Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 авг. 2006, 14:52 ч.
  • Преглеждания  1 941  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 026
момичета,

замразявате ли тиквички, копър, магданоз за зимата? моля ви кажете в какво и как, че нещо ми е пълна мъгла, а ме е изпълнила идеята да поприготвя тия зеленаши за бебока за зимата    chef

благодаря предварително

Реклама
# 1
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Kопър, девисил, магданоз,  джоджен и зелен лук ги замразявам след като съм ги измила добре, подсушени са и ги нарязвам на ситно, слагам ги в малки кутийки и това е цялата процедура.А тиквичките - нарязани на шайби или на кубчета- в зависимост от начина им на приготвяне, в пликчета.

# 2
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Kопър, девисил, магданоз,  джоджен и зелен лук ги замразявам след като съм ги измила добре, подсушени са и ги нарязвам на ситно, слагам ги в малки кутийки и това е цялата процедура.А тиквичките - нарязани на шайби или на кубчета- в зависимост от начина им на приготвяне, в пликчета.

Абсолютно по същия начин действам и аз.  Peace

# 3
  • Варна
  • Мнения: 997
и аз така а на скоро ми казаха за замразен доматен сок в шишета от мин.вода 0,5 мл,смятам да пробвам тази година,още замразявам печен пипер в пакетчета като слагам толкова колкото ми стига за едно ядене изчистен от дръжки семки и люспи

# 4
  • Мнения: 7 170
и аз тъй. замразявам и печени чушки, зелен боб. без да бланширам. карфиол на розички също. майка ми например се занимава да си прави в торбички смес за кьопоолу - печени чушки, печен патладжан и две малки доматчета.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 353
Kопър, девисил, магданоз,  джоджен и зелен лук ги замразявам след като съм ги измила добре, подсушени са и ги нарязвам на ситно, слагам ги в малки кутийки и това е цялата процедура.А тиквичките - нарязани на шайби или на кубчета- в зависимост от начина им на приготвяне, в пликчета.

единствено тиквичките, както и всичко останало преди да замразя ги бланширам за няколко минути въвъ врящя вода, после изстудявам и замразявам. бланширането помага за две неща - прави зеленчука не толкова жилав, колкото замразения суров, а другото го четох в една книга за замръзяването - променя зеленчука и той става по-пригоден за дълго замръзяване. пишеше още, че ако се замръзява нещо сурово - то може да се пази във фризер до 1 мах 2 месеца, за повече е необходима бланшировката.,
рапорт даден

# 6
  • Мнения: 7 474
Копър и магданоз слагам в кутии от натурален сок (много е удобно), а тиквички на кубчета в пликчета.   chef

# 7
  • София
  • Мнения: 2 026
ооо, много ви благодаря   bouquet много ми помагате  Heart Eyes

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 3 553

Kопър и магданоз, измивам добре треволяка, подсушявам го и го нарязвам на ситно, слагам ги формички за лед с малко вода. След като замръзнат, кубчета слагам в кутийки или найлонови торбички.

# 9
  • Varna
  • Мнения: 1 437
НЕ режете копъра и магданоза предварително, като ви трябва си счупете малко и като го натрошите става като ситно, ама ситно да видите нарязан!!! Просто си спестете усилието, не за друго   bouquet

# 10
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Нищо не бланширам още повече тиквички, те имат толкова вода, че ако се бланшират ще спихнат. Не знам дали бланширани ще са по пригодни за замразяване, но определено не са жилави.
Слагам ги пресни, нарязани на кубчета и в найлонови пликчета.
Подправки - нарязани в мънички торбички 8х10 см.
Моркови - нарязани на ситно.
Грах - в найлонови пликчета.
Краставички обелени и нарязани на ситно за таратор - найлонови пликчета.
Печен и обелен патладжан без дръжките- найлонови пликчета.
Печен и обелен пипер без семките - найлонови пликчета.
Зелен боб - почистен и нарязан за готвене в найлонови пликчета.
Карфиол и броколи на розички - найлонови пликчета.
Пиперка нарязана на ситно за супа - мънички торбички 8х10 см.
Пресен лук и чесън - нарязани на ситно в мънички торбички 8х10 см.
Млечна царевица на кочани - найлонови пликчета.


# 11
  • Мнения: 547
Цитат
Грах - в найлонови пликчета.
Краставички обелени и нарязани на ситно за таратор - найлонови пликчета.
Печен и обелен патладжан без дръжките- найлонови пликчета.
Печен и обелен пипер без семките - найлонови пликчета.
Зелен боб - почистен и нарязан за готвене в найлонови пликчета.
Карфиол и броколи на розички - найлонови пликчета
Млечна царевица на кочани - найлонови пликчета.

 newsm10
+ чушки за пълнене (бланширани или не са си все същите като ги сготвим )
подправките в кутиики от маргарин,
плодове - ягоди, малини, къпини, дренки (последните са за супа)...- в пликчета и кутии
Докато не остане място за месото smile3533

# 12
  • Мнения: 1 812
Ами да използвам темата и да попитам и аз:)Ще слагам чушки за пълнене във фризера.Четох някъде,че преди да се сложат се осоляват вътре.Някой правили го?!И дали се бланшират?! newsm78

# 13
  • гр.Бургас
  • Мнения: 695
Kопър, девисил, магданоз,  джоджен и зелен лук ги замразявам след като съм ги измила добре, подсушени са и ги нарязвам на ситно, слагам ги в малки кутийки и това е цялата процедура.А тиквичките - нарязани на шайби или на кубчета- в зависимост от начина им на приготвяне, в пликчета.
Peace така си замразявам и патладжан,зален фасул,а и плодове

# 14
  • Мнения: 9 891
Ами да използвам темата и да попитам и аз:)Ще слагам чушки за пълнене във фризера.Четох някъде,че преди да се сложат се осоляват вътре.Някой правили го?!И дали се бланшират?! newsm78

Аз ги измивам, изчиствам дръжката и семките, поставям ги една в друга и ..............в пликчето. После през зимата са много удобни за пълнене - без да размразявам, направо пълня чушката и слагам в тенджерата. Не бланширам.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт