Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • На село (близо до Лондон)
  • Мнения: 1 203
Мили мами,

ще е интересно да споделим какъв вид сhildcare ползваме (вкл^1ително и майки гледащи децата си в къщи), какви са впе1атленията Ви и как мислите се 1увстват де1ицата Ви? Наблягам на пове1е душевните (както Вие ги виждате) изживявания отколкото на ядене, спане и акане  Laughing.
Поради какви при1ини избрахте то1но този вариант(и) на  Laughing сhildcare?

Сега да запо1на темата с отговорите аз (доколкото ги имам)  Crazy.

Аз се върнах на работа (на пълно работно време) когато Филип бе на 6м. Баща ми дойде от бг да го гледа, като имахме 2 седмици в който да бъдем заедно и така да се каже да му предам работата  Joy Joy. Аз 1естно да си кажа бях готова да се върна на работа и много си ми липсваше. Нямах притеснения и вина за това 1е не го гледам сама, а Филип тогава си мисля 1е изживя този преход доста леко.  При1ините: аз изках да се върна на работа, но не исках да го пращам на ясли толкова малък и баща ми сам изяви желание да дойде и да прекара известно време с нас, гледайки първо вну1е.

Когато Филип стана на 1 год и 2 месеца тръгна на ясла за 2 дни в седмицата. Главната при1ина бе 1е баща ми си тръгваше за бг. Филип трудно свикна с яслата, но и в този период ние се готвихме да се местим в друг град (и двамата родители с нови работи) и Филип ходи на тази ясла само 2 месеца. Немисля 1е там му беше добре като главната при1ина бе 1е беше още бебешок и може би усещаше 1е ние (големите) не се 1увствахме сигурни 1е това е най-доброто. След като се преместихме Филип запо1на на ходи на childminder (това е жена която се грижи в дома си за мах. 3 деца под 5 годишна възраст и е регулирана от същата организация, която регулира у1илищата). Филип се 1увстваше добре, разказваше ми (обикновено) какво са правили през деня и носеше всякакви произведения на изкуството  Party. След година ходене там изведнъж запо1на да си казва 1е не му харесва там, да не иска да ходи сутрин и ве1ер да ми каза "Нищо не правим там", тоест да не иска да разказва. Ние доста се бяхме притеснили какво е при1ината и взех веднага мерки да го местя на друго място. Изясни се 1е едно от другите деца бе станало по-агресивно, удря, хапе и т.н. а детегледа1ката заета  Rolling Eyes и не им обраща внимание. Може да е имало и други при1ини, но беше ясно 1е Филип не му бе хубаво да ходи там.

Преди 2 седмици запо1на да ходи 2 дни на ясла и 3 на друг childminder (която я избирахме с дост интерв^та и сумати и дискусии с мъжа ми в къщи). Интересното бе 1е Филип ходи с желание на яслата но и с пла1 сутрин (което си е нормално за него докото свикне там). Докато при новата childminder (немога да измисля подходяща дума на бг, не е детегледа1ка защото не е в дома ти... newsm78) Филип само ме цунка, казахме си 1е мама ще дойде да го вземе след 4 1аса той ще си играе с котетата, пе1ката и т.н. даде и ръка и хайде на игра   #Crazy #Crazy #Crazy направо се ошашках...няма рев няма 1удо...
Засега мисля 1е се 1увства добре там и е щастлив, разказва ми в подробности какво прави и т.н.
Трявба да отбележа 1е мойто дете е екстроверт и така се зарежда като споделя.

Стана много дълго ooooh! ooooh! 1акам сега Вие да споделите за вашите де1ица  bouquet

# 1
  • Германия
  • Мнения: 7 106
Моят е в ясла. От 2-месечна възраст. Имаше един период на рев, при смяна на възпитателките на групата, но след време свикна. Тук също има възможност за такава жена, нарича се (директно преведено) "дневна майка".  От яслата ми докладват, ако е имало произшествия или опастност от болести. Доволна съм, че се занимават с децата активно и ги приучват от рано на самостоятелно хранене, рисуване и разни други полезности. Ако имам избор и второ дете, бих го гледала сама поне до градинска възраст.

# 2
  • DE
  • Мнения: 7 659
Борис започна ясла на 15 месеца - за 2 половинки дни в седмицата. Държах на това само и единствено да има по-близък контакт с деца на неговата възраст, да общува, да свиква с езика. Добре се чустваше, бързо свикна (според учителките много бързо се адаптирал). Периода на адаптация беше 3-4 дена в които оставах с него в началото, за да се чуства по-сигурен. Опитахме 1-2 месеца и гледачка - още 2 половинки дни в седмицата, защото ходех на курс и нямаше как. Там определено не се чустваше добре, не искаше да ходи, оставях го и го взимах разплакан...Според мен жената беше ОК, обръщаше му внимание, играеха си, говореше му много...но явно Борис просто не я хареса. Или пък когато си тръгвах нещата са били различни, все пак освен него тя се грижеше и за още 2 бебета под годинка, явно не е смогвала....
От началото на календарната година сме в нова ясла - за 2 половинки дни и 1 цял ден в седмицата. И там бързо свикна, лека адаптация, ходи с желание. Аз съм също много доволна от възпитателките, директорката, отношението към децата, разнообразните им занимания. След лятната ваканция днес ни беше първия ден в градината. Бобо от вълнение се събуди в 6 часа и в 7 беше готов и чакаше на вратата облечен, обут и с раничка в ръка. Не се разстрои дори и че са сменили едната учителка. Уговорката ни беше днес да остана малко с него докато свикне пак, но не се наложи. Докато другите деца плачеха, разделяйки се с родителите, Бобо се заигра веднага и ми махна за чао без драми.
Ако имах възможност, бих го пускала и повече време на ясла, но тук системата за неработещи майки е такава и мога да съм доволна премного и само на това.
Другата есен ще тръгва на целодневна градина, която тук е задължителна за деца навършили 3 години. Ще видим там как ще е.

# 3
  • На село (близо до Лондон)
  • Мнения: 1 203
Moми1ета,
Благодаря за хубавите отговори Grinning.

Пepelyashka и аз ако имам възможност и други деца бих си ги гледала в къщи до към годинка. Този превод "дневна майка" не ми харесва много  Embarassed..
Мишенце, Бобо явно ти е много активно, л^бознателно и "пораснало" мом1енце щом бърза да ходи на градина.

И аз ще пускам Филип на пред-у1илищна от 3 годишна възраст, за 3 1аса на ден. Това ще е от януари и пак ще бъде смяна за него  ooooh! на ново място но пък се надявам да е със същата жена, която да го гледа следобядите.

# 4
  • Dania
  • Мнения: 2 757
Другата есен ще тръгва на целодневна градина, която тук е задължителна за деца навършили 3 години. Ще видим там как ще е.

Как така задължителна? Това като училище ли се води? И означава ли, че е безплатна?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт