Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 авг. 2006, 13:44 ч.
  • Преглеждания  8 397  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Габрово
  • Мнения: 252
Здравейте момичета!
Свекърва ми ми донесе половин чувал зелен боб и незнам как да го наготвя не ми се иска да е стандартната яхния (нея я знам) моля ви дайте ми нещо по интерсно защото явно дълго ще сме на зелен боб в къщи!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 413
По рецепта на Марабу - бог да я благослови тази вълшебница- направих мусака със зелен боб!
Аз лично много я харесах!
Свареният зелен боб се разстила в намаслена тавичка, задушаваш моркови и лук, изсипваш отгоре, натрошаваш сирене, накрая правиш заливка като за мусака!
Мммммммм Hug

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 002
Аз го готвя със свинско,добави картофки,ако ти остане повечко и имаш фризер замрази си в пакетчета

# 3
  • София
  • Мнения: 3 632
Аз го готвя с картофи, понякога слагам и телешко месо.
Може и да се панира - яла съм така в заведение.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 260
Може ли да ми кажете как се готви паниран зелен боб, че и в къщи имаме повече, отколкото бихме изяли.

# 5
  • София
  • Мнения: 431
Ето и една много интересна и вкусна рецепта от мен . За зимата е супер  Peace Вече я изпробвах  Peace

Зелен фасул с люти чушки

5кг зелен фасул, чесън, люти чушки на вкус и копър
САЛАМУРА:
1л.вода ,1л.оцет ,половин чаена чаша олио, половин ч.ч.захар ,половин ч.ч.сол слага се саламурата да заври като заври сe слага изчистения и нарязан фасул да ври 15минути след това се вади от саламурата в съд в който се прибавят чушките надупчени чесана и копара и се разбърква добре слага се в буркани и се допълва със саламурата варят се 10мин.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 492
Сварен боб се слага в тавичка с малко олио и печеш.
В една купичка слагаш малко оцет,чесън,копър и малко олио/ако е необходимо/, сол. Всичко това го прибавяш към  зеления боб. Колкото повече стои с него, толкова по-вкусно става. Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 3 416
Баба го панира. Нанизва шушулките/или там каквото му казвате/на дървени шишчета, топи в панировката и пържи. Играчката е докато се нанижат. Обаче после е удобно за сервиране/получава се като плочка/.
Само, че в количествата, които имате е добре да помислиш и за фризера иначе ще ВИ поомръзне.

# 8
  • Русе
  • Мнения: 4 406
аз пържих зелен боб във фритюрник, стана страхотно мезе за бира, а останалото количество е във фризера, като го извадиш ,размразиш и подправиш, е добра зимна салата

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт