Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 192
Здравейте дали някой знае как мога да изсуша сливи в домашни условия newsm78.Има ли някой, който е наясно с тази процедура .Благодаря предварително  bouquet
Цитирай


Мнения: 6 142
виж тук
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=604.msg4871#msg4871
Цитирай

София

Мнения: 192
  chef БЛАГОДАРЯ  chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Това е от сайта на Емилова:

СУШЕНЕ НА ПЛОДОВЕ

Всеки плод може да бъде изсушен независимо от метеорологичните условия с помощта на ел. фурна. След като плодът е почистен се поставя в суха тава с чисто дъно, по желание може да се постели с хартия. Фурната се регулира на 35-40 градуса (ако в предварително загрята фурна се поднесе дланта на ръката, трябва да се получи усещане за слънчева топлина). Решетката на фурната се поставя в средата, а вратата и се оставя леко открехната. Удачно е да се ползва нощна енергия. Обикновено плодът се засушава за една нощ. По месестите плодове след това могат да се доизсушат на слънце. Плодът се счита за сух, когато при притискане не овлажнява пръстите. Изсушените плодове се съхраняват в платнени торбички, закачени на проветриво място. Преди да ги сметнем за готови за зимата, торбичките трябва да се поставят във фризер за 48 часа (срещу акари, червеи и др.), след което наново се поставят на слънце (фурна). Сега те изсъхват много по бързо.

Забележка: Сочните плодове (ягоди, смокини, кайсии, праскови, черници, домати) се нареждат в тавата на един ред, а по-едрите с разрязаната страна нагоре. Черешите и подобните им се сушат с костилките на пласт дебел 3-4 см. Сливите - по желание с или без костилки. Семковите плодове се режат и почистват от семките.

По описания начин могат да се изсушат и зеленчуци.
Цитирай

София

Мнения: 192
Блонди би ли ми написала сайта на Емилова любопитно ми е да го разгледам. Благодаря!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 707
Майка разтваря сливите, маха костилките и ги слага на слънце за известно време, след което в проветриво помещение си седят до зимата...
Цитирай


Мнения: 8 579
Блонди би ли ми написала сайта на Емилова любопитно ми е да го разгледам. Благодаря!  bouquet

Ето сайтът на д-р Емилова!
Цитирай


Мнения: 5 768
Аз също сцепих сливите на две,извадих костилките и вече 2 дни се сушат на слънце.Доста са се сбръчкали вече,ама като гледам ще им трябват още 3-4 дни. newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Блонди би ли ми написала сайта на Емилова любопитно ми е да го разгледам. Благодаря!  bouquet

Лабрекс вече ти е го е дала, интереснен е. За съжаление малко са го променили, преди имаше много повече инфо, сега са го поорязали доста. Но има страхотни рецепти и идеи, ако някой има желание за здравословно хранене  Very Happy
Цитирай


Мнения: 5 768
Нагласих и една тава праскови,да видим.
Цитирай

София

Мнения: 192
Нагласих и една тава праскови,да видим.
Нали ще кажеш как са станали  cook
Цитирай


Мнения: 5 768
Нагласих и една тава праскови,да видим.
Нали ще кажеш как са станали  cook
Няма да пропусна да се поФаля. 35
Цитирай

София

Мнения: 192
Ванче чакаме за прасковите Love  chef
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
Майка разтваря сливите, маха костилките и ги слага на слънце за известно време, след което в проветриво помещение си седят до зимата...
  и аз така съм чувала да се сушат
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.