Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 522
Как приготвяте чорбаджийски чушки? Аз знам само пържени и после с оцет и чесън. Други идеи?
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 116
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=117150.msg2134750#msg2134750
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=117234.msg2137116#msg2137116
Цитирай

гр.Созопол

Мнения: 156
Изпичам чушките и нареждам в кутия или буркан в следния ред:чушки, магданоз и нарязан чесън. Заливам с оцет и олио и слагам в хладилника. След 2-3 дни са готови за хапване  chef
Цитирай

София - най-после у дома :)

Мнения: 679
Аз ги приготвям така : необходими са още патладжани и домати или доматен сок. Обелвам патладжаните и ги засолявам да им изтече горчивото, след което ги режа на пръчици, и ги пържа, нарязаните на парченца чушленца също запържвам. След това в тавичка или в чиниите за сервиране слагам най-отдолу патладжаните, после чушките и заливам със запържените домати или сока съответно. Става много вкусна лятна манджа  newsm10
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз ги изпичам и след като изстинат нареждам: 1 ред чушки, няколко клонки копър и така до запълването на буркана. Маринатата:1ч.л. сол+1ч.л. захар и допълвам до горе с оцет. Желателно е да има нещо което хем да ги притиска, хем да ги "стяга"/консервира. Аз използвам тънки клонки от вишна, круша или лозови пръчици-2, които кръстосвам върху чушките и притискам надолу. Така приготвени са готови за зимата, от време на време ги разклащам и само ако е нужно доливам по малко оцет, за да не се "оголят"горните редове /да останат без марината/.
Цитирай

София

Мнения: 3 839
Аз ги режа на 3. Пържа и при тях добавям доматен сок/и той да се запържи/.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.