Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 272
Извинявайте, че въпреки многото теми пак ще ви занимая с въпроси относно машините за хляб.
Мисля да я вземем заради детето, но... Само ако правенето на хляб с нея е абсолютно елементарно. Тоест, моята роля да е само в изсипването на продуктите. От темите останах с впечатлението, че не е толкова лесно и си има чалъми. Наистина нямам време да се занимавам. Аз една пералня пускам със зор, камо ли да готвя.
Разбрах, че в началото всички срещат проблеми с пропорциите и това зависи от конкретната машина. Ако може някак си да се синтезира тази информация, защото са много страниците.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Работата с машината е елементарна. Повечето проблеми идват от това, че няма книжка с рецепти на БГ към конкретната машина и всичко трябва да се преизчислява. Да не се стреснеш сега! Просто е като да пуснеш пералнята. Освен това като определиш веднъж грамажа работиш с две-три основни рецепти и всичко става рутина.

Като си вземеш машина, пиши във форума и ще ти се даде всякаква информация и помощ.

Систематизирана информация има, благодарение на gatoto na gato.
Благодарности за което.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 377
Извинявам се, че се намесвам в темата, но не ми се търси другата.
От няколко седмици имам машина за хляб - FIF и вече 4 неуспешни опита.  Sad Хляба не се надува както трябва и остава глетав.
Пробвала съм веднъж рецептата за ръжен хляб с мляко и другите 3 пъти ръжен хляб и двете от сайта на гато. Сменях маята, брашното, програмите, вече не знам какво друго да пробвам.  Tired
Ако някои има идея къде може да е проблема, ще съм много благодарна да сподели.   bouquet
Цитирай


Мнения: 1 909
margarithen, ако сте избрали модел, потърси ревюта в Интернет на потребители за съответната машина. Ако избереш добра машина за хляб от теб ще иска само да изсипеш съставките.

Tanya77 , може да ти са в повече течните съставки. Или пробвай с най-малкото възможно количество хляб. Освен това черните не се надуват много-много. Имаш  по-голям шанс, ако купуваш готови смеси. Имай в предвид и че не висички машини пекат добре и черен хляб.
Ако пуснеш в Гугъл да търси твоята машина+ревю може да намериш и по-конкретно решение на проблема ти. Но според мен варианта е да опиташ да си поиграеш със съставките. Да се надяваме, че в съотношението на съставките, а не в машината е проблема.
« Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 17:11 от 7of9 »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 377
Благодаря!   bouquet
Честно казано спазвам рецептите точно и може това да е проблема.  Thinking
Може ли да ми кажеш колко гъсто трябва да е тестото и кога да го проверявам, при сигнала за добавките или по-късно.  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 272
Не сме си избрали машина. Ако това също има значение, моля ви да ми препоръчате
Цитирай


Мнения: 1 909
Tanya77 , да ти кажа, малко относителен е моя метод.  Аз и със съставките карам почти на око. Просто, като поразбърка съставките (но се е оформило хубаво топче),  сръчквам тестото. И това още до като си бърка машината. Ако е много меко добавям брашно. Лошото е, ако трябва да добавиш вода - плиска здравата. Препоръка в този случай: покрий с метално фолио (така ли се казваше?). Wink
За да добиеш представа колко да е меко/твърдо си купи веднъж готова смес и го пробвай, както ти казах. Ако стане хубав хляб ще знаеш за другия път какво точно да гледаш.
Друга идея. Пробвай някой път да изпечеш омесеното, втасало тесто в печката. Ако стане хубав хляб поне ще знаеш, че машината не го пече.
Други идеи нямам.

margarithen, не знам какво продават в България. Моята е на Тефал и май само в Холандия я продават. Иначе щях нея да ти препоръчам понеже нея съм я пробвала.  Wink Във форума има доста теми за машини за хляб. Прочети ги и виж, от коя машина има най-много доволни, какви проблеми са срещнали и т.н.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 377
7of9, много благодаря.   bouquet
Увеличих брашното малко и днес вече мога да се похваля с успешен опит.   chef
Май пак е малко лепкаво тестото, така че следващия път ще сложа още малко брашно, но поне вече имам някаква представа какво трябва да е тестото и се надявам да не хвърлям вече хляб.  Crazy
« Последна редакция: нд, 13 авг 2006, 18:33 от Tanya77 »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.