Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора

Габрово

Мнения: 316
Здравейте, момичета!
[/size][/color]
   Нуждая се от вашата помощ. Купила съм оризови спагети и се чудя как да ги приготвя. Ние вкъщи не сме много по спагетите, но искам да си ги хапнем тия. Можете ли да ми кажете някоя вкусна рецепта? Предварително ви благодаря.
Цитирай


Мнения: 1 909
Пържени оризови спагети по сингапурски (на Звездев)

21/4/2004
 
 


Списък на необходимите продукти:

200 г оризови нудълс (спагети)
150 г пилешко месо
4 с. л. соев сос
1 ч. л. лимонов сок
1 резен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1 стрък праз
1 стрък лук
1 скилидка чесън
1 шепа сухи гъби шийтаке
4 рулца от раци
4–5 с. л. олио
2–3 с. л.оризово вино (бяло вино)
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. чили
сол на вкус


Начин на приготвяне:


 1. Оризовите нудълс се слагат в кипнала вода за 2–3 минути, изваждат се, потапят се в студена вода и се изцеждат.
 
 
 2. Пилешкото месо се нарязва надребно и се маринова в лимоновия сок и 1/2 от соевия сос за няколко минути.
 
 
 3. Джинджифилът и чесънът се почистват и се нарязват наситно, празът се реже по диагонал, пресният лук – на колелца, като перата се отделят за украса на нудълсите. Гъбите и рулцата от раци се нарязват наедро.
 
 
 4. В уок (или в по-дълбок тиган) се налива мазнина. Първо се поставят чесънът и джинджифилът, след няколко секунди се добавя празът, слагат се гъбите, пилешкото и се пържи 2–3 минути на силен огън.
 
 
 5. Овкусява се с кърито, соевия сос и чилито и се ароматизира с оризовото вино. Добавят се нудълсите и рулцата от раци и се поръсва с малко сол.
 
 
 
Цитирай

софия, но от скоро; иначе от перник

Мнения: 29
Салата от оризови спагети - снощи правих - поливаш ги с гореща вода, оставяш да омекнат хубаво - някъде около два часа, под капак. Изплакваш със студена вода - слагаш соев сос, ябълков оцет, прясна краставица на лентички, малко натриев глутаминат и много малко сол. Това е любима рецепта вкъщи - по китайските ресторанти й викат кралска салата, но там фидето е по-мекичко може и на пара да го правят там не знам. Добър апетит!!! Laughing
Цитирай


Мнения: 2 427
Сварявам готова зеленчукова замразена смеска,от супермаркета в малко олио и масълце,след това си сварявам спагетите,отцеждам ги от водата,и ги прехвърлям при  вече задушените зеленчуци.Поливам със соев сос и чили,ако обичаш лютиво.Врътвам всичко за 10 секунди на жив огън,така че да се овкусят спагетите и сервирам веднага след това.Като съм на кеф и имам на разположение пилешки филенца,наклъцквам на лентички месото и го пръжвам на силен огън в тиган с малко нерафинирана захар,две три супени лъжици ракия(сакето спокойно може да се замени с нашенска сливова)до получаването на златисто кафяв апетитен загар на лентичките месо и ги прибавям към спагетите и зеленчуците.
Цитирай
 Благодаря ви за информацията, отдавна бях си купил оризови спагети и се чудех какво да ги правя. Сготвих ги и много вкусни станаха. Smile
Цитирай

В La Redoute и по света

Мнения: 42
Реших да не започвам нова тема, тъй като тази отговаря на моята рецепта. За тези, които харесват китайската кухня, но не много мазното, предоставям моята рецепта за Оризови спагети със скариди и китайско зеле.  chef
Това, което сега се сещам, е че рецептата може да се използва и за приготвяне на Тофу.
Леко бременеене мили мами и умната с храната  Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора