Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 652
Можете ли да ми кажете рецепта за кисели краставички за зимата, но като се затворят в буркани да не се стерилизират/варят????? newsm78
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=117933.0
Цитирай

София

Мнения: 167
Можете ли да ми кажете рецепта за кисели краставички за зимата, но като се затворят в буркани да не се стерилизират/варят????? newsm78
--------------------------------------
Когато не ги заварявам, правя ги с фиксовете на д-р Йоткер. Следвай точно описаните инструкции на гърба на пликчето. Ако искаш по-голяма сигурност (да изтраят 2 години) слагаш и от малките пликчета консерванти на Йоткер за туршии. Разбира се пъхаш чесънче и китка копър (съцветие). Стават разкошни.
По същия начин (само че нарязани на кръгчета) правя и млади тиквички. Също за превъзходни.
Лесни и бързи туршии - правят се за една вечер барабар с пазаруването.
Успех !
Цитирай


Мнения: 6 051
да с д-р Йоткер наистина стават бързо и лесно и без заваряване.
по-предишната вечер правихме с майка ми. правим за първа година и не знам какъв е вкусът но се надявам да си е пикантничко - туршийка мммм
Цитирай

София

Мнения: 167
да с д-р Йоткер наистина стават бързо и лесно и без заваряване.
по-предишната вечер правихме с майка ми. правим за първа година и не знам какъв е вкусът но се надявам да си е пикантничко - туршийка мммм


Няма да съжаляваш!
Тези фиксове за туршии се продават в два варианта: кисело-сладък и пикантно-лютив.
И двата вида си заслужават. Лютивичкия въобще не е лютив както обикновено, а само леко, наистина пикантно.
Ползвам ги вече 3-4 години и винаги отличен резултат.
Зеленчуците остават хрупкави, дори да се слагат в жеги като днешните.
Успех !
Цитирай

София

Мнения: 431
И аз да се включа  Wink

До чертата на буркана оцет
1с.л. равна сол
1с.л. захар
2аспирина
лук
черен пипер
дафинов лист
копър
Пълнят се с гореща вода , затварят се и се обръщат . Завиват се с нещо и се оставят докато изстинат.  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
Мога ли вместо смокинови или лозови листа да сложа синапено семе/ хардал?
Кой от консервантите на д-р Йоткер да си купя?

Аз имам рецепта за друга студена марината:
на 1 буркан омния се слага:

1 с.л. сол
2 с.л. захар
оцет - до грапавия долен ръб на буркана

Допълва се с вода/студена и се затваря с винтова капачка или пластмасова
Цитирай

София

Мнения: 167
Мога ли вместо смокинови или лозови листа да сложа синапено семе/ хардал?
Кой от консервантите на д-р Йоткер да си купя?



Други добри консерванти са дюлеви и вишневи листа.
Но при твоята рецепта със студена вода ще е подходящо да сложиш аспирин (салицилат)
При това горещо време - туршията ще ти кипне.
Успех !
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
Някъде бях дала тази рецепта ,но ще я напиша пак много е сполучлива.1част морска сол, 2части-захар, 4 части оцет и 9 части вода -прависе маринатата и се бърка докато се разтворят солта и захарта после се заливат бурканите.На всеки компотен буркан се слагат по 2 аспирина а пдправките кой каквото харесва аз слагам чесън черен пипер и копър.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
А по тази рецепта кисели краставички правила ли си?
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
Ох извинявай на чак сега видях,че ме питаш -да правила съм вече втора година я използвам.Моите мъже ги харесват даже повече от другите.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Една унгарка навремето марниваше с оцет,захар, копър, чесън и отгоре или отдолу на буркана слагаше кори хляб. Ставаха най-вкусните краставички. Жалко, че нямам рецептата Sad
Цитирай

София

Мнения: 429
Интересна тема сте подхванали!!! Ще следя........
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
И аз да се включа  Wink

До чертата на буркана оцет
1с.л. равна сол
1с.л. захар
2аспирина
лук
черен пипер
дафинов лист
копър
Пълнят се с гореща вода , затварят се и се обръщат . Завиват се с нещо и се оставят докато изстинат.  Peace
и ние така ги правим всяка година.....стават хубави и лесно се правят  chef
Цитирай

софия, но от скоро; иначе от перник

Мнения: 29
Оцет до долния ръб на буркана, супена лъжица сол, чесън и много малко захар /майка ми не слага захар/, долива се с вода и се оставя на балкона - обръща се от време на време. За около две седмици стават страхотни - хрупкави и чеснови. На мене ми е връзват супер за мезе. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.