Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 авг. 2006, 00:08 ч.

Знаете ли как се прави нектар?

  • 4 804
  • 9
  •   1
Отговори
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Незнам как се прави,а много искам да си направя малко за зимата Wink

# 1
  • Мнения: 5 656
Първи начин: През машинка за мелене  на месо/зеленчуци да се смели плода и после да се пасира (за да стане по-фин)

Втори, който на мен е по-удобен - на компот в буркани, после пасирам.

Трети, за който все предполагам, но не сме изпробвали - ако плода е мек, или предварително се бланшира за малко - през машинка за доматите, която отделя люспите и семената.

# 2
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 460

Трети, за който все предполагам, но не сме изпробвали - ако плода е мек, или предварително се бланшира за малко - през машинка за доматите, която отделя люспите и семената.
Така става разкошен нектар от кайсии и праскови! Peace

# 3
  • Мнения: 5 656

Трети, за който все предполагам, но не сме изпробвали - ако плода е мек, или предварително се бланшира за малко - през машинка за доматите, която отделя люспите и семената.
Така става разкошен нектар от кайсии и праскови! Peace

ами да питам, защото това ми е отдавнашна неосъществена идея - бланшират се предварително, нали??? или не  newsm78 newsm78 А иначе и у нас нектарите  ги правим само от праскови и кайсии

# 4
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 460
Пеп-чо,нищо не бланширам - избирам по-узрели плодове,махам костилките и мятам в машинката.После разреждам с малко вода,че става много гъсто и стерилизирам 30 мин.А от готовото пюре/то такова става като се смелят плодовете/ правя страхотен конфитюр за палачинки,особено от кайсиите - сипвам захар и варя по обичайната технология...
П.П.Аз и от ябълки правя нектар,че някой път и моркови слагам...

# 5
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Пеп-чо,нищо не бланширам - избирам по-узрели плодове,махам костилките и мятам в машинката.После разреждам с малко вода,че става много гъсто и стерилизирам 30 мин.А от готовото пюре/то такова става като се смелят плодовете/ правя страхотен конфитюр за палачинки,особено от кайсиите - сипвам захар и варя по обичайната технология...
П.П.Аз и от ябълки правя нектар,че някой път и моркови слагам...

Ще пробвам и аз тези дни WinkБлагодаря ви за рецептите Hug

п.п.захар слага ли се newsm78

# 6
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 460

п.п.захар слага ли се newsm78
Опитвам и ако не ми е достатъчно сладко по мой вкус - слагам,зависи колко са сладки плодовете...

# 7
  • София
  • Мнения: 3 550
Пасирам плода и разреждам с вода, защото става много гъсто. Ако са моркови - сварявам и пасирам с водата, в която е врял.

# 8
  • Видин
  • Мнения: 2 657

п.п.захар слага ли се newsm78
Опитвам и ако не ми е достатъчно сладко по мой вкус - слагам,зависи колко са сладки плодовете...

Ок,мерси Hug

# 9
  • ВАРНА
  • Мнения: 142
Пасирам плода и разреждам с вода, защото става много гъсто.
Тъй, тъй, че за първи път като правих, не само че не го разредих, ами го налях и в бирени бутилки - нямаше изваждане. Що рушкане с шишове падна... Simple Smile
На другата година - в компотени буркани, а сега вече на компот, който си пасирам - това най ми допадна.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт