Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 авг. 2006, 00:28 ч.

За детето: педиатър, хомеопат или и 2те?

 • 814
 • 17
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 487
Питането ми е отправено към мамите, които лекуват децата си при хомеопат.

Скоро отидохме за пръв път и ние, защото от раждането постоянно сме с проблеми. Сега се сблъсквам с някои въпроси какво да правя от тук нататък. Затова ще ви помоля за мнение и споделяне на опит:

--> От колко време посещавате хомеопат? Какво ви накара да започнете?
--> Какъв цялостен ефект наблюдавате върху здравето на детето/децата?
--> Следи ли ви и педиатър отделно?
--> Какво правите в случаите, когато педиатърът "иска"/препоръчва едно, а хомеопатът - друго? НАпример: П. казва  "Време е за ваксината", а Х - "трябва да я отложим с поне месец"...
--> Има ли педиатри-хомеопати? В моите разбирания това е лекар, който ти "поддържа" детето с хом. средства, но при нужда не отрича действието на алопатичните ... Не знам доколко е правилно това, нямам опит с хомеопатия, но все си мисля, че в някои остри състояния трябва да се предприеме класическо лечение... Оборете ме, ако греша.
--> Когато имате проблем - температура, болки и т.н - на кого се обаждате първо - на Х или на П?
--> При някоя  от вас П и Х работят ли в екип?
--> Всъщност казвате ли на П, че водите децата при Х?

Аз съм на сериозен кръстопът в своя избор на кого да се доверя в грижите за здравето на сина ми и ще съм благодарна за всеки споделен опит, бил той + или -

Предварително благодаря на всички! И дано болестите стоят по-далеч от вас и децата ви!

# 1
 • София
 • Мнения: 883
Ще отговарям по точките, които си дала
- От две години, отдавна се канех да отида, но една настинка на малката беше началото.
- Много по-рядко боледува и оздравява много по-бързо и леко.
- Не
- Консултирам се само с хомеопат
- Нашата хомеопатка е педиатър, но лекува само с хомеопатия. Именно острите състояния преминават леко и бързо и не стават тежки или хронични.
- Винаги се обаждам САМО на хомеопата.
- Не
- Не казвам, заащото не ходим при педиатъра.

Голям опит не мога да споделя, защото детето е малко и рядко боледува, но ще дам два примера. Единия е с третата сливица, която се беше уголемила много след вирусна инфекция и пречеше на дишането и спането. При лечението подобрение имаше за дни и сливицата вече не пречи. Другото е с остра болка в ухото, от която детето пищеше. Буквално за минути след приема на лекарството болката премина и детето светна. Проблем с ухото не е имала повече.
За мен и децата ми това е изборът.
Успех!  bouquet

# 2
 • 1st floor
 • Мнения: 5 190
Коя е тази педиатърка-хомеопатка и къде се намира?

# 3
 • София
 • Мнения: 487
Да и друг въпрос - кой ви прави ваксините и следи кога какво се слага?

# 4
 • София
 • Мнения: 883
Ваксини допреди две години - при педиатъра, от тогава и занапред не мисля да позволявам да я ваксинират. Grinning
Гери, отговорих ти на лични  bouquet

# 5
 • Мнения: 14 743
- започнахме да посещаваме хомеопат след една серия тежки болестни състояния, преминали в хронични. първата консултация беше ноември 2005 г.
- детето ми се чувства далеч по-добре след хомеопатичното лечение, но преминахме и през някои кризи. сега е здрав юнак. характерът му също се повлия от хомеопатичните лекарства, както и вкусовете му.
- ваксините съм му сложила преди изобщо да имам представа от хомеопатия. няма да го заведа на нито една реваксинация.
- когато детето се разболее се консултирам с хомеопата. при педоатъра ходим само за извинителни бележки. каквото и да каже педката, не я слушам и изхвърлям рецептите и в боклука
- хомеопатът не е педиатър в нашия случай
- педито не подозира че посещаваме хомеопат
- при остри състояния, ако хомеопатът не предпише точното лекарство- да, може да се предприеме лечение и с алопатия (само че аз си тормозя детето да оздравява без лекарства)

като заключение: ако не бяха толкова безсилни лекарите да помогнат на сина ми, нямаше да търся алтернативи. пожелавам ви здраве

# 6
 • при ОП
 • Мнения: 5 500
1. От около 6 г. аз, после като се оженихме с мъжа ми двамата, детето от как е родено.
2. Почти не боледува.
3. Не, нямаме такъв, не ни е нужен просто.
4. .......Личния лекар не е педиатър, но пък е хомеопат. Обаче пък не го притесняваме за нищо, щото няма нужда.
5. Има такива. На племенниците ми педиатъра така ги лекува, но той е Боаронец, което е разбираемо. Дава няколко хомеопатични, което според класиците е погрешно, нищо не става и той казва: еми няма как, антибиотик!!! Аз не съм съгласна, но нямам намерение да те оборвам и убеждавам, личния опит е най-показателен!
6. Само на хомеопата.
7. Понеже нямаме педиатър, няма как да отговоря.
8.  Mr. Green
Успех, дано сте попаднали на истински класик!!!

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
-семейството ми се лекуваше при добър хомеопат, после прекъснахме и 7-8 години не успях да си намеря кадърен, през това време се лекувах с фитотерапия и накрая попаднах на много кадърна хомеопатичка. детето - от 4-тия си месец водя при нея, тогава я намерихме
- много рядко боледува, кара го леко, ако се заразим от някакъв вирус едновременно на него му минава много по-бързо и леко, от колкото на мен и мъжа ми.
- следи ни педиатър отделно, съвестна женица, разбира си от работата, това е учила, но аз на традиционната медицина не вярвам и не давам изписаните от нея лекарства.
- когато е трябвало да отложа ваксина винаги съм казвала, че кашля, или има разстройство, моля я да го преслуша, изписва лекарства и разбира се хвърляме рецептата в коша. Отлага ваксината за след месец, но ето един пример, как на 2 пъти ми е изписвала лекарства след преглед на напълно здраво дете, само защото аз съм и казала, че е болен.
- не бих избрала хомеопат, който практикува и алопатия, познавам такива, изобщо не са за пример. При тежки остри състояния, след преглед при педиатър и предписани сериознио лекарства, вкл. антибиотици и очаквано подобрение след седмица, след посещение на хомеопата, детето се излекува изключително бързо, за 2 дни и то не само се подобрява състоянието му, а направо си се излекува.
- в критични ситуации звъня само на хомеопата
- няма как да работят в екип, хомеопатичката изслучва диагнозата от педиатърката, макар, че не и е нужно, а педиатърката смята хомеопатията за най-голямата глупост, за това не е уведомена, че посещаваме хомеопат.

Аз вярвам изцяло на хомеопатията и билколечението, като се доверявам много повече на първото, защото е много по-силно и има повече възможности. От хомеопатията никога не съм страдала, винаги ми е помагала.
Алопатията ако успее да помогне, неминуемо и ще навреди. В някои случаи само уврежда.
Не приемай хомеопатията като козметика, тя е много силна! Само избери своя хомеопат внимателно, защото има много самозванци и боаронци.  Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 816
AQ, можеш ли да ми кажеш ( ако искаш на лични) при кой хомеопат водиш детенце?
Ето ги и моите отговори:
--> От колко време посещавате хомеопат? Какво ви накара да започнете?От две години и половина посещаваме хомеопат. Бях много скептично настроена, тъй-като съм и с медицинско образования и си уважавах професията, но....
Това което ме накара да се доверя на хомеопатията бяха поредица от грешни диагнози поставени на голямата ми щерка, както и поредица от грешно лечение, включително с лека ръка изписвани кортикостероиди.

--> Какъв цялостен ефект наблюдавате върху здравето на детето/децата?


 - детето ми боледува много по-рядко и по-леко. Вирусните инфекции ги кара пет дена, три от които с висока темп. , която оставям без да сваля ( стига да не надвиши 39,5гр.).--> Следи ли ви и педиатър отделно? - Да, преди посещение при хомеопат ни преглежда личния лекар.

--> Какво правите в случаите, когато педиатърът "иска"/препоръчва едно, а хомеопатът - друго? НАпример: П. казва  "Време е за ваксината", а Х - "трябва да я отложим с поне месец"...-  В повечето случаи послушвам хомеопата. Даже личната лекарка ни казва да се обадим на хомеопата и да го питаме него.

--> Има ли педиатри-хомеопати? В моите разбирания това е лекар, който ти "поддържа" детето с хом. средства, но при нужда не отрича действието на алопатичните ... Не знам доколко е правилно това, нямам опит с хомеопатия, но все си мисля, че в някои остри състояния трябва да се предприеме класическо лечение... Оборете ме, ако греша.


- Има, но нашия поне за сега не е педиатър. Личната лекарка също е хомеопат, но от школата на Боарон, заради което не я слушам когато ни предписва тя хомеопатично лек. ,което рядко се е случвало.
Да, първия път, когато беблата ми направи бронхеолит се наложи да влзенем в болница. Хомеопатката дори ме посъветва да не излизаме от там ( по мое желание) и да изтърпим, след което тя щеше да ни помогне да се изчистим от гадните лекарства, с които ни бяха натъпкали там.
 
--> Когато имате проблем - температура, болки и т.н - на кого се обаждате първо - на Х или на П?


- не се обаждам. Решавам подобни проблеми сама. Но ако състоянието се влоши, първо минавам през личната лекарка, за да постави диагнозата, след което на хомеопата.

--> При някоя  от вас П и Х работят ли в екип?
--> Всъщност казвате ли на П, че водите децата при Х? - не, за съжаление не работят в екип, дори не се познават;)
Педиатъра ни знае че лекувам децата си при хомеопат, както казах. Още щом се записахме при нея и я предупредих, че ще я използвам основно за диагностика.


За кръстопътя на който си, ще те посъветвам да избереш хомеопатията, но да си намериш добър класически хомеопат.
УСпех  bouquet

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 1 737
Екатерина Чамурлийска

# 10
Аз ходя, т.е. водя малкия и при педиатър и при хомеопат. Доста е объркано, но за сега така действам. Слава Богу, рядко се налага!
За пръв път се обърнах към хомеопат, когато педиатърката не можа де се справи с кожен проблем (АД) и ме посъветва вместо да минаваме на кортекостероиди да се обърна към хомеопат. Така че съм й много благодарна! Оттогава детето си ходи на консултации при нея, тя му слага ваксините и никога не е имало случай тя да смята, че трябва да се слагат, а хомеопата - не. (Темата за ваксините изобщо и слагането им е много широка, мисля по този въпрос, но за добро или зло ги слагаме) Така всъщност имам винаги две мнения от лекари. И всеки знае, че мога да се консултирам с другия. Основно (т.е. изцяло) наблягам на хомеопатията като лечение - напр. за температура, хрема и т.н. Друго по-сериозно не се е случвало, но разчитам на педиатърката ако се наложат сериозни прегледи, изследвания на кръв, урина и т.н.

# 11
 • София
 • Мнения: 816
Екатерина Чамурлийска

Така си и помислих, да знаеш Mr. Green и ние при нея, макар че от много време не ни се е налагало да ходим Simple Smile
п.п./сори за спама

# 12
Здравейте! А знае ли някой във Варна добър детски хомеопат и неговите координати?

# 13
 • starazagora
 • Мнения: 131
Ние също сме на хомеопатия от 2 месеца и съм мнго доволна .Преди много често се разболявахме,но сега вече не откакто сме на хомеопатия не се е разболявала(да чукна на дърво)

# 14
 • при ОП
 • Мнения: 5 500
Здравейте! А знае ли някой във Варна добър детски хомеопат и неговите координати?
Писах ти на лични.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт