Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 дек. 2004, 12:36 ч.

пържолки

  • 2 018
  • 19
  •   1
Отговори
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
с какво месо най-често ги правите, и как  за да станат крехки.

Аз купувам само котлети през или вратни, но вратните само на скара ги правя, а котлетите ми стават малко жилави.
Дайте някакви идеи

# 1
Диана, ами аз обикновенно за да са по-крехки като ги начукам ги подправям и ги оставям в хладилника завити с опаковачно фолио да отлежат около час поне.
А друга "хитрост", която научих от един китаец е, че те киснат всичкот месо в прясно мляко за да стои така крехко

# 2
  • София
  • Мнения: 5 374
Аз лично ги задушавам с маааалко масълце в дълбок тиган....и така не си губят сочността.

# 3
Цитат на: Coeur
Аз лично ги задушавам с маааалко масълце в дълбок тиган....и така не си губят сочността.
И аз, и аз Wink  Laughing . То и в повечето случаи ги пека (пържа) на тиган

# 4
  • София
  • Мнения: 3 777
Може и да ги покиснеш в смес от малко зехтин, кисело мляко и черен пипер...Стават божествени

# 5
Аз ги ръся само с чер пипер и соев сос и пека в ел. тенджера с малко водичка и едно обръщане. Правила съм вратни пръжоли. Стават супер сочни и вкусни.

# 6
  • Според сезона
  • Мнения: 296
След като ги обработя с подправки и чук , ги овалвам в брашно, запържвам ги и след това в тавата- с каквото ми дойде на ум

# 7
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Аз ги кисна в маруната :
За 1кг.месо -
120 мл. вода
1 с.л сол
сок от 1 лимон
черен пипер

Начуквам си пържолките оставям ги да киснат в маринатата поне за 12 часа и после .......

# 8
  • София
  • Мнения: 124
Можеш 1 час преди пържене или печене да ги намажеш със соев сос и горчица  Wink

# 9
  • Мнения: 645
Цитат на: Honda
Диана, ами аз обикновенно за да са по-крехки като ги начукам ги подправям и ги оставям в хладилника завити с опаковачно фолио да отлежат около час поне.
А друга "хитрост", която научих от един китаец е, че те киснат всичкот месо в прясно мляко за да стои така крехко



това за кисненето в мляко и аз го правя и има ефект

# 10
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
леле колко много идеи Simple Smile
всичките ще ги тествам!
 много блягодаря



 Close-mas:

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 823
Начукваш ги, мариноваш/поръсваш с подправки и слагаш в хладиника(покрити). На следващият ден ги мяташ на скарата!
Бон Апети  Grinning

# 12
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
когато аз кисна месо в мляко преди да го готвя винаги го измивам от млякото.Самото мляко става много кърваво и освен за канала за нищо друго не става.

# 13
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
Снощи запекох едни, но преди това ги начуках едно хубаво и ги намазах с горчица. Станаха супер вкусни и крехки newsm22  Animal Pig

# 14
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
Точно преди една година пробвах една интересна рецепта за пържолки и от тогава само така ги хапваме.
Рецепта:
Продукти:
Пържоли (може и пилешки)
300 - 400 гр гъби (пресни)
Замразена смес за "Руска салата" - сиреч картофи, моркови и грах
Една чаена лъжица доматена салца
1/2 ч.ч вода, 1 с.л. оцет, шепа чубрица.
една суха супа гъбена "Маги"
Начин на приготвяне
В скороварна тенджера слагате малко олио, нареждате ред пържоли, предварително осолени и поочукани, поръсвате върху тях 1/2 от зеленчуковия микс объркан предварително с нарязаните гъби и поръсвате с чубрица. Нареждате втори ред пържоли и отгоре другата половина от микса. Разбърквате във водата оцета, доматената паста и малко сол и заливате. Затискате с чиния и варите 20 мин след като започне да изпуска въздух. След това в 100 мл вода разтваряте супата, махате чинията, заливате с супата като разбъркате внимателно само горния слой зеленчуци и доварявате още 8 мин.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт