Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 502
Като ходихме в североизточна България към рибената чорба ни предлагаха и "саламурика".Това е подправка която е в чаша и прави  чорбата невероятна.Според мен след внимателен оглед съставките са :
чесън на ситно нарязан
люта чушка/наситно/
девисил
сол
домати/малко - настъргано,консерва,пюре.../
и всичко това разбъркано в чаша с оцет .
А на едно заведение ни я сервираха пасирана.
Ако някой знае как е точно да пише.
Цитирай


Мнения: 3 862
Здр
Понеже съм от Североизточна България и мн добре знам за какво говориш, си позволявам да ти дам обичайната рецепта  Wink :
сол,
оцет,
чесън,
девисил,
лют червен пипер, едро смлян,
или прясна люта чушка,  съвсем на дребно

Домати по принцип не съм срещала да слагат. Но е възможна и подобна модификация.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.