Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

София

Мнения: 10 658
Омръзна ми да купувам телешко и като го сготвя да стане на подметка. Отдавна съм забравила за печено телешко, за нас също отбягвам да готвя, но за детето - правя. Еми не става. Все става жилаво и твърдо.
Има ли някаква техника или трик, за да остане сочно имеко като мозък, както се казва?
« Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 16:40 от Вивиан »
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
има, да - да купиш телешко, а не говеждо.
За съжаление почти навсякъде се предлага на телето майка му.
Иначе няма нищо специално в приготвянето на крехко телешко Smile
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Може би Тити е права ThinkingВ България не готвех, но тук като купя телешко, винаги става крехко и сочно.Хем не го варя в тенджера под налягане:thinking:
Цитирай


Мнения: 5 267
Ти пък - крехко телешко  hahaha Къде въобще го намираш това телешко? Аз по нашите квартални магазини отдавна не съм виждала никакво телешко!  Като питах, ми обясниха, че не зареждали, защото било скъпо и не се купувало  Shocked  Май като го спряха онова 20-годишното на митницата и им секна кранчето Mr. Green
То аз къде ли се вра да отговарям, като нещо съвсем съм изостанала с материала - свестни домати търся, месо не намирам.... В същия град ли живея  newsm78
Цитирай


Мнения: 2 392
има. на слаб огън за дълго време. Предварително може съвсем леко да запържиш. ако решиш да сложиш вина , направи го почти в края.

Зареди се търпение Smile
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
има, да - да купиш телешко, а не говеждо.
За съжаление почти навсякъде се предлага на телето майка му.
Иначе няма нищо специално в приготвянето на крехко телешко Smile

Това е истината. И аз ако купя все не мога да го докарам, но миналата година свекър ми гледаше теле и като ни прати..... #Crazy ми нищо общо с това по магазините по крехко не можеше и да бъде Shocked
Цитирай
има- в Елемаг се внася и е мексиканско!
Цитирай


Мнения: 75
Има да, но не в България.Тук сме изумени колко е различно месото от Бг.Много по-хубаво и качествено
Цитирай


Мнения: 3 219
Крехко става контрафилето-или поне на мен ми харесва най-много.Но килото му варираше между 16- 20 лева.
Цитирай

София

Мнения: 1 317
Крехко става като го шпиковаш-правиш малка дупки в месото с нож и върте слагаш парченце морков, чесън, сланинка и топченце черен пипер, няма начин така да не стане крехко, защото чесънът и морковът си пускат сока....мисля, че и е важно докато го печеш да го поливаш със сосчето, получено от печенето.......  Smile
Цитирай


Мнения: 901
Има в Метро аржентинско телешко( ужасно хубаво и само се  реже  и готви образно казано )  ..във вакумирани опаковки .. едно време беше на прилична цена от 8 лв .. после стана 14 лв .. апк се ядваше..ама последния път когато ходих беше 35 лв  Shocked на кг.. а пакетите са по 4-5 кг ....

Цитирай

София

Мнения: 3 785
Бонфилето ства много крехко.Ама и ценичката му е една Rolling Eyes
Иначе приятел готвач ми е казвал,че телешкото не трябва да се кисне във вина,оцети и подобни,защото става още по-трудно за готвене.От него знам следното:нарязваш телешкото на порционни парчета и го накисваш в кисело мляко.На 1 кг. месо - 1 кофичка мляко.Без сол.Хубаво е да стои в млякото 24 часа,но и за една нощ може.Винаги ми е ставало много крехко.
Когато решиш да го готвиш млякото се отмива и месото се готви какво обикновено.
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Аз правя следното :
задушавам месото без сол с малко чесън и глава лук след това добавям сол и малко черен пипер , доливам вода в тенджерата под налягане и след около 40 минути е готово месото .Към него добавям различни зеленчуци и връщам обратно тенджерата в/у котлона за още 10-15 минути .
Става много вкусно !
Пробвай може да останеш доволна и ти .  Flutter
Цитирай
Има да, но не в България.Тук сме изумени колко е различно месото от Бг.Много по-хубаво и качествено
Естествено като е пълно с хормони америханското...

Цитирай


Мнения: 4 748
Бонфилето ства много крехко.Ама и ценичката му е една Rolling Eyes
Иначе приятел готвач ми е казвал,че телешкото не трябва да се кисне във вина,оцети и подобни,защото става още по-трудно за готвене.От него знам следното:нарязваш телешкото на порционни парчета и го накисваш в кисело мляко.На 1 кг. месо - 1 кофичка мляко.Без сол.Хубаво е да стои в млякото 24 часа,но и за една нощ може.Винаги ми е ставало много крехко.
Когато решиш да го готвиш млякото се отмива и месото се готви какво обикновено.

де ли се вра и аз с моето домашно телешко, ама да кажа - телешките пържоли ми са крехки,  но накисвам в прясно мляко, посолявам накрая също. Освен това имало значение как се реже месото - обаче питайте някой, който се занимава с това - няколко пъти съм слушала как обясняват, дали да се реже напречно на мускулните влакна или успоредно, но така и не разбрах. Във всеки случай аз го режа успоредно на влакната.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора