Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Момичета, някой знае ли как се приготвя тази баница с ориз?  Smile
Цитирай


Мнения: 8 592
Ето ТУК има рецепти за родопски клин.
Цитирай

DE

Мнения: 4 638
Плънки за родопски клин :

1. Класическата плънка за клин
1 чаша извара (безсолно и не много мазно краве сирене)
3 чаши полу-ссварен ориз
3 яйца
бучка разтопено масло (около половин пакетче)
сол, малко червен и черен пипер.

2. Плънка за клин с ´биле´ (така казват бабите ми)
3-4 чаши нарязана на средно зеления (спанак е най-добре, става и с лапад, киселец, зелен лук)
1-2 чаши полу-сварен ориз
3 яйца
1 чаша извара (безсолно и не много мазно краве сирене)
бучка разтопено масло (около половин пакетче)
сол, малко червен и черен пипер.

3. Плънка за клин с фиде
3 чаши полу-сварено фиде
3 яйца
1 чаша извара (безсолно и не много мазно краве сирене)
бучка разтопено масло (около половин пакетче)
сол, малко червен и черен пипер.

4. Плънка за клин с яйца
3-4 яйца
1 чаша сирене
малко сода за хлжаб
2 супени лъжици брашно

5. Плънка за клин-тиквеник
3 чаши нарязана на ситни кубчета тиква
половин чаша олио
половин чаша захар
канела
може и орехи

Та значи - продуктите от избраната плънка се объркват заедно.
Намазва се обилно тавата с мазнина, слага се дебела кора за баница или 2-3 тънки кори, после плънка дебела около 1 пръст, и после още една дебела кора.
Пече се както пататника - на котлон, и после се обръща от другата страна.
На клина майсторлъка му е в дебелината - трябва да е тънък около 1 пръст. Докато пататника може и да е по-дебеличък. Като се изпече клина, докато е топъл се намазва с малко масло.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5511.0
Цитирай
Мерси @labrex, @Мишенце Smile

Печенето - как точно става на котлон?
Някъде прочетох за тефлонов тиган с разтопено масло в него, но се безпокоя да не стане много мазно така Confused

Цитирай

в баира

Мнения: 861
Мерси @labrex, @Мишенце Smile

Печенето - как точно става на котлон?
Някъде прочетох за тефлонов тиган с разтопено масло в него, но се безпокоя да не стане много мазно така Confused



Пече се във фурна. Първо долната страна, след което клинът се обръща и се пече и другата, съответно на долно горене.
Цитирай

DE

Мнения: 4 638
Аз пека клина само на котлон. На фурна не ми става с хрупкава коричка.
Правя клина в тефлоновия тиган, обилно намазан с мазнина. Пека на котлона под капак докато станат златисти корите отдолу. После както е с капака обръщам всичко наобратно. Така клина остава върху капака. Както е така, приплъзвам обратно в тигана (пак може да се сложи мазнина в него), така че неопечената страна да остане отдолу. И пак пека до готовност. Втората страна се изпича доста по-бързо от първата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.