Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Мили мамчета, може да има такава рецепта, но май съм я пропуснала. Спешно ми трябва рецепта за пилешки или телешки каренца. Също така, ако някоя се сеща за салата с пилешко месо нека да пише. Изрових целия Нет и нищо подходящо. На мен ми трябва да не е пържено и да няма майонези и яца в сосовете.  Отчайвам се вече. Crying or Very sad
Цитирай


Мнения: 1 395
Ето една рецепта за телешки карета, изровена от сайта на Бон Апети Laughing

Телешки карета "Валентин"

Списък на необходимите продукти:

4 телешки карета (от контрафиле)
1 стрък праз лук
20 г масло
2 с. л. олио
1 шепа печурки
1 в. ч. бяло вино
1 с. л. брашно
1-2 щипки естрагон
1 ч. л. сол
1 ч. ч. пилешки бульон
2-3 с. л. (50 г) заквасена сметана 

Начин на приготвяне:
 1. Каретата (с овална форма и дебелина 1 пръст) се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържат се на силен огън в предварително загретите олио и масло по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се и се оставят настрана.
 
 2. В същата мазнина за 2 минути се сотира нарязаният надребно лук. Добавят се печурките (на ивички), пържи се 3-4 минути на силен огън и се залива с виното. Когато виното се изпари, се поръсва брашното, разбърква се и се налива пилешкият бульон.

3. Когато кипне, се прибавят естрагонът и сметаната. Връщат се каретата, ястието се задушава 1-2 минути, след което е готово за сервиране.

Салата от пилешко месо с круши

Списък на необходимите продукти:

200 г пилешки гърди
50 г стафиди
30-40 г бадеми
1 круша

за дресинга:
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
1/4 ч. л. хрян
2 щипки сол
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
 1. Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След това се охлажда и се нарязва на парченца.
 
 2. Стафидите се накисват в малко вода и след 10 минути се изцеждат. Бадемите се нарязват наситно.

3. Киселото мляко, майонезата, горчицата и хрянът за дресинга се слагат в купа и се разбиват. След това се подправят със сол и черен пипер на вкус.

4. Добавят се парченцата пилешко, наситнените бадеми, стафидите и нарязаните на кубчета круши. Разбърква се добре.

5. Салатата се сервира върху канапе от листо на салата "Айсберг" или зелена салата. Може да се поръси със смлени бадемови ядки.

Цитирай
Мерси, Белла. Салатката ще я пробвам, а дали има каренца, които се пекът? Thinking Или ако се  сещате за някаква рецепта с пилешко въобще. Нещо, което  да е като предястие?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.