Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в гората

Мнения: 2 979
На Coeur...
Tи си моето съкровище....ти ми възвърна вярата и красотата в готвенето ...хихихи....ами да,..за мен е така...(не се смей...познавам те) Laughing  Razz

Откакто се запознах с теб аз dance  #Milti   и станах майстор chef в къщи!

Сега само някой да каже newsm22 и аз знам как да направя я баница, я някои пържолки...тортичка....

Не..това не е обяснение в любов Naughty това е едно голямо:


Цитирай

София

Мнения: 5 374
Много съм приятно изненадана...то не че съм майстор-кулинар,но просто имам желанието да го правя,Вини.Ползвам рецепти,търся,ровя,питам и тук-форумът е прекрасен-и така.
Радвам се,че някой е бил щастлив със скромните ми рецептички...Лелееее..чак се изчервих,четейки:))) Embarassed
Цитирай


Мнения: 3 452
хайде да те до-изнендаме Smile
и аз ти благодаря за някои идеи: пробвах твоята застройка за есенната карфиолена супа - и вече така ще правя моя вариант на супата;
баницата ти с праз е супер, може би съотношението на продуктите е точно, знам ли, но я ометохме за нула време.

наистина, не винаги е нужно човек да е учил, достатъчно е желанието. и аз го имам, само времето все не достига Sad
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Лелелелееле....ма...вие ми поднесохте най-големия предколеден подарък бе,момичета мили....иххх,развълнувах се. Rolling Eyes  Embarassed
Цитирай
Дааа,  и аз искам да благодаря за удоволствието, което достави на мен и моя тумбак с баницата с праз!!!!
 Love Отивам да разуча другите рецепти! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 274
Гостът бях АЗ!!!!
Цитирай

в гората

Мнения: 2 979
Цитат на: Coeur
Много съм приятно изненадана...то не че съм майстор-кулинар,но просто имам желанието да го правя,Вини.Ползвам рецепти,търся,ровя,питам и тук-форумът е прекрасен-и така.
Радвам се,че някой е бил щастлив със скромните ми рецептички...Лелееее..чак се изчервих,четейки:))) Embarassed


Аз съм била доволна....време не винаги имам, но желание да...за съжаление обаче ме е страх да експериментирам по-сложните за мен рецепти...пък когато и да съм те попитала...ти си казвала:
"Аз, неизпитана рецепта не казвам!"
Ами .....на мен това ми е достатъчно.... #Milti

А....за баничката....няма да коментирам изобщо Wink
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Абе дайте я тая баница насам!  Wink
Цитирай

в гората

Мнения: 2 979
Цитат на: Зъхи
Абе дайте я тая баница насам!  Wink



Айде заповядай Wink

Цитат на: Coeur
Освен традиционната баница със сирене аз правя и още две разновидности-със праз и със спанак.Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Бела" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.Този вариант на баница е възможен и със спанак,но тогава към спанака се прибавят джоджен и червен пипер,а накрая правя заливка от една чаша кисело мляко плюс три яйца.Да ви е вкусно!!!
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Ииии, супер! Довечера ще пробвам и аз! И без това нямаме нищо за вечеря!  Wink Мерси!
Цитирай


Мнения: 3 452
Coeur,

миналата зима научих нова за мен тактика при печенето на баници: когато се залива с газирана вода се оставя да попие около 10-15 минути, т.е. докато загрее фурната. наистина има голяма разлика с предишните ми баници....ти имаш ли някаква тънкост?
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Ами моята тънкост е такава:ако нямам газирана вода или кисело мляко,то разбивам яйцата с топла водица и наистина оставям да си попие.Освен това винаги заливам и с разтопено краве масло нарязаната вече баница.Имам предвид,че аз я режа преди печене.
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Направих я снощи. Беше много вкусна, но стана мазна. Явно мазнината от плънката и разтопеното масло отгоре й дойдоха в повече! Не че не се яде и така де. Хапнахме повече от половината тава снощи!  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.