Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

София

Мнения: 3 369
В събота купих от Билла авокадо за Гого, тъй като той го яде с кеф, избрах нарочна да са по-твърди плодовете, за да издържат по-дълго. Да, но още онзи ден бяха поомекнали доста и потъмнели тук-там, хем ги държа в хладилника?

Как съхранявате авокадото така, че да не става на пихтия за няколко дни?
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Тук има интересни неща

http://www.rozali.com/fruit.php?l=a&p=6
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Избирам твърди , слагам ги долу в хладилника , в отделението за плодове и зеленчуци . Като реша , вадя го навън и за 1-2 дена е готово за ядене . Никога не го беля цялото , и до където може , не махам костилката . Вече наченато го слагам в найлонче и пак на същото място в хладилника . Издържа ми много време ( ако не го нападнем и ние за сандвичи и салати  Wink  )
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
По колко го купувате. Цена 1,90 за бройка добра ли е или да ходя до някой от големите супермаркети?
Цитирай

София

Мнения: 7 623
Купувам твърдички. Увивам ги в хартия, всяко едно индивидуално, (не знам защо, Embarassed майка ми ме научи така) и в хладилника. Когато съм разрязала някое, остатъка го съхранявам ВИНАГИ с костилката оставена в него, необелен, поръсен с лимонов сок и покрит с парченца от кората на използваното парче и в пликче.
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Цитат на: logo5ka
По колко го купувате. Цена 1,90 за бройка добра ли е или да ходя до някой от големите супермаркети?


В Била е 1.79 за бройка, в Хит четох в брошурата 1.18  Shocked , но май беше на промоция.
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Хм, а да питам каква част от него давате на бебетата? Аз го разрязвам и издълбавам с лъжичка "месото" му, но захващам и по-зеленикава част, която може би принадлежи на кората. Проблем ли е това?
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Яде се всичко освен кората (остава като ципа) и костилката.

Аз не го държа в хладилника. Стои в купа на открито. Ако е твърдо и няма петна изкарва 10-15 дни. Отрязвам около 1/3 от плода за едно ядене. Останалата час я съхранявам пак извън хладилника в найлоново пликче и без да махам костилката. За трите дни, които го яде Боби нищо не му става.

В ХИТ-а едно авокадо е 1,49лв.
Цитирай

Лас Вегас

Мнения: 470
Моите ако са твърди до 2,3 дни  омекват и ако не ги изям потъмняват и тогава нестават за ядене.
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Като сте се разговорили за авокадо, знаете ли че можете да си захванете растението от костилката? От едната и страна (там, където се намира зародиша; лесно се разпознава) се забиват 3 клечки за зъби като триножник. Семето се слага във вода така, че половината да е покрита от водата и се оставя да покълне. След като се покаже зародиша се засажда в пръст и скоро пораства растението (маистина расте доста бързо).
Има 2 проблема:
1) "успеваемостта" е много ниска - на мен лично от десетки семки само една ми се хвана;
2) растението е много капризно, но си струва опита! Красиво е.
Цитирай

София

Мнения: 3 369
А изкарва ли плодове? Да си ги късаме после  Wink
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Цитат на: SZA
А изкарва ли плодове? Да си ги късаме после  Wink


Мислех да добавя:
3) не си въобразявайте, че ще си спестите 1.68 ли беше, 1.19 ли, не си спомням точно, но се въздържах, защото всъщност моето авокадо загина нелепо на ниво 4 листа  така че знам ли? Може и да дава. Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Цитат на: Laura
Цитат на: SZA
А изкарва ли плодове? Да си ги късаме после  Wink


Мислех да добавя:
3) не си въобразявайте, че ще си спестите 1.68 ли беше, 1.19 ли, не си спомням точно, но се въздържах, защото всъщност моето авокадо загина нелепо на ниво 4 листа  така че знам ли? Може и да дава. Wink


 Smile Няма далавера значи!
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Ако искате да се съхрани вече наченато авокадо се оставя костилката в него или ако е пюрирани, също помага костилката.
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Първо честита коледа на всички! Много усимвки  Smile

Ох, връщам пак темата, за да ви се оплача, че не мога и не мога да го запазя това авокадо повече от седмица - вече са ми на петна и почерняват  Sad

Оставих нарочно едно навън (най-бързо започна да се скапва) и две в хладилника - ми и те вече са почернели  Sad  Какво правя грешно? А ги избирах уж по-твърди...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора