Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 200
Здравейте дами! wavey

Онзи ден изпробвах нова рецепта и страшно ми хареса, та реших да я споделя с вас. Дано да ви хареса!

Запекана с патладжани и тиквички

1 голям патладжан
8 с. л-ци олио
1 голяма глава лук - нарязан на ситно
2 скилидки чесън - счукан
900 гр. домати - обелени и нарязани
1 шепа нарязани листа от босилек
1 с. л-ца нарязан пресен магданоз
2 тиквички - нарязани на дълги и тънки парчета
брашно за паниране
350 гр. сирене - нарязано на парченца
30 гр. настърган кашкавал
черен пипер
сол

1. Нарежете патладжана на парченца, поръсете със сол и го оставете така за 45-60 минути.
2. В голям тиган загрейте 3 с. л-ци олио и задушете лука и чесъна, докато омекнат (за 3-4 минути). Разбъркайте, прибавете доматите, половината от босилека, магданоза, солта и пипера. Оставете сместа да поври 25-30 минути, докато стане на доматен сос.
3. Оваляйте парчетата патладжани и тиквички в брашно.
4. Във втори тиган загрейте 6 с. л-ци олио и изпържете в него патладжаните и тиквичките от двете страни до получаване на златисто-кафяв цвят.
5. Загрейте фурната до 170 градуса. Намаслете тавичка и в нея сложете ред патладжани, а върху тях - тиквички, залейте ги с половината от доматения сос, а върху него посипете половината от сиренето, а след това по-голямата част от останалия босилек и магданоз. След това повторете в същия ред: патладжан, тиквички, останалия сос и сиренето. Отгоре посипете с настъргания кашкавал, останалия магданоз и поставете тавичката във фурната. Запечете 30-35 минути и поднесете веднага.

Добър апетит!!! cook
Цитирай


Мнения: 1 009
Аз правя по подобен, но по-опростен начин патладжани с доматен сос. Ще пробвам и тази рецепта!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.