Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

София, Борово

Мнения: 1 771
с какво месо най-често ги правите, и как  за да станат крехки.

Аз купувам само котлети през или вратни, но вратните само на скара ги правя, а котлетите ми стават малко жилави.
Дайте някакви идеи
Цитирай
Диана, ами аз обикновенно за да са по-крехки като ги начукам ги подправям и ги оставям в хладилника завити с опаковачно фолио да отлежат около час поне.
А друга "хитрост", която научих от един китаец е, че те киснат всичкот месо в прясно мляко за да стои така крехко
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Аз лично ги задушавам с маааалко масълце в дълбок тиган....и така не си губят сочността.
Цитирай
Цитат на: Coeur
Аз лично ги задушавам с маааалко масълце в дълбок тиган....и така не си губят сочността.
И аз, и аз Wink  Laughing . То и в повечето случаи ги пека (пържа) на тиган
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Може и да ги покиснеш в смес от малко зехтин, кисело мляко и черен пипер...Стават божествени
Цитирай
Аз ги ръся само с чер пипер и соев сос и пека в ел. тенджера с малко водичка и едно обръщане. Правила съм вратни пръжоли. Стават супер сочни и вкусни.
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
След като ги обработя с подправки и чук , ги овалвам в брашно, запържвам ги и след това в тавата- с каквото ми дойде на ум
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Аз ги кисна в маруната :
За 1кг.месо -
120 мл. вода
1 с.л сол
сок от 1 лимон
черен пипер

Начуквам си пържолките оставям ги да киснат в маринатата поне за 12 часа и после .......
Цитирай

София

Мнения: 121
Можеш 1 час преди пържене или печене да ги намажеш със соев сос и горчица  Wink
Цитирай


Мнения: 645
Цитат на: Honda
Диана, ами аз обикновенно за да са по-крехки като ги начукам ги подправям и ги оставям в хладилника завити с опаковачно фолио да отлежат около час поне.
А друга "хитрост", която научих от един китаец е, че те киснат всичкот месо в прясно мляко за да стои така крехко



това за кисненето в мляко и аз го правя и има ефект
Цитирай

София, Борово

Мнения: 1 771
леле колко много идеи Smile
всичките ще ги тествам!
 много блягодаря



 #X-mas
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Начукваш ги, мариноваш/поръсваш с подправки и слагаш в хладиника(покрити). На следващият ден ги мяташ на скарата!
Бон Апети  Very Happy
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
когато аз кисна месо в мляко преди да го готвя винаги го измивам от млякото.Самото мляко става много кърваво и освен за канала за нищо друго не става.
Цитирай

София, Борово

Мнения: 1 771
Снощи запекох едни, но преди това ги начуках едно хубаво и ги намазах с горчица. Станаха супер вкусни и крехки newsm22  Pig
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Точно преди една година пробвах една интересна рецепта за пържолки и от тогава само така ги хапваме.
Рецепта:
Продукти:
Пържоли (може и пилешки)
300 - 400 гр гъби (пресни)
Замразена смес за "Руска салата" - сиреч картофи, моркови и грах
Една чаена лъжица доматена салца
1/2 ч.ч вода, 1 с.л. оцет, шепа чубрица.
една суха супа гъбена "Маги"
Начин на приготвяне
В скороварна тенджера слагате малко олио, нареждате ред пържоли, предварително осолени и поочукани, поръсвате върху тях 1/2 от зеленчуковия микс объркан предварително с нарязаните гъби и поръсвате с чубрица. Нареждате втори ред пържоли и отгоре другата половина от микса. Разбърквате във водата оцета, доматената паста и малко сол и заливате. Затискате с чиния и варите 20 мин след като започне да изпуска въздух. След това в 100 мл вода разтваряте супата, махате чинията, заливате с супата като разбъркате внимателно само горния слой зеленчуци и доварявате още 8 мин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора