Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 авг. 2006, 11:12 ч.
  • Преглеждания  8 870  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 274
Ами това е ...не питам за запръжката, а за случаите, в които се използва за сгъстяване. Благодаря!

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 631
Размиваш го в малко вода.... зависи  може и във вино  и наливаш на тънка струйка в яденето бъркайки последното... въпросната процедура в края на готвенето, като оставяш още малко на огъня, за да се сгъсти. bowuu

# 2
  • Германия
  • Мнения: 899
Аз си го размивам с малко водичка или със соса от манджата и после го добавям бавно, като разбърквам непрестанно.

# 3
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
В зависимост от количеството,разбиваш 2-3 или повече супени лъжици брашно с хладка вода и добавяш към ястието,след 5 минути отнемаш от котлона.това става,когато ястието ти е вече готово.

# 4
  • Стара Загора/Пловдив/Д-град
  • Мнения: 91
По принцип накрая, но когато готвя в тенджерата по налягане си го слагам в началото, както и всичко останало.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 274
Благодаря още веднъж. Знаех си,че мога да разчитам на вас!   bouquet

# 6
В края.
Може да се постави и с ръсене.
Ръси се по повърхноста на манджата. Особеностите са, че котлона трябва да не е силен и докато не си поеме брашното не бива да се бърка, иначе става на топчета. Ако трябва повече брашно се слага на няколко пъти. След като поеме се бърка и следващата доза. Предимството е, че вкуса на яденето не се променя заради водата. Поне баба ми, която мисля, че разбираше от готвене, винаги така правеше.

# 7
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
  • Мнения: 402
Аз много рядко слагам брашно в яденето.
Ако готвя картофи, си изваждам в една чиния няколко парченца, след като се сварят. Натрошавам ги с вилица и тогава ги връщам  обратно в тенджерата. Така процедирам и с боб.
С брашно закашвам само винен кебап, накрая смесвам една лъжичка с малко доматено пюре.

# 8
  • София
  • Мнения: 21 442
Обикновенно накрая, но си зависи от яденето.
Има яденета при които го слагам в началото, когато запържвам червеният пипер /преди него, брашното/.
Ако го слагам накрая /размито с вода, доматен сок или кисело мляко - пак зависи от яденето/, оставям го да поври 10-15 минути за да не стои сурово/брашното/.

# 9
  • Тайна, майна
  • Мнения: 232
Аз много рядко слагам брашно в яденето.
Ако готвя картофи, си изваждам в една чиния няколко парченца, след като се сварят. Натрошавам ги с вилица и тогава ги връщам  обратно в тенджерата. Така процедирам и с боб.
И аз така. Обаче напоследък се измързеливих, та манджите ги замътвам и сгъстявам със сухото картофено пюре - 2-3 лъжици и изключвам котлона.

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 116
Най-лесно е с препечено брашно и вкуса е по-хубав. Препоръчвам го!!! Outta Joint

# 11
  • София
  • Мнения: 413
Подкрепям препеченото брашно - вкусът наистина е по-добър   chef

# 12
  • Мнения: 7 175
Подкрепям препеченото брашно - вкусът наистина е по-добър   chef

а после размива ли се пак с малко водичка или не?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт