Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 авг. 2006, 20:02 ч.
  • Преглеждания  3 085  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 523
Как приготвяте чорбаджийски чушки? Аз знам само пържени и после с оцет и чесън. Други идеи?

Реклама
# 1
# 2
  • гр.Созопол
  • Мнения: 156
Изпичам чушките и нареждам в кутия или буркан в следния ред:чушки, магданоз и нарязан чесън. Заливам с оцет и олио и слагам в хладилника. След 2-3 дни са готови за хапване  chef

# 3
  • София - най-после у дома :)
  • Мнения: 679
Аз ги приготвям така : необходими са още патладжани и домати или доматен сок. Обелвам патладжаните и ги засолявам да им изтече горчивото, след което ги режа на пръчици, и ги пържа, нарязаните на парченца чушленца също запържвам. След това в тавичка или в чиниите за сервиране слагам най-отдолу патладжаните, после чушките и заливам със запържените домати или сока съответно. Става много вкусна лятна манджа  newsm10

# 4
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз ги изпичам и след като изстинат нареждам: 1 ред чушки, няколко клонки копър и така до запълването на буркана. Маринатата:1ч.л. сол+1ч.л. захар и допълвам до горе с оцет. Желателно е да има нещо което хем да ги притиска, хем да ги "стяга"/консервира. Аз използвам тънки клонки от вишна, круша или лозови пръчици-2, които кръстосвам върху чушките и притискам надолу. Така приготвени са готови за зимата, от време на време ги разклащам и само ако е нужно доливам по малко оцет, за да не се "оголят"горните редове /да останат без марината/.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 918
Аз ги режа на 3. Пържа и при тях добавям доматен сок/и той да се запържи/.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт