Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 авг. 2006, 16:26 ч.

Въпрос за клиниката ДЦП в Красна Поляна

 • 3 264
 • 8
 •   1
Отговори
Д-р Чавдаров, умишлино пускам отделно темата, за да могат повече родители, чиито деца посещават вашата клиника да я прочетат /извън темата ДЦП/ а и оставам ананимен поради някои  съобръжения  Hug

Моето дете посещаваше клиниката всеки месец до навършването на втората си година. Сега също продължаваме да идваме, но понеже работиме със съпругата ми и нямаме възможност да го водиме всеки ден, тъй като физиотерапевтите работят от 8:30 до 16:00 /с работното време на повечето институции Confused/ та въпросът ми е

ИМА ЛИ ШАНС НЯКОГА ДА СЕ ПОМИСЛИ ЗА РАБОТЕЩИТЕ РОДИТЕЛИ И ДА СЕ УДЪЛЖИ РАБОТНОТО ВРЕМЕ на физиотерапевтите? Така че работещите да имат шанс да довеждат децата си или много рано сутрин или след 16:30 вечер, а не както до сега УБЕДЕН съм да търсят платени услуги извън вашата клиника от физиотерапевти /за домашни посещения/, които са обучени на ВОЙТА и БОБАТ просто само зъщото чисто физически тези родители няма как да доведат децата си в Клиниката...

Ако вече мислите по този въпрос, моля споделете го с нас-родителите!

# 1
 • София
 • Мнения: 631
Болницата разполага с Правилник дейността, устройството и вътрешния ред, които е съобразен с редица нормативни документи и е  утвърден от съответните инстанции.

Дневният стационар на Болницата работи от 7,00 до 18,30 без събота, неделя и празнични дни.
Работното време на специалистите е по определен график.
Различни видове рехабилитация се провеждат във времето от 8,30 до 15,45 всеки ден без събота, неделя и празнични дни.
При необходимост със съответна заповед на основание КТ се променя работното време на специалисти от определени болнични структури обслужващи съответния контингент, за да се задоволят нуждите на инцидентно възникнал по-голям брой пациенти.

Всички искания на пациенти или родителите им извън ПДУВР се считат за платени мед.услуги и подлежат на договаряне, ако изрично не са цитирани.
За справка вижте сайта на Болницата - www.cpcentresof-bg.com


# 2
Всички искания на пациенти или родителите им извън ПДУВР се считат за платени мед.услуги и подлежат на договаряне, ако изрично не са цитирани.

д-р Чадваров, това ние родителите за ЗАПЛАЩАНЕТо много добре си го знаеме и сме си научили урока!

Въпросът е прост:

Вместо да викаме на частно рехабилитататори У ДОМА (понеже това всеки го прави предполагам  newsm78) дали не сте измислили начин тези праички да влизат по някакъв начин чрез направления в болницата...то друг начин май си няма, ако ще плащам за рехабилитатор едва ли ще дойда на касата на болницата да му платя вместо да го извикам у нас и да нямам повече ангажимент!

Просто има пазарна ниша.....има търсене това е ясно! Чудих се дали не сте помислите да я запълните..... а това за заплащането никой не го оспорва всъщност!

Поздрави!

 Hug

А ние си продължаваме по старата схема...

  bouquet

# 3
 • София
 • Мнения: 631
Когато стойността на направлението от НЗОК се изравни или стане по-голямо от това на частното плащане, със сигурност ще го организирам. 

# 4
D-r Чавдаров

Колко благородно от Ваша страна!
Да дадете им оставите хляба в ръцете.....

да научите рехабилитаторките да практикуват и да ги оставите по частните посещения!

Ами те мисля че доста ви се радват! Mr. Green


Мноооого хитро! Аз съм икономист и никога не бих се сетил да дам ноу-хау на някого и после да си играя на "Ще ги науча тези аз от Здравната каса!" Mr. Green


Все пак вие сте ЛЕКАР не ИКОНОМИСТ  Mr. Green
 Hug

# 5
 • Мнения: 2 543
Когато стойността на направлението от НЗОК се изравни или стане по-голямо от това на частното плащане, със сигурност ще го организирам. 

Това вече беше грубичко.  Confused

# 6
 • София
 • Мнения: 631
Съгласно здравното законодателство, Болницата е търговско дружество, което е на собствена издръжка.
Моята задача е да осигуря неговото съществуване, което дава възможност за организиране обслужването дневно на около 120-150 деца, като осигуряваме  възможност техните родители да работят.

# 7
Добър вечер д-р Чавдаров. Наистина клиниката помага на много родители и деца.
Мисля, че автора на темата пита, ако съм разбрал правилно, дали няма да се увеличат приходите на болницата, ако се увеличи работното време на рехабилитаторите до 19 часа, например. По този начин родители, които работят, а баби гледат детето вкъщи, ще могат да идват на процедури при вас след края на собствения си работен ден. Вместо както досега да викат рехабилитатор вкъщи. Практика, която се прилага, но явно излиза по-скъпо.  Изглежда според автора е по-добре парите да влизат директно в болницата. Струва ми се, че си има причини да не се прави досега. Стандартния раб. ден е 8 часа. Увеличаване на приемното време ще изисква назначаване и обучение на нови кадри. Вероятно има и други съображения. Освен това, макар и като страничен наблюдадел, заплатите на мед. персонал като цяло в България са твърде ниски / не го приемайте като критика към вас - просто така е навсякъде/. И ако рехабилитаторите се лишат от възможността да работят допълнително, това ще утежни и без това тежкото им положение. Защо лекарите да могат, а те не / пак по - принцип/. Реално не вярвам, че има много родители, които се отказват от процедури в болниците/имайки предвид всяка една от клиниките, работещи с ДЦП/, за сметка на домашни посещения. Може да се погледне и от тази страна. Домашните посещения правят реклама  за ползата от терапията. Не само кинезитерапията, а и останалите процедури, неприложими в домашни условия. Ако в дома ми идва рехабилитатор от 4 километър, едва ли ще прави реклама на колегите си в Банкя.

# 8
 • София
 • Мнения: 631
Благодаря Пациент,

Предложението за работа до 19 часа е привлекателно, но трудно изпълнимо поради редица причини включително и разпоредби от КТ, Правилника за Устройството, Дейността и Вътр.Ред в Болницата, технологията на болнична охрана както и технологията на обслужване на пациентите ни.
Въпреки това, ще предложа на вниманието на Мед.съвет през м.септември това Ваше предложение.

Интересува ме имате ли идея, колко деца биха идвали за процедури във времето от 15,30 до 18,00. По-късен час е невъзможно, защото процедурата ще е до 18,30 и следват 30 мин. техническо време за включване на системата за охрана. Броят на децата е важен за да мога да прогнозирам финансовата осигуреност на предложението.

Извън предложеното тук, обмислях да организирам домашни посещения на рехабилитатори в работното време на болницата, съгласно изискванията на СИМП за НРД 2006 по НЗОК, но заплащането от там е слабо и не може да покрие само разходите по транспорта, така че то би могло да се осъществи по линията на кешовото заплащане и излиза доста скъпо.

Отворен съм  за различни предложения, които биха подобрили и разнообразили предлаганите от нас услуги, защото целта на тази болница е да помага както на децата с ЦП, така и на родителите им.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт