Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

София/Дружба

Мнения: 303
момичета,току що се сдобих с нов сач.
моля дайте ми някоя рецепта,но да е различна от катми,карталаци,таркалаци и гюзлеми
Цитирай


Мнения: 4 744
Пилешки пържоли - стават чудесни   chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 191
Мариновани  пилешки и свински пържолки -не големи,задушени зеленчуци(лук;домат;гъби,брюкселско зеле;броколи)-каквито имаш.Лука да е на по едри филии.Малко мазнина .Сол ,черен пипер ,кимион и соев сос е маринатата за месото.Ако не те мързи може да сложиш филии от сварени овкусени картофи и парче шунка  пушено месо или сирене. cookБон апети!!!!! Very Happy             
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
а аз да попитам,сача върху котлон или газова печка или във фурна? newsm78
тъп ми е въпроса ,но съм хвърлила око на тия сачета и незнам как се готви в тях Embarassed
Цитирай

Бургас

Мнения: 191
Котлон или барбекю.
Цитирай

София/Дружба

Мнения: 303
спретнахме един сач на бързо с моя мъж по следната импровизирана рецепта:
-първо сложих 3 глави лук наряфани за филии
-после зелени чушки на шайби
-сварих едно пилешко бутче, обезкостих го и го сложих при лука и чушките
-настъргах няколко домата на рендето - и тях към гореизброените
-опекох един малък патладжан  - и него метнах вътре
-накрая след като го свалих от котлона настъргах кашкавалец
Ако щете вярвайте, ама не ми се ставаше от масата  Embarassed
Няма нужда по никакъв начин да го почиствам тоя сач - всичко облизахме  Laughing
Сега го карам да правим обиколки на блока 35
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 226
Аз правя страхотни катми на сач:
Затоплям 1 л. вода (хладка)
1|2 кубче мая
1 ч. л. сол
Разбивам маята със солта във водата
Изсипвам брашно и разбърквам за да стане кашичка
Изчаквам да втаса и като се надигне изсипва 1/2 шише газирана вода с щипка сода
Сача е предварително загрят,намазва се с мазнина
Сипвам с чирпак,обръщам.
Намазвам катмите с масло
Цитирай

София

Мнения: 1 317
И аз да се включа с малко тъпичък въпрос-Ястията в сач-печени или пържени се водят....? Демек, дали е здравословно?  newsm78
Цитирай


Мнения: 3 851
момичета,току що се сдобих с нов сач.

А от къде се сдоби със сач?! Не съм виждала да се продават.  newsm78

Страшно вкусно нещо, приготвено в сач, ядем всеки път, когато ходим до Боженци. Сач с пилешки сърца и воденички.
Не знам точната рецепта, но гледам, че вътре има лук, пилешки сърца, воденички, сметана и кашкавал. Страааашно вкусно  cheers
Цитирай

София

Мнения: 19 755
Дайте снимка на тоя сач, моля...
Цитирай


Мнения: 4 744
продават се при глинени изделия и по пазари.
Пече се - когато не се поставя мазнина вътре - на сухо.
Ако сложиш - съответно става пържено.
FYSI , катмите на сач наистина са невероятно вкусни.

всъщност, като си пусне месото мазнина пак се пържи в нея, защото няма къде да се оттече
« Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 19:25 от pep-4o »
Цитирай


Мнения: 805
А може ли сача да се постави вьрху стьклокерамичен котлон и там да се готви newsm78
Цитирай

София/Дружба

Мнения: 303
фотоапарата ми не е в София, и не мога да го снимам тоя сач
а иначе свекърите го донесоха някъде от към Хасково май... и аз незнам
ама много вкусни стават манджите вътре, напоследък всичко там готвя   chef
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Дайте снимка на тоя сач, моля...

Ето това е сач.



Имам го от баба ми още и понеже е ползван доста години върху огън  е почернял. Това не пречи да стават супер катми на него.  Laughing
Цитирай


Мнения: 4 744
ЛАлич, то катми  стават перфектни, ама да сготвиш на него ще може за не-повече от 2 човека.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора