Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

рецапти за сач

  • 13 авг. 2006, 18:37 ч.
  • Преглеждания  4 416  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • София/Дружба
  • Мнения: 307
момичета,току що се сдобих с нов сач.
моля дайте ми някоя рецепта,но да е различна от катми,карталаци,таркалаци и гюзлеми

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 285
Пилешки пържоли - стават чудесни   chef

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 191
Мариновани  пилешки и свински пържолки -не големи,задушени зеленчуци(лук;домат;гъби,брюкселско зеле;броколи)-каквито имаш.Лука да е на по едри филии.Малко мазнина .Сол ,черен пипер ,кимион и соев сос е маринатата за месото.Ако не те мързи може да сложиш филии от сварени овкусени картофи и парче шунка  пушено месо или сирене. cookБон апети!!!!! Grinning             

# 3
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
а аз да попитам,сача върху котлон или газова печка или във фурна? newsm78
тъп ми е въпроса ,но съм хвърлила око на тия сачета и незнам как се готви в тях Embarassed

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 191
Котлон или барбекю.

# 5
  • София/Дружба
  • Мнения: 307
спретнахме един сач на бързо с моя мъж по следната импровизирана рецепта:
-първо сложих 3 глави лук наряфани за филии
-после зелени чушки на шайби
-сварих едно пилешко бутче, обезкостих го и го сложих при лука и чушките
-настъргах няколко домата на рендето - и тях към гореизброените
-опекох един малък патладжан  - и него метнах вътре
-накрая след като го свалих от котлона настъргах кашкавалец
Ако щете вярвайте, ама не ми се ставаше от масата  Embarassed
Няма нужда по никакъв начин да го почиствам тоя сач - всичко облизахме  Laughing
Сега го карам да правим обиколки на блока Joy

# 6
  • Пазарджик
  • Мнения: 226
Аз правя страхотни катми на сач:
Затоплям 1 л. вода (хладка)
1|2 кубче мая
1 ч. л. сол
Разбивам маята със солта във водата
Изсипвам брашно и разбърквам за да стане кашичка
Изчаквам да втаса и като се надигне изсипва 1/2 шише газирана вода с щипка сода
Сача е предварително загрят,намазва се с мазнина
Сипвам с чирпак,обръщам.
Намазвам катмите с масло

# 7
  • София
  • Мнения: 1 317
И аз да се включа с малко тъпичък въпрос-Ястията в сач-печени или пържени се водят....? Демек, дали е здравословно?  newsm78

# 8
  • Мнения: 4 235
момичета,току що се сдобих с нов сач.

А от къде се сдоби със сач?! Не съм виждала да се продават.  newsm78

Страшно вкусно нещо, приготвено в сач, ядем всеки път, когато ходим до Боженци. Сач с пилешки сърца и воденички.
Не знам точната рецепта, но гледам, че вътре има лук, пилешки сърца, воденички, сметана и кашкавал. Страааашно вкусно  cheers

# 9
  • София
  • Мнения: 21 424
Дайте снимка на тоя сач, моля...

# 10
  • Мнения: 5 285
продават се при глинени изделия и по пазари.
Пече се - когато не се поставя мазнина вътре - на сухо.
Ако сложиш - съответно става пържено.
FYSI , катмите на сач наистина са невероятно вкусни.

всъщност, като си пусне месото мазнина пак се пържи в нея, защото няма къде да се оттече

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 19:25 от pep-4o

# 11
  • Мнения: 806
А може ли сача да се постави вьрху стьклокерамичен котлон и там да се готви newsm78

# 12
  • София/Дружба
  • Мнения: 307
фотоапарата ми не е в София, и не мога да го снимам тоя сач
а иначе свекърите го донесоха някъде от към Хасково май... и аз незнам
ама много вкусни стават манджите вътре, напоследък всичко там готвя   chef

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 889
Дайте снимка на тоя сач, моля...

Ето това е сач.



Имам го от баба ми още и понеже е ползван доста години върху огън  е почернял. Това не пречи да стават супер катми на него.  Laughing

# 14
  • Мнения: 5 285
ЛАлич, то катми  стават перфектни, ама да сготвиш на него ще може за не-повече от 2 човека.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт