Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 211
здравейте мами,
отдавна ви 4ета, но 4естно да си кажа ве4е избягвам, защото хем съм кулинар, хем имам в пове4е 20 кила , хем съм много хедонисти4но настроена и лиги ми поти4ат.
сега по същество, не оби4ам да слагам нищо в буркани и до скоро купувах вси4ко, но заради половинката реших да направя това онова. защото магазините не предлагат "НЕЩО ПО-ТАКА.
заех се да правя една много вкусна зимнина, тип мезенце, но не мога да намеря колко време трябва да се варят бурканите. понеже рецептата няма име, я описвам на кратко с молба, ако някой я знае (или знае нещо подобно) да напише времетраенето на стерилизацията.
изкиснати белени патладжани на шайби - пържат се или се мариноват във вода, олио, оцет , сол и захар, след отцеждането се натъпкват на пластове в буркани като между тях се слага магданоз и много 4есън, по желание и пе4ени чушки, отгоре се слага по 1/2 домат за киселина и се сипва малко от соса в който, са бланширани, затварят се и заминават в казана.
е до тук са ми спомените от баба- не помня колко се варят, така 4е зимата да отворим и директно да сервираме към ракийката, а не вариант 2- отварям и в кофата, тъй 4е моля, ПОМАГАЙТЕ Smile а аз благодаря предварително, като приемам корекции
Цитирай


Мнения: 8 601
20 мин. са достатъчни за стерилизация.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
Баба ми стерилизира тази рецепта 40 минути, заради патладжана!
Цитирай

София

Мнения: 1 211
Баба ми стерилизира тази рецепта 40 минути, заради патладжана!

а той преди това терми4но обработен ли е, защото аз го мариновах за 3-4  мин и той си омекна, 40 при това положение ми се виждат много- да не се скашка ??
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 116
Пържат се и после се заливат с изброеното. За времето не съм сигурна но май наистина беше 20 мин., ако искаш довечера ще я видя рецептата в къщи и ще ти кажа. В моята рецепта доматът липсва но си става перфектно мезенце и без него!!!
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Аз какво направих вчера:
4 кг патладжани
6 кг домати
4 глави чесън
дафинов лист
сол
захар

Пасирах доматите и ги варих 1 час до като се сгъстят. През това време осолих, изцедих и изпържих патладжаните на шайби. Разпределих ги в буркани, сложих нарязания чесън и добавих доматения сос. Стерлизирах 40 мин. Общо 9 буркана излязоха, но един се пукна, та опитахме творението ми вечерта- станало е адски вкусно!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.