Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 авг. 2006, 16:09 ч.
  • Преглеждания  4 270  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 523
Той е изключително дребен и май не се включва към тестените изделия. По-скоро прилича на много малък булгур, но не  и точно това. Има го в пицарии "Уго".  Неведнъж съм искала да попитам там, но се притеснявам как ще реагират.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 697
При арабите на "Женския пазар". 500 гр. беше 5-6 лв. ,ако не се лъжа .. не съм ходила отдавна.  Embarassed

# 2
  • САЩ
  • Мнения: 110
А знаете ли как се приготвя? newsm78 Аз все го гледам в магазина и му се чудя...,ама нямам никаква идея как да го сготвя,че да го опитам ooooh!  chef

# 3
  • София
  • Мнения: 399
Това да не е дребен, розовикав на цвят кус-кус? Аз съм яла фантастична салата в пицариите Уго с него. Те го внасят от чужбина, не знаех, че и тук го има.
Ще се опитам да взема рецептата за салатата, ако успея, ще я пусна.
А къде на пазара горе долу се намира този магазин, или го има в повече арабски магазини?

# 4
  • Мнения: 2 086
Ето ви една идея която наскоро копирах от отчетната ни темичка.Една мама я беше споделила и надявам се да няма против че съм я пуснала Blush
Не съм го правила и подробности незнам,но казват че ствало много вкусно Grinning
 Копирала съм го буквално и не съм поправяла правописни грешки
Взима се телешко или агнешко месо нарязано на порции задушава се в зехтин заедно с глава лук и скилидка чесън подправки -сол , канела , черен пипер , кориандър , зафран при липса куркума и връзка магданоз но трябва да е завързан тъй като се маха преди да се разсипе в чиниите .След като се задуши се долива вода и се остава да уври за около 35 минути в тенджера под налягане .
През това време въпросния кус-кус се изсипва в голяма купа към него се добавя малко сол и 3-4 суп. л. зехтин и около 1/2 ч.чаша студена вода след което с ръце се стрива за да се овлажнят колкото е възможно повече от малките кус-кусчета , след което се слага в тенджера за варене на пара за около 15 минути .
След като минат 15-те минути се сваля и се изсипва  отново в купата и с бъркане и отриване се прибавя студена вода около 1 ч.ч. , и след това отново се връща в тенджерата на пара .Като минат още 15 минути се повтаря процедурата и се връща обратно за още 15 минути .
Така като са минали 35-те минути за месото отваряме и добавяме 3-4 с.л. доматено пюре , 100гр. нахут , моркови изчистени и разрязани на 2 по дължина , 1 зелка не много голяма разрязана на 4-6 парчета и тиква жълта нарязана и тя на едри парчета  .
Добавят се зеленчуците и се добавя вода и сол при необходимост след което се оставят да доварят за 25 минути горе-долу .
Когато кус куса е готов към него като се изсипе в голяма купа се прибавя малко масло и се разбърква добре  , прави кладенче и в него си слага месото а със зеленчуците се покрива кус куса който предварително се залива със соса останал при варенето .

# 5
  • USA
  • Мнения: 7 091
Аз го приготвям по няколко начина-
1. Приготвям Гаспачо( само че по-гъсто от нормалното) и заливам кускуса. ( да не забравя да отбележа, че за разлика от другия кускус, този по-скоро се задушава, отколкото вари)
2. С много масло и вместо вода задушавам с прясно мляко. След това слагам 5 вида сирена и индийско орехче, като моите го обичат и с настъргано яйце, но тогава не слагам индийско орехче.
3. Със зеленчуци, задушени в соев сос и телешко на жулиени ( пак върху кускуса се поставя).
4. Малкия го обича и само с масло и БГ саламурено сирене.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 253
Прерових с търсачката, но единствения отговор който видях е "Женският пазар". До там обаче няма да се вдигна за един кус-кус.

Дали този кус-кус не може да бъде намерен и на някое друго място в София?

# 7
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Има го в Пикадили със сигурност. Аз съм купувала.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 253
Дикси много ти благодаря!

# 9
ПРЕДЛАГАМ АРАБСКИ КУСКУС 500г, 5 кг - quick cook, превъзходно качество, пакетирано във Франция.  ПРЕДЛАГАМ и други гастрономически продукти.
v.kyuchukov@mail.bg

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Няма марокански кус-кус. Има просто кус-кус  Grinning Нашето старо название не е за кус-кус, а за дребни макаронки  Simple Smile
Предлага се по принцип със сос и зеленчуци, с или без месо  Peace

# 11
  • София
  • Мнения: 138
В "Пикалиди " има такъв кук-кус - съвсем дребен,преди месец купувах,но май беше френско производство.

# 12
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Дес , ето и снимка на готовия кус-кус !



   

# 13
  • София
  • Мнения: 210
И аз си купих от Пикадили

# 14
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
В Т МАркет видях марокански кус кус в кутия...

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт