Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Видин

Мнения: 2 657
Незнам как се прави,а много искам да си направя малко за зимата Wink
Цитирай


Мнения: 4 740
Първи начин: През машинка за мелене  на месо/зеленчуци да се смели плода и после да се пасира (за да стане по-фин)

Втори, който на мен е по-удобен - на компот в буркани, после пасирам.

Трети, за който все предполагам, но не сме изпробвали - ако плода е мек, или предварително се бланшира за малко - през машинка за доматите, която отделя люспите и семената.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195

Трети, за който все предполагам, но не сме изпробвали - ако плода е мек, или предварително се бланшира за малко - през машинка за доматите, която отделя люспите и семената.
Така става разкошен нектар от кайсии и праскови! Peace
Цитирай


Мнения: 4 740

Трети, за който все предполагам, но не сме изпробвали - ако плода е мек, или предварително се бланшира за малко - през машинка за доматите, която отделя люспите и семената.
Така става разкошен нектар от кайсии и праскови! Peace

ами да питам, защото това ми е отдавнашна неосъществена идея - бланшират се предварително, нали??? или не  newsm78 newsm78 А иначе и у нас нектарите  ги правим само от праскови и кайсии
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Пеп-чо,нищо не бланширам - избирам по-узрели плодове,махам костилките и мятам в машинката.После разреждам с малко вода,че става много гъсто и стерилизирам 30 мин.А от готовото пюре/то такова става като се смелят плодовете/ правя страхотен конфитюр за палачинки,особено от кайсиите - сипвам захар и варя по обичайната технология...
П.П.Аз и от ябълки правя нектар,че някой път и моркови слагам...
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
Пеп-чо,нищо не бланширам - избирам по-узрели плодове,махам костилките и мятам в машинката.После разреждам с малко вода,че става много гъсто и стерилизирам 30 мин.А от готовото пюре/то такова става като се смелят плодовете/ правя страхотен конфитюр за палачинки,особено от кайсиите - сипвам захар и варя по обичайната технология...
П.П.Аз и от ябълки правя нектар,че някой път и моркови слагам...

Ще пробвам и аз тези дни WinkБлагодаря ви за рецептите Hug

п.п.захар слага ли се newsm78
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195

п.п.захар слага ли се newsm78
Опитвам и ако не ми е достатъчно сладко по мой вкус - слагам,зависи колко са сладки плодовете...
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Пасирам плода и разреждам с вода, защото става много гъсто. Ако са моркови - сварявам и пасирам с водата, в която е врял.
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657

п.п.захар слага ли се newsm78
Опитвам и ако не ми е достатъчно сладко по мой вкус - слагам,зависи колко са сладки плодовете...

Ок,мерси Hug
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 109
Пасирам плода и разреждам с вода, защото става много гъсто.
Тъй, тъй, че за първи път като правих, не само че не го разредих, ами го налях и в бирени бутилки - нямаше изваждане. Що рушкане с шишове падна... Smile
На другата година - в компотени буркани, а сега вече на компот, който си пасирам - това най ми допадна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.