Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • на запад
 • Мнения: 2 614
24. 08. 2006 г.
09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А)
Татяна Ралчева, специалист по детски болести от Националното сдружение на педиатрите от извънболничната помощ ще представи темата “Хранене на кърмачето и малкото дете.”
Може би трябва да се организираме и да отидем да изслушаме лекцията и зададем своите въпроси... Аз вече ходих веднъж, но не си спомням същата ли лекторка беше. Ако е същата, доста неточности изговори, да не говорим, че и тя като болшинството педиатри в БГ не е и чувала за Националния План Храни и хранене 2005-2010.
Не съм сигурна, че ще мога да дойда, защото Калина беше с Т и се опасявам да не е вирус. Но ако има на кого да я оставяще дойда с удоволствие.

# 1
 • София
 • Мнения: 15 234
На работа съм, но ако има свободни майки - моля ви, идете, защото почти съм сигурна, че ще се почнат стандартните истории за кърменето на 3 часа, почивката на стомахчето през нощта и сокчета от 6-та седмица Twisted EvilНека има контра-теза!

# 2
 • Мнения: 1 353
Бих отишла, о винаги е с предварително записване

# 3
 • София
 • Мнения: 2 646
Бих отишла, о винаги е с предварително записване
няма страшно - няма да те върнат. Аз съм ходила доста пъти без предварително записване.

# 4
 • София
 • Мнения: 4 381
Последно - ще ходи ли някой?

# 5
 • Айтос
 • Мнения: 4 242
Миналия август направихме няколко майки една агитка със същите намерения, не бяхме посрещнати особено топло. Освен това не ни се даде думата никак а накрая дори ни се скараха че изобщо сме имали някакви намерения, хората си плащали за лектори и т.н. и т.н. Та аз не  бих отишла пак, първо че като чуя лекцията и ще подпаля метлата, второ може да не ме пуснат Mr. Green че съм дърта кърмачка вече и са ме запомнили, нека идат младите, тях няма да ги подозират! Mr. Green

# 6
 • Мнения: 453
Не е ли по-добре вместо да ходим там да "разобличаваме" лекторите, Ла Лече Лига да се договори с 9 месеца и веднъж на 2-3 месеца неин лидер да изнася лекция в рамките на това училище? И примерно пак на 2-3 месеца да пуска статия по въпросите на кърменето в списанието?
(Хем и скромно заплащане може да има, които пари да влязат по-късно в употреба за Делото...)

Между другото това училище за бременни е доста добре посещавано. Аз лично съм ходила едно 20-тина пъти и доста инфо оттам съм почерпила (специално за кърменето не ме информираха особено вярно, де). Доколкото разбрах, там лекции четат и представители на платени училища за родители, пускат рекламни брошури на бременните и ги зарибяват да платят за някоя и друга лекция. Може Ла Лече Лига да пуска там брошури. Мисля, че доста има да се популяризира(ЛЛЛ), особено в София.

# 7
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Тепърва ще се сработваме с '9 месеца' Grinning
В по-следващият брой вероятно ще има статия - гледната точка на ЛЛЛ vs. педиатърската... За мен няма 'vs', т.к. работата на Ла Лече Лига допълва работата на медиците в грижите за майката и бебето преди и след раждането и противоречия няма (особено предвид, че на хартия поне от педиатрите за кърменето би следвало да има еднакви насоки според новия НПДХХ), но ще видим как ще изглежда материалът Grinning

# 8
 • София
 • Мнения: 2 646
УСпех в "сработването"! Днес 50-тина бъдещи майки бяха надлежно убеждавани как трябва да кърмят на 3 часа под часовник, още на първия месец да елеминират нощното хранене и да дават сокчета и пюрета от плодове между храненията - това /цитирам буквално/ "не е захранване, защото ги даваме между храненията"! И хитове от сорта на "Банан е абсурд да се даде 1 годинка - цитрусовите плодове са много алергенни!".

# 9
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 262
Е пак ли, дееее #Cussing out
Преди няколко месеца бяха поканили Анета Попиванова да говори за кърменето и се бях зарадвала, че явно са се ориентирали към хора, които действително знаят какво говорят - и сега това Twisted Evil Явно изобщо, ама изобщо не ги е грижа кой и какво ще говори и няма никакъв мониторинг върху това информацията поне да не е тотално противоречива. Не знам какво друго получават майките от това училище освен агресивен маркетинг и торба подаръчета Rolling Eyes

# 10
 • Мнения: 7 360
Егати закостенелите мозъци!
Едно и също 100 години.Докога????

# 11
 • Айтос
 • Мнения: 4 242
Това е положението Минке! Crossing Arms

# 12
 • София
 • Мнения: 3 161
Не е ли по-добре вместо да ходим там да "разобличаваме" лекторите, Ла Лече Лига да се договори с 9 месеца и веднъж на 2-3 месеца неин лидер да изнася лекция в рамките на това училище? И примерно пак на 2-3 месеца да пуска статия по въпросите на кърменето в списанието?

Това е едно много добро предложение и се надявам скоро да е факт. Днес се обадих в 9 месеца (да питам как са получили снимка от фотоизложбата - давала съм 2-3 броя за пресата, но на други медии, както и на галерията, която пък е пратила снимки заедно с прес съобщението). И мисля, че ще има добри възможности за контакти, ако не сме толкова остри и безцеремонни към тях в тона си. Между другото, приятно съм изненадана от новия брой, много хубави материали има за кърменето, както и за раждането. Определено се чувства промяна, но не можем да очакваме да стане от раз.

Цитат
В по-следващият брой вероятно ще има статия - гледната точка на ЛЛЛ vs. педиатърската... За мен няма 'vs', т.к. работата на Ла Лече Лига допълва работата на медиците в грижите за майката и бебето преди и след раждането и противоречия няма (особено предвид, че на хартия поне от педиатрите за кърменето би следвало да има еднакви насоки според новия НПДХХ)...

Именно, съгласна съм с Бу - няма противоречие: просто остаряла информация от страна на някои наши педиатри и нова информация, потвърдена от медицинската наука, която се разпространява от СЗО, залегнала е в плана за действие Храни и хранене и беше потвърдена от водещи специалисти в областта на пресконференцията по повод ССК на 1. 08. Дано новостите стигнат по-скоро до майките чрез списания като 9 месеца и училището им, защото явно огромен брой майки ги четат, посещават и приемат съветите им. Ще чакаме гласът на Ла Лече да се чуе скоро и от тази трибуна!  Peace

# 13
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
http://www.9m-bg.com/display.php?page=news_bg&open_news=220

На сайта на '9 месеца' сложиха програмата на следващите срещи на Ла Лече Лига, както и изявяват интерес да правим съвместно неща (какви предстои да се мисли).

Между другото в мейлите, които си разменяхме с редакторката по повод на предстоящия материал, попитах и за Училището за бременни и евентуално сътрудничество. Тя изрази разочарованието си от отзивите тук и обясни, че се стараят да предоставят добра информация на бременните... Както и да е - това е място, където всеки може да изрази свободно мислите си и това не подлежи и не бива да подлежи на контрол, стига да не нарушава правилата на форума.
Надявам се все пак тези критики тук да дадат резултат и да доведат до нещо градивно и в Училището за бременни да се появи и по-различна, по-съвременна гледна точка.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт