Pomosht! Nujdaia se ot recepti po-taka

  • 6 768
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 26
Има свтлина в тунела! Няма да се предавам без бой, я!
 box
Тук намерих доста интересни рецепти, доближаващи се до неговия вкус и бавно, но славно ще го науча да се храни както трябва!  feeding
Преди само навън се е хранил! Което не е хич здравословно! newsm34

# 16
  • Мнения: 1 495
Ами според мен има надежда, ако готвиш различни неща, без да го караш да яде, лека полека да свикне и да му хареса.
Аз лично не бих се мъчила да му угаждам , бих готвила каквото ми се готви или яде, пък той да се оправя. На принципа съм ,ако на някой не му харесва какво правя, да си го прави сам.

# 17
  • Вече на село
  • Мнения: 569
 hahaha
Даруша,аз бих звъннала на майка му,без майтап newsm62
Това е и моята идея  Joy Joy Joy

# 18
  • Вече на село
  • Мнения: 569
 Embarassed сори, като дочетох темата разбрах, че това не е решение #2gunfire Но момичетата доста добри съвети са ти дали Joy Joy Joy

# 19
  • Мнения: 2 427
Добре де Даруша,аз не че искам да се заяждам,ама ти питаш какво да му сготвиш ,а хората като ти казват, отговаряш че такива работи не ядял.Не искам да съм нелюбезна,но какво очакваше от другите,когато състави тази тема,да ти кажат как се готви птеродактил ли?
Просто като тема ми се вижда изключително нелепа!
Казваш че се е хранел навън преди това,добре де,какво ядеше тоя човек ,че е толкова специален в кулинарните си предпочитания,омлет от яйца на костенурки ли...супа от перка на акула ли...
То в ресторантите се ядат основно храни съставени от зеленчуци или месо,или пък от млечни продукти,тук таме тестени...и изобщо от къде е този човек,гледам ти си в USA.Първото нещо което ми минава през ума че той е американец...и че се е хранил в тамошни ресторанти,пък ти твърдиш че не му харесва тази кухня...после казваш че не щял да си спомня какво бил ял като малък,ама кой го е отгледал след като храната на майка му не му харсва,защото както казваш ти, не щал да си спомня за нея.Да не са го отгледали извънземните до 30 годишен и после да са ти го връчили за мъж?Изобщо целия тоя разговор ми се струва меко казано сюреалистичен,сори!

# 20
  • Мнения: 26
amymommy, няма да е лоша идеята да ме светнеш за рецепта как се готви птеродактил!
Да, тук е Америка и по-големият брой американци ядат големи боклуци, но не и това, което ние сме свикнали да ядем в Европа!
Приятелката ми води малкото си момиченце на детска градина и всеки ден й приготвя различни неща за обяд, но вече взе да се изчерпва откам идеи и попитала жената, която се грижи за децата, какво ядат другите деца, а жената прихнала да се смее, оказало се, че другите деца ядат едно и също всеки ден, филия намазана с фъстъчено масло и конфитюр от ягоди.
Та всичко започва от детските им години. Той може да яде телейка пържола всеки ден, повярвай ми!
Ако цялата тази тема ти се вижда сюреалистична, не мога да ти помогна, просто не участвай в нея. Аз просто поисках съвет, но който не го е изпитал си няма и най-малката представа за какво става въпрос въобще!
Ако на някой това му се струва нелепо, ок, не го упреквам. Благодаря на момичетата за рецептите и на другите за идеите, но целта не беше да се заяждаме и подиграваме!
Както и да е, бели кахъри! topicclosed

# 21
  • Мнения: 2 427
Даруша,аз не се подигравам,онова за птеродактила беше леко дебелашко от моя страна,признавам,но подхвърлено шеговито.Аз останах с впечатление че съпруга ти не е американец,но после връщайки се назад да чета дума по дума ,разбрах че е именно такъв.Не ми стана ясна националността,защото както казваш не всичко от тамошната кухня му харесва.Просто ти искаш рецепти за нещо по-така но не уточняваш точно какво му харесва на него.Не вярвам някой да се храни до зряла възраст само на Bread& Beef Steak.
И моята етърва е много капризна и не яде страшно много неща,но ако трябваше да попитам за някакви рецепти които другите момичета  от форума да ми  препоръчат, бих започнала с  нещата които НЕ яде,така че да разберат в каква насока да са нещата които  да ми предложат.
След като и собственната му майка не може да те насочи какво яде той и какво му харесва,няма как да не ми се стори странно всичко това.
Казваш че е ял мусака,пиле с орзи и фрикасе...значи все нещо яде:картофи,ориз и пиле...да знаем поне какви рецепти да даваме.
Не съм искала да те обидя,не се сърди сега пък ти!Само се чудех и недоумявах какъв ще да е тоз' хамериканец от Синсинати!

# 22
  • Мнения: 1 531
ето ти една моя рецептичка за пиле. взимаш 500 г пилешко филе /от гърди или бонфиле/. нарязваш на жулиенчета. изцеждаш сока на два портокала и заливаш жулиенчетата и оставяш в хладилника за половин час да се мариноват.
през това време накълцваш на ситно една средна глава лук и няколко по-големички скилидки чесън. запържваш в зехтин, докато почне да ухае на приятно карамелизиран лук. внимавай да не прегори. след това добавяш маринованото филе и пържиш на много силен огън да хване златист загар, като съвсем леко посоляваш. след това слагаш една кафена чашка смлени бадеми и запържваш, докато и те покафенеят.
вариант 1: добавяш щипка канела и заливаш с прясно мляко да се покрие месото. вариш на бавен огън 15 мин, похлупено. сервира се леко топло. може да се украси със съвсем малко настъргана портокалова кора, но само оранжевата част.
вариант 2: добавяш малко мадраско къри и пак заливаш с прясно мляко.

става много приятно на вкус и не е сладко, както са очакванията!

# 23
  • Мнения: 965
аз мога да ти предложа да му направиш панирани пилешки хапки с горчица,ето и рецептата:нарязваш на малки парченца (хапки) пилешкото месо (пил.гърди) ,намазваш всяко парченце (хапка)  с горчица ,овалваш в брашно и после в яйце и пържиш.стават много вкусни ,можеш към пилешките хапки да направиш отделно и чеснов сос от майонеза и кисело мляко (ако можеш да си намериш такова) и чесън.и като гарнитура пържени картофки.
ами това е от мен дано да му харесат Peace

# 24
  • Мнения: 2 427
Пробвай с това след като казваш че му харесва мусаката.
Нарязваш картофи на кръгчета с дебелина 3-4милиметра,поставяш ги в тавичка,заливаш със доматен сос с малко вода,така че да го разредиш за да не е гъсто и да загори(нямам идея каква е гъстотата на тамошните доматени консерви)Слънчогледово олио,сол черен пипер и индииско орехче.Към това прибавяш мънички кюфтенца приготвени от телешка кайма сол и черен пипер.Подреждаш ги в тавата при картофите и запичач във фурна.
Другата рецепта е с риба,казваш че обича.Една от най толерираните от всички риба е сьомгата,има крехко,нежно месо и фин вкус.На англииски е Салмон,ако не си купувала до сега да знаеш как да я търсиш:
Взимаш филе от сьомга,откъсваш един лист алуминиево фолио.В него поставяш парче оризова хартия за фурна,което намазваш с краве масло.Слагаш филето сьомга върху оризовата хартия и слагаш две -три малки парченца масло отгоре и един лист салвиа.Ако нямаш прясна,става и тази сухата,но поръсваш малко,за да не стане прекалено ароматизирано крехкото месо.Капваш и две-три капки олио слънчогледово за предпочитане и завиваш алуминиевото фолио така че да не се допира в рибата,да е кухо отгоре,така че рибата да се приготви от парата получена във фолиото.Слагаш така затвореното фолио във тавичка със малко водичка и олио,така че да не се нагорещаява на сухо във фурната.
Отделно по желание можеш да приготвиш Холандски светъл сос,който да прибавиш отстрани на рибата в блюдото което ще поднесеш.Соса се приготвя така:
Три жълтъка
три супени лъжици вода
200 грама краве масло
Сока от половин лимон
На водна баня се разбиват жълтъзите и водата с помощта на тел/бъркалки на миксер(става и вилица в краен случай)
Започват да се прибавят едно по едно парченцата масло и се бърка без прекъсване,докато не се получи хомогенна,леко пенлива консистенция.Време на варене 15 мин.След това се снема от огъня и се прибавят солта и лимоновия сок.По желание може да се прибави и черен пипер.
Този сос е един от най-подходяшите за придружаване на сьомга ,както и на други риби.Може да се ползва също така и за зеленчуци като с аспержи съчетанието е много добро.Става и за варено/печено пиле.
За скаридите които казваш че също ядял,предполагам че става въпрос за рази и ракообразни.Пробвай да приготвиш това:
Вземаш от рибен щанд или магазин опашки от раци едри 150гр,от рачета дребни100гр,един два калмара(ако има готови нарязани на кръгчета още по добре,около 100-200 грама са ти напълно достатъчни,някакви миди(не знам какви има при вас)от рода на нашите черноморските ,черните,някъде около 200 грама.Малки рибки от рода на цацата100гр,риба тон или риба меч,една две филийки(по една порция на човек).Вземаш пак листа алуминиево фолио,слагаш го в тава,най отдолу нареждаш двете порции риба(тон,меч),в-у тях изсипваш останалата част от рибешкия микс,раци,рибки,миди,калмари нарязани на пръстени.Добавяш зехтин(или олио,но най добре зехтин)1-2 нарязани домата на кубчета(без кожата),магданоз,малко лук нарязан на кръгчета,две скилидки чесън,целина и бяло вино,около 50-100 милилитра.Затваряш фолиото,така че рибата да е изцяло пакетирана в него и да не изтича никаква течност от "Вързопчето"от фолио.Наливаш малко вода и малко олио във тавата и печеш за 30-40 мин във гореща фурна.Сервираш задължително с бяло студено винце.
 Peace

# 25
  • Мнения: 26
Ех, момичета...! Благодаря ви за разкошните рецепти!!!! Това с пилешките хапки,бон филенцата и рибките ми хареса, дано и на него да му харесат! newsm10

# 26
  • Мнения: 2 427
Ако посмее да не  ти яде и т'ва,не го храни повече Naughty!
Моя съпруг се опита да пробутва номера в началото,но разбра че аз не съм загрижената му мама и почна всичко да яде,не мога да се оплача,милото каквото му сложа,омита го Close.
В началото беше споменал че не ядял омлети(ама той не че не ядял,просто според мен без да ги е опитвал някога решил че не яде-като децата)един ден се прибра от работа на обяд.Аз си сложих половината омлет в чинията,другата оставих в тигана.На него му сложих само зелена салата в чинията.Яде салата и хляб но остана гладен.С едно раздразнително подсмърчане стана,мълчаливо отиде до тигана,сложи си другата пловина на омлета и от тогава прояде омлет Crossing Arms.Така беше и със супите и с лещата и боба.И не ще да си признае ама ги харесва ,защто винаги прави бис Close.
Ако яде гъби,кажи да пратя рецепта за ризотто Twisted Evil

# 27
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Даруша, от мен да го знаеш, мъжете са като децата smile3504 - имат нужда и от доза превъзпитание, иначе ще му робуваш докато си жива newsm45

# 28
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Като го е възпилата майка му......ТЯ е виновна, а ти трябва да го превъзпиташ, иначе ще береш ядове цял живот.

Моят приятел е испанец, когато дойде в BG яде всичко без изключения и всичко му харесва /Извинявай без таратор и боза/. Но това да му е само.
В същото време съпругът на 1 приятелка - българка е такъв "капризоид"-и той българин, че честно да ви кажа предпочитам чужденеца пред българина.

# 29
  • Мнения: 26
Това е моя самоинициатива! Никой не ме блъскал по главата bash да правя това! Но тук в Америка ако се оставиш на течението, много бързо може да се удавиш, имам пред вид яденето, без движение, от вкъщи в колата на работа и от работа на колата и вкъщи, няма движение, ако се оставиш така, набързо ще заприличаш на дебелите крави, а тук са най-дебелите хора които сам виждала, освен гъркините, но те само се доближават до американските дебелаци!
Просто системата и обществото са виновни.
Както казва arina за превъзпитанието, аз се опитвам да го превъзпитам, но в положителния смисъл на думата, той не е някой си лентяй, напротив много ми помага и подкрепя в начинанията ми и той се опитва и старае много.
Понеже сам на работа почти от сутрин до вечер, пътуването от и до работа ми коства време и не мога да стоя пред печката и да майсторя гозби!
Цяла седмица той яде сандвичи за обяд, но поне съм спокойна, че аз му ги приготвям, защото знам какво слагам в тях и няма да се притеснявам!
Вече през почивните дни пък експериментирам с рецептите които сте ми предложили или съм намерила тук във форума!
Просто съставните части на нашите манджи, не са съставни на техните и от тук идва разминаването.
Хубавото е, че той е отворен за всякакви опити, но не винаги резултатът е положителен. Когато се запознахме с него, той си беше малко пухкавичък, последици от неправилен режим на хранене. Но откакто ме познава е свалил 10 килограма, което тук в Америка си е огромно постижение. Той не ядеше кисело мляко и плодове освен банани. Но сега прояде киселото мляко, е не нашенско де, от данончетата, но и това е нещо, освен това наблегна и на другите плодове, ябълките, които са полезни за сърцето и кръвното.
Такъв е животът тук при нас, но ще оцелеем!
Приятен ден на всички ви! smile3558 и весел weekend ви желая
 newsm41 family 1swing

Общи условия

Активация на акаунт