Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

България

Мнения: 295
Някой знаели как се приготвят кори за лазаня .Живея в малък град обиколих магазините и няма никаде. newsm78
Цитирай


Мнения: 5 768
От майка ми имам тази рецепта за кори,но никога не съм я пробвала.Когато нямам готови кори слагам сварени макарони.Спомням си ,че съм яла лазаня с такива,правени в къщи кори и беше вкусно.Ето рецептата:

Кори за лазаня
4 яйца
500 гр брашно
сол
Омесва се жилаво тесто.Разточва се кора и се реже на квадрати.Варят се в кипяща вода и се подсушават върху памучна кърпа.

Успех. Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 352
Основна рецепта за приготвяне на тесто за 4 порции:
Пресяват се 400гр. брашно, прави се кладенче, в което се слагат 4 яйца. Важно условие е яйцата да не бъдат студени. Добавя се 1с.л. зехтин(по желание), слагат се и 4 щипки сол. Яйцата се разбиват с вилица, като постепенно се захваща по малко от брашното. Омесва се тесто и се оставя покрито 30 минути, за да почине. След това може да се разточи върху набрашнена повърхност или с помощта на машина

Ще получите паста с различни цветове и вкус, ако към основното тесто заедно с яйцата добавите следните продукти:
  • 1 с.л. доматено пюре за доматено паста
  • 1 шепа накиснати във вода сушени манатарки, нарязани на ситно за гъбена паста
  • 1 шепа спанак, бланширан и много добре отцеден, ситно нарязан и пасиран, за спаначена паста
  • 1 ч.л. куркума за оранжева паста


Имам и друга рецепта, но е при майка ми. Ако тази не ти свърши работа ще потърся и другата.
Цитирай


Мнения: 2
Благодаря ви  довечера ще се опитам да  направя .
Цитирай

България

Мнения: 295
Намерих готови кори .Направих лазанятя стана страхотна .
Цитирай


Мнения: 1 352
Аз ползвам кори на Мелиса, и винаги става много вкусна. На мъжа ми му е любима лазанята с шунка и гъби+сос бешамел
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.