В най - красивата къща на света с двете ми маймунки !
момичета, имам следния казус: родих на 09.06.2006г., на 20 септември ми изтича болничният от трите месеца. след този период ще получавам ли пак 90% от заплата ми, или не ме хващат новите промени? предварително ви благодаря за инфото.
имам следния въпрос моля кажете ми знам ,че има доста изписано по темата ама аз пак тези 315 дни., които ни се полагат 45 са преди термина и останалото след това нали???? значи 270 след термина чисто ,а не 45 преди термина и после 315 ????това не ми е много ясно благодаря ви
Така е - полагат се 45 дни болничен поради бременост преди термина, а останалите 270 дни след раждане! След като изтече този период - си в отпуск по майчинство до навършване на 2 годишна възраст на детето!За сега такива са плановете, но колко още ще ги променят ще видим през 2007!
момичета, имам следния казус: родих на 09.06.2006г., на 20 септември ми изтича болничният от трите месеца. след този период ще получавам ли пак 90% от заплата ми, или не ме хващат новите промени? предварително ви благодаря за инфото.
Az sushto imam vupros za maichinskite. Iskam da popitam kakvi sa usloviata i kak se procedira pri polojenie, che po vreme na 6-mesechnia period predi izlizaneto v otpusk po maichinstvo sum smenila rabotata si. Sega sum na izpitatelen srok i ste izlqza v bolnichen predi da e iztekul tozi srok.Kak ste se izchisliavat maichinskite v tazi vruzka. Ste imam li nqkakvi problemi.
Blagodaria na vseki, koito mi dade nqkakvo mnenie.
Проблем можеш да имаш единствено от страна на работодателя си заради изпитателния срок. Ако не иска да те остави на работа, след изтичане на болничния за брем. и раждане спокойно може да ти прекрати договора, защото изп.срок се прекъсва по време на отпуск или болничен, а щом няма да ти е изтекъл към момента на излизането ти в болничен, то той ще продължи след като този болничен изтече. Прекратяването на договор със срок на изпитване във времето на изпитателния срок не попада под специалната разпоредба на чл.333 от КТ и не е пречка да се прекрати от работодателя. Но ако работодателят е точен, нямаш никакви грижи. Това си е нормален ТД, но с клауза за изпитване. След изтичане на този изпитателен срок ако договорът не е прекратен, той става постоянен. Иначе това за 6-те месеца е изискване да имаш по принцип стаж през живота си 6 месеца, а не непосредствено преди излизането ти в отпуск за брем. и раждане, а след това и за отглеждане на дете до 2 години. Не е задължително този стаж да е и при един и същ работодател. Важното е преди възникване на правото на отпуск за брем.и раждане/болничен 135 дни сега, а от 2007 - повече/ да си на трудов договор, за да можеш да си го ползваш.
Бихме желали да Ви поканим да се включите в кратка анкета, в която да споделите мнението си за форума. Вашето мнение е важно за нас и ще помогне да
подобрим предлаганите от нас услуги.
Попълването на анкетата би отнело около 10-20 минути. Молим Ви да бъдете възможно най-откровени и детайлни в отговорите си.