Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 авг. 2006, 15:01 ч.

Своеобразна анкета

  • 377
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 134
Момичета, моля ви за съдействие по повод разработването на софтуерна програма, подпомагаща проследяването на бременността. Проектът е възложен на мой познат в една голяма комп. фирма и вашето мнение ще е особено ценно, тъй като програмата е насочена изцяло в помощ на младите майки.

Въпросите му са следните:

- кои са най - важните параметри, които искате да следите всеки месец от бременността си
- за какво най - много се нуждаете от напомняне (изследвания, лекарства, храни и т.н. и т.н.)
- полезно ли ще е да имате скала за вашите показатели - килограми, пулс, кръвно  и пр.
- също диаграма за развитието на бебето?

И всичко, което смятате, че е необходимо...

Благодаря!  bouquet

# 1
  • Мнения: 5 076
Преди всичко - за развитието на бебето, каквото и да е за него + отговори на неизвестните, които си поставяме, когато в нас расте нов човек.
Защото се притесняваме най - вече за него, за бебчето, а изследванията и консултациите ни дават /донякъде/ отговорите на въпросите, касаещи самите нас - кг, кръвно, изследвания и т.н.
Може да се включи нещо забавно, като таблица за предвиждане пола на бебчето, таблица, която ще смята с какви очи ще е /наскоро попаднах на такъв научен сайт и много интересно задаваше в проценти вероятността да е с определен цвят очи детенцето/, попълваше се за родата и на мама и на тати според очи и изчисляваше така, вероятността кои гени ще доминират.

# 2
  • Мнения: 380
В един чужд сайт попаднах на имунизационен календар.Това също е идея. Grinning

# 3
  • Мнения: 658
Поздравления за идеята за тази програма. Надявам се след това "консултантите" да я получат безплатно като подарък Joy
Мисля, че при всяко отваряне на програмата, тя първо трябва да информира бременната в коя г.с. се намира в момента, какво се случва с нея и плода й през тази седмица, какви изследвания и прегледи трябва да си направи в срок от еди-колко си дни. Също важно е програмата да дава ежеседмична програма за препоръчваните/изписаните от лекаря хранителни добавки и витамини, да предлага някаква подходяща диета и двигателен режим (упражнения за бременни за перинеума и пр.)
Отделно би трябвало да има отчетна секция, която бременната сама да си води: килограми, кръвно налягане, пулс на майката, пулс на бебето, обиколка на ханша (опционално), резултати от изследванията на кръв и урина - нещо като обменната карта, която се води в ЖК. В тази секция трябва да има опция за качване на бременни снимки и 3D снимки на бебето, например.
Хубаво е да има някакъв набор от имена за избор или линк към такива сайтове, в които информацията по-често се обновява.
Мисля, че това е най-важното. Ако се сетя за още нещо ще пиша Grinning
Успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт