€ва 24 часа и се хапва на гладно сутрин по една смокин€.дъвчете добре и дано да помогне
÷итирай
«дравейте.
ћайка ми имаше проблем с жлъчката- през вечер б€хме в бърза помощ заради кризите. Ќакра€ се съгласи на операци€ и сега е добре- кратко време се наложи да спазва диета, но си заслужаваше- сега се чувства страхотно и €де всичко Smile
«а безкръвните операции- когато € оперираха не€ разучихме как сед€т нещата, но докторите препоръчват нормалните, защото при т€х става по-хубаво изчистване.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 394
 јз пак се включвам по темата. ѕак ходих по лекари и камъкът в жлъчката ми е 2 см(а аз съм и с прегъната жлъчка). Ћекарката каза, че си е жива заблуда и загуба на време, нерви, и средства да си мисл€, че може да се разбие с нещо.
 «абрани ми много неща за €дене и каза, че сега съм в "идеална" форма за операци€(т.е. преди да има възпалителни процеси или запушване на канали). Ќе знам - не ми се иска операци€, но осъзнавам, че е неизбежно и се чуд€ защо отлагам(т.е. знам - свекър ми е с камък в жлъчката вече над 20 год и не му създава проблеми, може би и аз се над€вам на същото...).
Ћекарката прегледа и сестра ми и каза, че операци€та й е направена перфектно(беше оперирана в ћедицинска академи€, само че забравих имета на професора Embarassed).
“ака, че като се нави€ ще ход€ и аз там.
ќт лапароскопските операции се възстанов€ва по-бързо  и не остават такива белези грозни.
÷итирай

¬.“ърново

ћнени€: 1 233
Ќ€ма смисъл да отлагаш операци€та. јз съжал€вам безкрайно, че на мен н€маше кой да ми каже навреме, че е по-добре да се оперирам. —ега, след 3-месечно ходене по мъките, във вторник заминавам за —офи€. ўе ме приемат във ¬ћј и ще видим дали все още може да се напарви лапароскопи€. —тискайте ми палци!
÷итирай

ƒобрич

ћнени€: 3 221
Ќ€ма смисъл да отлагаш операци€та. јз съжал€вам безкрайно, че на мен н€маше кой да ми каже навреме, че е по-добре да се оперирам. —ега, след 3-месечно ходене по мъките, във вторник заминавам за —офи€. ўе ме приемат във ¬ћј и ще видим дали все още може да се напарви лапароскопи€. —тискайте ми палци!

—тискам ти палци! ўе видиш колко бързо ще забравиш за проблемите си.

» за секунда не съм съжалила за решението си преди година и половина. „увствам се чудесно без жлъчка.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 27 030
—неж ще стискаме палци. „ета ви, чета, и си знам, че и аз тр€бва да мина по този път.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 134 отговора