Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пазарджик

Мнения: 226
Моля ви кажете ми пропорцийте за кьополу.
Цитирай

Targovishte

Мнения: 262
Аз също съм от молещите. Мерси
Цитирай

Пловдив

Мнения: 701
През зимата го правя един буркан печени и обелени патладжани и половин (може и цял зависи от това какво предпочиташ да преобладава като вкус) буркан печени и обелени червени чушки. Естествено чесън, олио, оцет, магданоз (носи и копър, но не е задължително) и сол. Винаги спорим с мъжа ми дали да го правим с майонеза или цедено кисело мляко. Така, че всичко е до вкусови предпочитания. Но при нас това е редовно мезе, така че правим различни варианти.
Цитирай


Мнения: 465
Ето и моя вариянт:
3-4 печени патладжана
2-3 печени чушки
2 домата - обелени от люспи, изчистени от семки и нарязани на малки парченца.
чер пипер,чесън и сол,оцет
Патладжаните се обелват и от тях се прави пюре.
Чушките се обелват и нарязват на много ситни парченца.
В тиган се изпържват парченцата домати.
Всичко се смесва. Прибавя се солта, черния пипер, оцета и олиото.
Чесъна се счуква и омесва накрая и е колкото прецениш зависи как го харесваш..
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 226
Благодаря ви  Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 545
Аз сега през лятото го правя по по-различен начин:

2 патладжана - нарязани на кубчета (2х2 см), осолени, отцедени, изплакнати и подсушени.
2-3 домата - обелени, нарязани на ситно
1 гл. стар лук - нарязан на лунички
чесън - на вкус
магданоз

Запържвам патладжана в олио, като бъркам да не загори. Като порозовее слагам лука и пак бъркам, докато омекне. Слагам и чесъна (нарязан) леко да се позапържи и той и веднага доматите. Похлупвам и намалям огъня, бъркам от време на време. Считам за готово като се поизпари водата от доматите и се сгъсти достатъчно. Тогава посолявам и слагам нарязания магданоз. (4 порции)

Върви както топло, така и студено. Може да се комбинира със сирене.
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз най-обичам само с патладжани и майонеза  Crazy
Цитирай

Майничка

Мнения: 5 269
Аз най-обичам само с патладжани и майонеза  Crazy
И аз така го правя - 2-3 печени и обелени патладжана, начукани с чукчето на дървен хаван (веднъж ги пасирах с ножа на миксера, но не ми хареса), сок от 1/2 лимон, сол и чесън на вкус, нарязан на ситно магданоз и всичко обърквам с една кофичка майонеза. Става за мезе и за мазане на филия (особено с черен хляб е супер)!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.