Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Президентът Първанов ще организира кръгла маса по проблемите на децата и семейството в края на септември. Поканени сме организациите, участвали на протеста на първи юли.
От нас се иска да кажем с кого искаме да се срещнем. Тези срещи ще са опознавателни и се надявам от тях да произлязат Работни групи по проблемите, които сме заложили в Целите си.
Ето някои предложения, моля допълвайте.
Трябва добре да помислим какво искаме да научим от тези институции.
Ето и линк към темата за протеста.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=110119.0


Агенции:
Агенция Социално подпомагане
Държавна агенция за закрила на детето
Агенция за хората с увреждания

Народно събрание:
Комисия по бюджет и финанси
Комисия по труда и социалната политика
Комисия по образованието и науката
Комисия по здравеопазването
Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта
Комисия по правата на човека и вероизповеданията
Комисия по европейска интеграция

Министерства:
Министерство на труда и социалната политика
Министерство на образованието и науката
Министерство на здравеопазването
Министерство на финансите


Национална здравно- осигурителна каса

Лекарски съюз

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 22:53 от yosarian

# 1
 • София
 • Мнения: 434
Предложение за добавяне на участник:
Агенция за хората с увреждания (създадена с ПМС 337/14.12.2004г и обнародвана в ДВ 112/23.12.2004 в сила от 01.01.2005г.).
Нали и децата ни са хора!

# 2
 • София
 • Мнения: 7 394
Това естествено е една много добра инициатива.
Тук във форума една от най-обсъжданите теми е "Мили родители,търсете правата на децата си".В нея основно става въпрос за парите,които децата с увреждания могат да получат със задна дата от 01,01,2005г.Оказва се,че в по-голяма част от случаите родителите биват разигравани,налага се да обикалят от институция на институция,да подават по няколко молби за обжалване,докато евентуално си получат парите по чл,35 мисля беше.Ще е добре,ако този въпрос бъде изяснен с Министерството на труда и социалната политика.Който прочете въпросната тема ще разбере с какви абсурди се сблъскват родителите и то за пари,които по закон се полагат на децата им.

# 3
           Параноята ли ме наляга, или е започнала предизборната кампания?

# 4
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Не те хваща параноя, но да ти кажа изобщо не ми пука кой ще го организира стига да се видя с тези институции и да променя дори само едно нещо. WinkНали? Аз лично нямам време да съм принципна на политически теми- те просто не ме интересуват.  Grinning

# 5
         Добре би било да постигнем нещо, ама Президенрът на BG, има почти само представителни функции. Пък и тоя филм и сценарий са ми познати. Гледали сме го и по BTV, и по НТВ няколко пъти. Искате 1 чувал обещания? Ето Ви 2! Живейте!

# 6
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Чети бе човек- една педя пост съм написала най- отгоре. Той само организира срещата- неговата власт за толкова стига и повече не ни трябва. Ние се виждаме със гореспоменатите институции и питаме каквото имаме да питаме и ги уведомяваме за целите си. Те ни консултират кое става и кое не, а ние в бъдеще сме наясно какво и къде да борим. Никой не е казал, че от два дена кръгла маса и йок ще променим света. Но за нас всички е важен контакта с тези институции- бъдещия контакт. Майките имаха успех- ето вече 9 месеца ще взимат майчинство равно на 90% от заплатат на която са осигурявани.И при нас има малък напредък- разбрахме, че просто сме много назад с инфото и върху това трябва да работим.

# 7
 • София
 • Мнения: 997
yosarian, много се радвам за тази среща. Вярвам, че тя ще покаже, че исканията ни не са политически. Също така съм убедена, че ще донесе положителна промяна.....с течение на времето естествено. Четох списъка, както винаги си изпипала нещата. Предполагам включваш здравната каса към поканените от Министерството на здравеопазването. Мисля, че трябва да бъдат "поканени" отделно. Те така или иначе май си функционират като отделна единица. Както и лекарския съюз - все пак те са пряко свързани с нашите проблеми......а на практика нямат общо с Здравното министерство. Е, това мога да предложа ..... въпреки, че може би формата на срещата не касае тези тези две организации.
Успех! Ако с нещо мога да помогна - насреща съм!

# 8
 • гр.София
 • Мнения: 212
Чудесно е че има приказка за такава среща!
Моето мнение и като родител и като специалист, е че  на този род прояви трябва да се поставят конкретни искания. И понеже темата ни е такава е не необходимо, а наложително да се чуе, че този род проблеми са:
 - реални и дългосрочни за семейството.
много често  , а не понякога майката трайно остава в къщи и не може да продължи професионалния си път.
 Затова е необходима съответна помощ и подкрепа и на правителствено и здравно ниво. Става въпрос за децата,  за които  споделяме в темите тук. Това са  проблемите на развитието като дисфазиите, аутистичния спектър, хиперактивноста, дислексията, обучителните трудности и др.
Да те не правят децата ни инвалиди, но ги поставят в трайно неравностойно положение в обществото и училището  при така съществуващите норми и програми и бъдеща проф. реализация. Нужно е ние родителите да си искаме нещата,  които не се обгрижват от здр. каси или др. фондове, а  си покриваме прилежно здравните осигуровки вс. месец. И ако за един два кариеса семейството няма да се върне месеци назад, то една терапия за дете с тези проблеми е доста дългосрочна. Само за някои синдроми и тежки увреждания все пак се дават 11лв. и то при доста унизителни процедури.

# 9
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Забравих да ви кажа нещо много важно. Кой има възможност и иска да дойде на тези срещи. Ще трябва може би да се разпределим.
До тук сме аз, Мая Стоицева, Нанди, Ели Акманова
Реза?
Нина?
Денат?
Оля?
....
Който има възможност да пише тук и на лични да ми прати личните си данни. Ще сме екип, но е добре да има хора, които да отговарят за определен кръг от въпроси. Ще ги уточним като уточним участниците.

# 10
 • Мнения: 3 271
Страхотно е, че се случва това!! Много би ми се искало да мога да се включа, но предполагам ще е в работните дни и ще ми е невъзможно да излизам от работа  Sad
Но ако мога поне с инфо, документи и т.н да помагам - на среща съм!

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Тези, които не можем да посетим София, да направим тук списък от всички нас и по този начин да подкрепим участниците и да кажем, че има и други родители с проблемни деца, които не са малко. Грижи по тях има доста, но в България няма необходимите условия и специалисти.

Пожелавам успех!!!

# 12
 • Мнения: 7 552
Чудесна инициатива. Проблемите на децата нямат политически цвят.

# 13
 • София, в офиса
 • Мнения: 1 269
ще дойда, моля Валя прати ми на мейл какво ти птрябва от мен, да се организизрам, че  трябва да пътувам и до Балчик и да ходя на конгреса на ортодонтите

# 14
 • sofia
 • Мнения: 7 477
ще дойда, моля Валя прати ми на мейл какво ти птрябва от мен, да се организизрам, че  трябва да пътувам и до Балчик и да ходя на конгреса на ортодонтите

момичета,по повод кръглата маса.......
утре в 11.30 имаме среща в офиса на БАОО ,но НЕ мога да се свържа с Валя Close
Може ли някоя от вас да дойде Praynig

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт