Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 19 792
Търсих, търсих и нищо по въпроса  не намерих...
Досега винаги съм слагала във фризера само бланширана бамя.
Майка ми ме посъверва да я слагам без да я бланширам. От 2-3 години правела така / аз сега научавам/.
Майка ми е, не че не разбира ... , не че не е кулинарка ..., но искам да разбера и вашето мнение, което е ценно за мен.
Все ми се струва,че ако е сурова ще мирише на 'зелено' / не се сещам за друго определение.
Споделете вашият опит с бамята... Wink , моля
Цитирай


Мнения: 4 748
и аз бланширах, щото мислех, че трябва, ама не - майка ми не яде, а сяла и прибирала сурова във фризера. Вече 2 пъти си вадя и слагам в яденето - нищо не се усеща. Явно е излишен труд, който ще си спестя аз лично за  в бъдеще
Цитирай

София

Мнения: 19 792
Много ти благодаря.  bouquet..ех, ако не са тези майки. Hug
Цитирай


Мнения: 313
и аз я бланширам, но щом казвате ще пробвам да я сложа направо във фризера  Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 446
Сурова бамя съм слагала във фризера, но само в състава на градинарските супи /вътре има и домат/. Иначе ми потъмнява, затова я бланширам.
Цитирай


Мнения: 1 812
От години слагаме и винаги я бланшираме преди това.Наистина потъмнява и не е хубава,ако не се бланшира.
Цитирай

Сливен

Мнения: 408
И майка ми бланшира зеленчути, които прибира във фризера. Аз си слагам само сурови чушки за готвене, ама не ги бланширам, просто ги режа на половинки и така като ги сложа една в друга не ми заемат много място.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.