Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

най-хубавото място

Мнения: 1 353
Някой може ли да ме светне каква е тази баница и как се прави. Rolling EyesГледах в търсачката ама нищо не намерих Rolling Eyes 
« Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 21:20 от ВЕСЕНЦЕ »
Цитирай

Sofia

Мнения: 97
Калпазанска баница
интернационална кухня, закуски



ПРОДУКТИ:
250 г сух хляб
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
7 с.л. олио
1 ч.л. сода
1 ч.л сол


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Намажете дъното на тавичка с пет лъжици от олиото. Нарежете хляба на хапки и го сложете в нея. Разбийте яйцата с киселото мляко, содата и солта. Изсипете сместа равномерно върху хляба.Наръсете отгоре останалите две лъжици олио. Изпечете баницата в предварително загрята фурна до 200 градуса за около 20-30 минути. 

 Много ми хареса.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
Намазваш тавичка с мазнина и нареждаш филиите стар хляб плътно, ако е необходимо попълваш с по-малки парчета.
В една купа се разбеват 4 яйца, 300 гр .сирене, 1 кофичка кисело мляко, добавя се и около 100-200мл вода, на върха на 1 чаена лъжичка сода. Сместа се разбива добре, за да се упои хляба е добре  да е по-течна!Всичко се изсипва върху хляба, слага се малки парченца масло и се пече до готовност във фурната!
Цитирай

най-хубавото място

Мнения: 1 353
Ей страшни сте Laughing-мерси много  bouquet  bouquet  bouquet.Имам цял един хляб от 4 дена и се чудех Rolling Eyes как да го пробутам да се изяде че ми е кофти да хвърля цял хляб Embarassed.Ще кажа как е станала баницата Hug
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Ето и сладкия вариант на Наталина.

Земелбаба

стар хляб
ябълки
прясно мляко
малко масло
захар на вкус
канела
(количеството на продуктите зависи от големината на съда за печене и вкуса)

Част от нарязаният на тънки филийки хляб се нарежда в предварително намазан с масло съд (тенджерка ) от йенско стъкло. Върху него се редят нарязаните на филийки ябълки и се посипва със захар на вкус и канела. Така се редят ред хляб, ред ябълки посипани с канела и захар, като най-горният слой е от хляб. Залива се с прясното мляко(до 2/3 от ръба) и най-отгоре се нареждат парченца масло. Пече се в умерена фурна до порозовяване.

Цитирай

USA

Мнения: 7 091
 Към горните 2 рецепти аз понякога добявям след като се запече сусам и кашкавал.
Майка ми обърква хляба ( преди заливката) с олио, червен пипер и чубрица, но на мен ми е малко тежка така, все пак ако ти допада идеята може да пробваш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.