Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стара Загора

Мнения: 1 437
Реших да направя палачинки, но нямам сач.Нямам и качествен тефлонов тиган (на места тефлона е паднал). newsm78Ако сложа повече олио дали ще е разрешение на проблема, защото ме е страх да не залепнат палачинките.
Цитирай

София

Мнения: 5 202
 newsm78
Ами не слагай много..ама все па да е достатъчно...според мен дали ще залепне палачинката значение има тестото, а не покритието на тигана. Залепвали за ми палачинки на обикновн тиган, както са ми се разкашквали и в тефлонов. Също и обратното и д вдата са ставаи страхоттни...не е от тигана! Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Благодаря, Klemy!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 202
За нищо, с нищо не помогнах...стискаме палци да станат! Praynig Peace
Цитирай

Във Филибето на Тепето

Мнения: 23
Не знам как точно правиш тестото, защото има много варианти на палачинково тесто.- Аз лично от опит се убедих, че като го направя с прясно мляко вместо с вода палачинките стават по вкусни и не залепват толкова по тигана.Също, ако слагаш и кисело мляко гледай да не е много, че се разкъсват от него. Успех newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 и да кажеш после как са станали палачинките! Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 122
освен консистенцията е много важна и силата на котлона. За да не загарят и да не залепват недей да пържиш на най-силната степен   chef
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Първата не стана.Залепна, разкъса се... #Cussing outСледващите са супер, даже излапах 2.Продължавам да ги правя.Аneli4ka, рецептата я видях от тук и съм сложила прясно мляко Very Happy.
Irinii, Правя го на средна сила на котлона.
Благодаря на всички  bouquet!
Цитирай

София

Мнения: 399
Ей, внимавай да не ги излапаш докато ги правиш! Very Happy
И при мене обикновено първата не е много качествена, така че се справяш чудесно.
Поздравления!
А за тигана - и в алуминиев стават супер. Другите са прави - не е до тигана.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
В момента правя последната, ама и сложих кашкавал нарязан на кубчета.Какво ли ще стане newsm78 (кашкавалниче Laughing Mr. Green).
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 503
Първата палачинка винаги е "кучешка" - защото се хвърля на кучето.  Mr. Green
Най-сполучливи стават палачинките, когато се правят със смес от прясно мляко и бира (може и газирана вода).  Peace
А най-, най-важен е майсторлъкът на готвача! Вкъщи аз бъркам тестото, но мъжът ми ги пържи. Просто не мога да се меря с него.  Embarassed
Цитирай


Мнения: 901
Първата палачинка винаги е "кучешка" - защото се хвърля на кучето.  Mr. Green

ППВД  Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Ама от олиото, дето ги пържих станаха много мазни Sad.Аз като съм правила в тефлонов тиган си го мазах с масалце и то малко, а сега с това олио ...Shocked ooooh!.
Цитирай

София

Мнения: 2 122
Ама от олиото, дето ги пържих станаха много мазни Sad.Аз като съм правила в тефлонов тиган си го мазах с масалце и то малко, а сега с това олио ...Shocked ooooh!.
за целта дъното се маже с напоена в мазнина салфетка. Така няма опасност от прекомерно намазняване!  chef
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
Аз слагам в самата смес олио или течен маргарин и разбърквам хубаво. Хем не залепват, хем не стават мазни. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.