Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 авг. 2006, 09:44 ч.
  • Преглеждания  777  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
Мили мамчета, може да има такава рецепта, но май съм я пропуснала. Спешно ми трябва рецепта за пилешки или телешки каренца. Също така, ако някоя се сеща за салата с пилешко месо нека да пише. Изрових целия Нет и нищо подходящо. На мен ми трябва да не е пържено и да няма майонези и яца в сосовете.  Отчайвам се вече. Cry

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 484
Ето една рецепта за телешки карета, изровена от сайта на Бон Апети Laughing

Телешки карета "Валентин"

Списък на необходимите продукти:

4 телешки карета (от контрафиле)
1 стрък праз лук
20 г масло
2 с. л. олио
1 шепа печурки
1 в. ч. бяло вино
1 с. л. брашно
1-2 щипки естрагон
1 ч. л. сол
1 ч. ч. пилешки бульон
2-3 с. л. (50 г) заквасена сметана 

Начин на приготвяне:
 1. Каретата (с овална форма и дебелина 1 пръст) се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържат се на силен огън в предварително загретите олио и масло по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се и се оставят настрана.
 
 2. В същата мазнина за 2 минути се сотира нарязаният надребно лук. Добавят се печурките (на ивички), пържи се 3-4 минути на силен огън и се залива с виното. Когато виното се изпари, се поръсва брашното, разбърква се и се налива пилешкият бульон.

3. Когато кипне, се прибавят естрагонът и сметаната. Връщат се каретата, ястието се задушава 1-2 минути, след което е готово за сервиране.

Салата от пилешко месо с круши

Списък на необходимите продукти:

200 г пилешки гърди
50 г стафиди
30-40 г бадеми
1 круша

за дресинга:
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
1/4 ч. л. хрян
2 щипки сол
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
 1. Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След това се охлажда и се нарязва на парченца.
 
 2. Стафидите се накисват в малко вода и след 10 минути се изцеждат. Бадемите се нарязват наситно.

3. Киселото мляко, майонезата, горчицата и хрянът за дресинга се слагат в купа и се разбиват. След това се подправят със сол и черен пипер на вкус.

4. Добавят се парченцата пилешко, наситнените бадеми, стафидите и нарязаните на кубчета круши. Разбърква се добре.

5. Салатата се сервира върху канапе от листо на салата "Айсберг" или зелена салата. Може да се поръси със смлени бадемови ядки.

# 2
Мерси, Белла. Салатката ще я пробвам, а дали има каренца, които се пекът? Thinking Или ако се  сещате за някаква рецепта с пилешко въобще. Нещо, което  да е като предястие?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт