Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 5 125
Наскоро ядох в един ресторант невероятно вкусна бисквитена торта, може би най-вкусната, която съм опитвала. Информацията, която успях да измъкна е, че кремът е млечно-маслен и в него се слага и заквасена сметана. Някакви предположения как се прави този крем? За млечно-масления крем - горе-долу е ясно, но кога и как се слага сметаната?
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
 ThinkingАбсолютно предположение си е мойто ...ама да споделя де Very Happy ... мисля, че сметаната трябва да се добави накрая ... нали и масления се добавя към охладения млечен,  ... та тук към млечно- масления  бих добавила сметаната.  bowuu 

Да се изкажат и другите, че ми е интересно и на мен ... бих пробвала такъв модел бисквитена торта ...мисля Thinking Smile
Цитирай

Германия

Мнения: 899
И аз мисля, че накрая, както например в масления крем може да се добави течна сметана накрая  Thinking
Цитирай


Мнения: 5 125
Аз направих нещо подобно, но още не е изстинал и не знам дали е същият, но май стана много вкусен. Кипнах мляко със захар и масло, после сложих нишесте и яйце, и накрая - сметаната.
Ох, направо съм се пристрастила към тази торта, а ресторантът, в който я предлагат, е чааак в Рибарица
Цитирай

Сливен

Мнения: 408
Имам една рецепта за медена торта, която е с млечно маслен крем. Нищо не пречи като го приготвиш да разбиеш една опаковка сметана и да го прибавиш внимателно. Та значи рецептата е следната:
1л прясно мляко
1,5 ч.ч. захар/може и 1- в зависимост колко сладко го обичаш/
8 с.л. брашно #Crazy като го свариш трябва да изтине изцяло-видът му е ужасен-като на лепило, Ооообаче:
разбиваш 2 пакетчета масло/125г/ - аз слагам едно за по - малко калории и смесваш с миксера крема и маслото.
Аз лично съм експериментирала с добавянето на настъргана лим.кора или конячена есенция. Всяка година правя такава торта за рожденния си ден и колегите ми вече чакат с нетърпение момента smile3521
Цитирай


Мнения: 5 767
Аз правя този млечно-маслен крем(вече забравих на кого трябва да благодаря! Embarassed).
Млечно-маслен крем за торта
0.5 л прясно мляко
2 пак пудинг на Д-р Йоткер
1 ч.ч.захар
1капсула есенция ром
2 пак кр. масло
Вари се крема стандартно.Става много гъст,но да не ви притеснява това.Докато се охлажда се бърка.Разбива се маслото и се добавя лъжица по лъжица към млечния крем.Става много вкусен крем за торта. Crazy
Предполагам ,че след това може да се добави сметаната. newsm78
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Този крем дето Малински го е дала е страхотен.И аз правя тази медена торта и е направо върхът.Наистина крема е като лепило и даже си мислиш,че нищо няма да стане ,но като се сложи маслото става вълшебен..А ето и крема за медената торта:
6с.л.брашно
6с.л.захар
1л.прясно мляко
75 гр.масло
500гр.пудра захар
Млякото и захарта се варят.като са почти заврели се сипва внимателно брашното,бърка се да стане гладък крем.когато е почти истинал се прибавя маслото и пудрата захар.Много е важно пудрата захар да се сложи след като крема е сварен!!!
и в края може да сложиш и сметаната,разбита.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.