Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 167
Видях ги тук:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=117658.280
Много са атрактивни. Впечатляват.  newsm10 smile3501
Моля, би ли пуснала рецептата на тестото и технологията ?
Ако тази тема вече е била разисквана - извини ме, но не мога да намеря нищо.
Евентуално някакъв линк ?
Благодаря предварително !
Привет !
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 114
Цвете ето. Smile
Цитирай

София

Мнения: 167

Благодаря от сърце ! Hug
Цитирай


Мнения: 901
Маги благодаря   bouquet

CVETETO3101

добре че ме подсети, че бях обещала  Embarassed ама забравих .. Ето написах ги ..там са и описани кошничките ..мойте са с тортили

Салата с дресинг с мед и горчица
Цитирай

София

Мнения: 167

добре че ме подсети, че бях обещала  Embarassed ама забравих .. Ето написах ги ..там са и описани кошничките ..мойте са с тортили

Салата с дресинг с мед и горчица

Марабу, благодаря! Видях ги още щом Морена ми даде линка, за което също съм й благодарна!
Сега остава - ако не е твърде нахално от моя страна да драснеш (или дадеш евентуално линк) рецептата за тортийята. С царевично брашно ли я правиш или мелиш зърна ...???(за меленето - ето тук - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.115.html )
От няколко години се интересувам за такосите ("чиласкитас", "тортийяс", "енчиладас"). Дори видях в нета една специална "джаджа" за пържене във фритюрник (макар, че май по оригинал тортийясите максиканците ги пекат)
http://www.pressurecooker-outlet.com/taco1.htm
Търсих поне в 4-5 държави в Европа, като носех и снимката, ама никъде не можах да намеря.
Звездев предлага и вариант на купички с фини кори.
Намерих и фирма, която предлага вафлени купички (салатиерки) за сладолед, ама не стават, щото са много крехки и сладнят леко за ястия (бързо попиват всякаква течност).
Колкото до тортийясите Звездев предлага и тази рецепта:
ТОРТИЛЯ(така е изписано) - 18 Април 2005
Продукти:
2 ч.ч. фино смляно царевично брашно
1 ч.ч. пшеничено брашно
1 - 1 1/2 ч.ч. вода
3 с.л. маргарин
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
олио за намазняване

Приготвяне:
1. Брашната, бакпулверът, солта се смесват, добавя се маргаринът, меси се докато станат едри трохи. Налива се постепенно водата, като бъркането продължава. Трябва тестото да стане меко. “Отпочива” 10-15 минути покрито в хладилник. След това се разделя на топки, които се разточват в кръгла форма, върху набрашнена повърхност. Пекат се върху намазнен сач.
2. Сервират се с различни зеленчуци – краставица, зелена салата, репички и разядката със соеви кълнове и сусамов тахан.

Тъй като много си падам по красиво поднесените (не само да са вкусни) ястия - затова ми е много интересен твоя вариант! Много е атрактивен !
Благодаря още веднъж !



Цитирай

Sofia

Мнения: 11 114
Струва ли ми се или не, незнам ама си мисля, че тортия и тортили са различни неща Thinking newsm78

И Цвете ако това търсиш ето, от готварската книга са в Чуждестранна кухня - Испанска

Паеля
Тортиля
Паейя
Тортия
Емпанадас
Паеля от Бон Апети
Цитирай


Мнения: 901
CVETETO3101 тези които са на снимките ги купувах от Пикадили готови ..иначе мога да ти дам рецепта за два варианта... не са сложни за правене.. но не съм правила многооо отдавна .. иначе купички от корите са многоо стара идея и наистина е красиво стои на масата.. на мен повече ми харесва когато тортили се направят на многоо малки купички (във форма за мъфини) и са за една -две хапки  Smile

ако те интересува рецпетат апиши ми на Лс да ти я драсна  Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 377
Morena по-принцип в испанския "ll" се чете "й" и май от там идва объркването. И двете рецепти в готварската книга са за някакво ястие с картофи, а и аз съм голям почитател на царевичния чипс, който също се нарича тортия и доста съм се чудила дали не мога да си го приготвя в къщи.
Ще пробвам рецептата на Цветето, като ще опитам да ги изпека в леко намазнена тефлонова тава, че нямам сач. Дано да стане.
Цитирай


Мнения: 901
Tanya77 ако имаш царевичните тортили ... може да си приготвиш сама чипс..
само трябва да загрееш фурна 190 С и да напръскаш всяка тортила с олио...
нарязваш всяка тортила на 8 равни клина..
разпръскваш клинове по тавичка и печеш 5 мин обръщаш 5 мин.... или докато станат светло златистокафяви..
ако ти се яде солено .. поръси след изпичането със сол .. това е
Цитирай

София

Мнения: 167
Струва ли ми се или не, незнам ама си мисля, че тортия и тортили са различни неща Thinking newsm78

И Цвете ако това търсиш ето, от готварската книга са в Чуждестраннакухня - Испанска

Благодаря ти Морена, мила !
Доста съм далече от испаноговорящите страни, да не говорим, че нямам май родословен корен с ацтеките  35 35 - та затова и не винаги успявам да се справя с наименованията. От това, което бях прочела в други форуми, бях останала с убеждението, че става дума за едно и също нещо, но с различни наименования в зависимост от района, където се прави - ето оттук:
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.115.html
Много ми бяха полезни препратките ти! Благодаря много !  bouquet
Май ще се ориентирам към варианта за готовите продукти по съвета на Марабу, още повече, че вече и в София откриха Пикадили.
Приятни почивни дни !
Цитирай

Пловдив

Мнения: 377
marabu, благодаря!   bouquet
Аз мислех да пробвам без мазнина и май нямаше да се получи, дано се справя.
Цитирай

София

Мнения: 44
Току що прочетох в едно списание следната идея за оформяне на питките - тестото се разточва и полага върху вънщната страна на голям черпак и се изпържва във фритюрник.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.