«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 2 √ости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

—офи€

ћнени€: 1 540
Ќезнам защо, но моите пържени кюфтета не винаги стават сочни и вкусни, независмо от факта, че купувам най-добрата кайма според мен на пазара- на Ћесидрен. —мътно си спомн€м, че имаше рубрика "ѕолезни съвети" в женските вестници, където по-печените от мен в кухн€та съветваха как да си направим най-вкусните пържени кюфтета.
 ажете каква е тайната рецепта, де, не € крийте само за себе си...
÷итирай

out of space

ћнени€: 6 094
Ќа 500 г кайма слагам:

1 глава лук, накълцана на ситно
средите на 2 филийки хл€б, накиснати във вода и изцедени
2 €йца
сол
черен пипел
накълцан магданоз
и задължително ƒ∆ќƒ∆≈Ќ
пон€кога добав€м и 3-4 лъжици настърган кашкавал

 юфтетата ги пържа в силно нагорещена мазнина
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 122
јз ги прав€ по същи€ начин но вместо ƒ∆ќƒ∆≈Ќ слагам „”Ѕ–»÷ј
÷итирай

Sofia

ћнени€: 1 720
—тават по-сочни, ако хл€бът е накиснат в пр€сно мл€ко.
÷итирай

в баира

ћнени€: 863
—тават по-сочни, ако хл€бът е накиснат в пр€сно мл€ко.

»зпреварила си ме - и аз мисл€, че от там вкусът се подобр€ва.  chef
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 681
јз ги прав€ така :
500 гр. кайма
1 €йце
средата на една и половина филии хл€б ( накиснативъв вода и изцедени )
сол, чубрица , черен пипер
1 с.л. ( непълна ) кисело мл€ко
¬сичко се обърква много добре , оформ€т се малки кюфтенца и се пържат .
Ќ€ма случай да не са ми се получили и стават много сочни и пухкави  bowuu
÷итирай

ћайничка

ћнени€: 3 064
јми най-гол€мата тайна е в качеството на каймата - преди четири години правих (за пръв и единствен път) кюфтета от собственоръчно смл€но пр€сно домашно свинско месо, без хл€б, €йце и лук, само с мерудии и малко сода и дъщер€ ми още ги споменава.
ќт мъжа ми се научих да слагам сода за хл€б (ок. 1 ч.л.) в каймата, за да не се "стоп€ват", а да са хубаво бухнали. “ой е бил готвач в ”ѕ  и в казармата, та вади отвреме-навреме такива "чалъми".
÷итирай

’оланди€/’ага

ћнени€: 1 333
јми най-гол€мата тайна е в качеството на каймата

“очно така.  аквито и л**** да сложиш в сместа ако каймата ти е боклук нищо н€ма да стане. јз винаги взимам кайма от месарски€ магазин до нас, като ги карам да отрежат 50/50 свинско и телешко и да го смел€т пред мен. ј за да са ми по-вкусни кюфтетата настъргвам суров картов. —места е добре да престои в хладилник и от време на време да се изважда и пак да се премесва.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 356
ако беше опитала с търсачката,щеше да намериш много споделени тайни от момичетата в този форум за вкусни пържени кюфтета(така и не се отучи да пускаш теми за щ€ло и нещ€ло и да пълниш сървърите по нета).
÷итирай

—офи€

ћнени€: 72
ћо€та тайна е лук и магданоз Smile
÷итирай


ћнени€: 2 022
«а да са сочни кюфтетата е по-важно как омесваш каймата, а не толкова какви подправки слагаш. јз ги прав€ само от телешко и пак стават сочни. Ќомера е ,когато се омесва каймата, ръцете да се потап€т от време на време в студена вода -обикновена или газирана.  ¬одата ги прави сочни. » меси повече време. ѕосле е добре готовата смес да престои известно време в хладилника. јз не мога да се нарека готвач, даже не ми харесва да готв€, но когато реша да прав€ нещо го прав€ много вкусно:)
ћеждувпрочем слагам в каймата чесън и джоджен/мента, а в н€кои краища на Ѕългари€ му викат гьозум/. Ќо това вече е въпрос на личен вкус:)
÷итирай

—офи€

ћнени€: 215
ако беше опитала с търсачката,щеше да намериш много споделени тайни от момичетата в този форум за вкусни пържени кюфтета(така и не се отучи да пускаш теми за щ€ло и нещ€ло и да пълниш сървърите по нета).
“ърсих, но другата тема е изтрита. ј и мо€та "тайна" е в каймата. Ќикога за каквото и да било не купувам готова кайма -какво ли са смл€ли в не€ не знам. «а мене най-добрата кайма е от плешка-свинска. ј останалите продукти са въпрос на въображение.  огато имам време слагам варени картофи вместо хл€б, и подправките, любими в дадената къща. —одата е задължителна и  пържене в не много сгорещено олио. ƒа ви е сладко.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 215
ако беше опитала с търсачката,щеше да намериш много споделени тайни от момичетата в този форум за вкусни пържени кюфтета(така и не се отучи да пускаш теми за щ€ло и нещ€ло и да пълниш сървърите по нета).
“ърсих, но другата тема е изтрита. ј и мо€та "тайна" е в каймата. Ќикога за каквото и да било не купувам готова кайма -какво ли са смл€ли в не€ не знам. «а мене най-добрата кайма е от плешка-свинска. ј останалите продукти са въпрос на въображение.  огато имам време слагам варени картофи вместо хл€б, и подправките, любими в дадената къща. —одата е задължителна и  пържене в не много сгорещено олио. ƒа ви е сладко.
«абравих - овалването задължително в галета. √алетата прави тънка коричка и не позвол€ва на соковете да изтекат. «атова остават сочни.
÷итирай


ћнени€: 2 823
» аз мисл€, че тайната е в качеството на каймата и как е омесена, а не толкова в подправките.

п.п “ука не се е случвало да прав€ кюфтета и да ми се разпаднат, както и не ми се стоп€ват - вад€ това, което слагам, дори ми поемат от мазнината, а не пускат такава.
÷итирай

на ќколовръс“ното в ѕјЋј“ка

ћнени€: 4 175
јз спазвам н€колко неща.
 аймата да е хубава. ћл€на в магазина. јз мел€ само чисто месо без грам сланина. ћел€ 50/50 свинско и телешко.
√ледам лука да е повече. ¬инаги режа по 1 връзка магданоз на 1 кг. кайма. ¬место хл€б слагам галета. Ќа кг. кайма слагам 7-8 супени лъжици и следователно €йцата са 3-4 бр. ѕонеже галетата е суха и носи. —ъщо пон€кога режа кората на домат на ћЌќ√ќ ситни къбчета. Ќеверо€тен вкус дава. јко имам чушка, слагам и чушка.

«начи продуктите са:
1 кг кайма
3-4 €йца
7-8 с.л. галета
сол, чубрица+ 1 връзка магданоз
2 големи глави лук
1/2 чушка
кората на 1 гол€м домат. ( него слагам най-накра€ понеже е нежен и при омесването, ще се смачка)
щипка сода бикарбонат
÷итирай
0 ѕотребители и 2 √ости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора