«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора

“ам н€къде нейде !!!

ћнени€: 1 128
ћного обичам реване и от скоро се опитвам да си направ€ . — тези мой диети не го б€х правила близо 5-6 години . ќбаче вси нещо не ми става както тр€бва и ви мол€ за помощ . ƒайте ми рецепта за реване .
÷итирай

ѕз

ћнени€: 293
 Hugза блата:
6 €йца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер
за сиропа:
1 литър пр€сно мл€ко,
1 чаша вода,
1 чаша захар,
1 ванили€
ѕродуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава. ѕече се на умерена фурна.  огато изстине се нар€зва на порции и се залива с топли€ /не горещ / сироп.
÷итирай

ѕз

ћнени€: 293
 Hug— компот е любомото ни реване:
за блата:
6 €йца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер

за сиропа: —ока от един компот


ѕродуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава върху ко€то съм наредила плодовете от праскови  или кайсии от компота. ѕече се на умерена фурна.ќбръща се обратно ,за да са плодовете отгоре.  огато изстине  се залива със  сиропа.

÷итирай

√ърци€

ћнени€: 2 349
—ъвсем наскоро имаше тема, но ще пусна рецептата пак Wink, защото го прав€ често и винаги става чудесно.

–≈¬јЌ≈

Ѕлат
8 €йца
1 1/3ч.ч. захар
1 1/3ч.ч. грис
1 1/3ч.ч. брашно
4 с.л. пр€сно мл€ко
ванили€
1 ½ л бакпулвер

—ироп
3ч.ч. захар
2 1/2ч.ч. вода
6 с.л. масло

–азбивам €йцата със захарта до побел€ване. ѕрибав€м брашното, гриса,бакпулвера,мл€кото и ванили€та. ѕека в умерена фурна  (около 30-40 мин. на 175 градуса). Ќар€зва се и се залива със сиропа- студено с топъл сироп.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 729
Hugза блата:
6 яйца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер
за сиропа:
1 литър прясно мляко,
1 чаша вода,
1 чаша захар,
1 ванилия
Продуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава. Пече се на умерена фурна. Когато изстине се нарязва на порции и се залива с топлия /не горещ / сироп.


И моята рецепта е абсолютно същата Mr. Green
Сиропът винаги го правя с прясно мляко, с вода не ми харесва Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 431
“ова е рецептата на баща ми и става много хубаво. “о всъщност не е толкова сложно , но аз не съм го правила  Thinking предпочитам тате  Embarassed  Very Happy

–азбиват се 6 €йца до побел€ване с 1ч. захар , 2ч. брашно с 1 бакпулвер. ѕече се.
1литър пр. мл€ко се свар€ва с 1ч. чаша захар и 2 ванилии. —лед охлаждането на сиропа се залива студеното реване.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 13 970
–еването е хубаво, когато има равни части грис и брашно иначе не е реване, а просто сиропиран блат.
÷итирай

“ам н€къде нейде !!!

ћнени€: 1 128
ћного ви благодар€ . ”тре каката си идва от почивка с баба си и ще го приготв€ . ќчаквайте резултати  bouquet bouquet bouquet
—ъвсем наскоро имаше тема, но ще пусна рецептата пак Wink, защото го прав€ често и винаги става чудесно.

–≈¬јЌ≈

Ѕлат
8 €йца
1 1/3ч.ч. захар
1 1/3ч.ч. грис
1 1/3ч.ч. брашно
4 с.л. пр€сно мл€ко
ванили€
1 ½ л бакпулвер

—ироп
3ч.ч. захар
2 1/2ч.ч. вода
6 с.л. масло

–азбивам €йцата със захарта до побел€ване. ѕрибав€м брашното, гриса,бакпулвера,мл€кото и ванили€та. ѕека в умерена фурна  (около 30-40 мин. на 175 градуса). Ќар€зва се и се залива със сиропа- студено с топъл сироп.
Ќаправих го по тази рецепта с млечен сироп и стана страхотно ,  щом свеки си го призна  Hug . Ќаистина съм ви много благодарна момичета   :bouquet: bouquet bouquet
« ѕоследна редакци€: сб, 19 авг 2006, 23:05 от —нежка »
÷итирай

√ърци€

ћнени€: 2 349
ћного се радвам, че ти е харесало и че е одобрено, най-вече от свеки Wink.
÷итирай

—ливен

ћнени€: 105
ѕродукти:10 €йца, 3/4кг захар(3 пълни чаени чаши), 3/4 чаена чаша грис, 3/4 чаена чаша брашно, лимонова кора, ванили€
яйцата се би€т 1 чаша захар, докато сместа побелее. ѕрибав€ме постепенно брашното и лимоновата кора, гриса като бъркаме леко сместа. »зсипваме € в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. ѕечем реването в умерено силна фурна. Ќар€зваме го и го заливаме със сироп, след като е изстинало напълно.
ќт останалата захар (2 пълни чаши) и 1л. вода правим сиропа. ¬арим 10 минути, свал€ме го да почине 5 минути, прибав€ме 1-2 праха ванили€ и заливаме реването.
¬место с вода сиропа може да се приготви с 1л. пр€сно мл€ко.
 chef”—ѕ≈’! chef
÷итирай


ћнени€: 1 349
        Блат
7 яйца
125гр. захар
125гр. грис или галета
125гр. брашно

      Сироп
150гр. захар
0,500л. вода

 Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Прибавям брашното и гриста. Пече се в умерена фурна /аз пека на 180о[/size]/
 Като изстине се залива с горещ сироп.
 За сиропа водата и захарта се варят 5минути.

 За информация този сироп за мен не стига и правя двойна доза, но разбира се не увеличавам двойно захарта. Иначе ще ми паднат зъбите от сладост  tooth
÷итирай

ѕз

ћнени€: 293
Hug— компот е любомото ни реване:
за блата:
6 €йца,
2 чаени чаши брашно,
1 чаена чаша захар,
1 бакпулвер

за сиропа: —ока от един компот


ѕродуктите за блата се разбъркват добре до хомогенна смес и се изсипват в намазана с олио тава върху ко€то съм наредила плодовете от праскови  или кайсии от компота. ѕече се на умерена фурна.ќбръща се обратно ,за да са плодовете отгоре.  огато изстине  се залива със  сиропа.



ƒнес направих реваненце


÷итирай


ћнени€: 337
ѕо рецептата на Teopr не е ли много количеството на захарта за сиропа н€ма ли да стане в.много сладко
÷итирай

√ърци€

ћнени€: 2 349
ѕо рецептата на Teopr не е ли много количеството на захарта за сиропа н€ма ли да стане в.много сладко

јми, според мен не е много сладко, но ако искаш намали €, но не намал€вай водата, защото ще стане сухо.
”спех и дано ти хареса.
÷итирай


ћнени€: 349
Kateto2,
—коро правих реване по сборна рецепта на мамите от форума, за което им благодар€ bouquet
ѕолучи се добър резултат като количество, височина и сочност:
–еване:

http://images14.snimka.bg/002535692.jpg

5 €йца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванили€

«а сиропа:
2 ч.ч. захар
3,5 ч.ч. вода
1 ванили€

яйцата се разбиват до побел€ване със захарта и  продуктите се добав€т последователно. ѕече се в намазнена тавичка на 175 гр —.  ѕробва се с дървена клечка, ако не остава тесто върху клечката, значи е готово. —лед като изстине се залива със топли€ сироп.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора