Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 11 612
Мами, отскоро се сдобих с един уред - 3 в 1. Не знам доколко е сполучлив,но до сега не съм го използвала. Правят се гофрети, сандвичи и грил. Моля помогнете ми как да го използвам - напр. слага ли се мазнина при приготвяне?
И ми напишете как се правят сандвичите вътре - с 2 филии ли са? и стават ли такива с кашкавал и яйца? И рецепта за гофрети ако може.

Какво ви се обеснявам - направо помагайте кой с каквото може!!!!! А аз като направя - ще черпя! Благодаря предварително!
« Последна редакция: ср, 30 авг 2006, 12:14 от Мама Цоцоланка »
Цитирай


Мнения: 1 812
Аз редовно правя сандвичи в гофретника.Купупвам хляб,нарязан на квадратни филийки.Между две филийки слагам каквото искам-сирене,кашкавал,колбас.....Изобщо може да правиш каквито искаш вариации. Както казва моят син-затворени сандвичи:)Стават екстра! PeaceЗа тестото не мога да ти помогна,защото  майка  ми го знае ,а в момента я няма за да я попитам Rolling Eyes
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
И аз ползвам гофретника за сандвичмейкър. Мажа ги с лютеница, масло и каквото имам да им слагам помежду- слагам и след това за да станат хрупкави, омазвам и от външната страна сандвичите с масло или маргарин и тогава ги пека/пресовам.
Ако приготвяш гофрети, желателно е преди да сложиш още първата доза, да намазниш добре и горната и долната плоча с олио. После след като си приключиш с направата им, да забършеш добре, за да няма остатъчна мазнина и да мирише на старо.
« Последна редакция: ср, 30 авг 2006, 14:30 от Нина »
Цитирай

Vaudreuil Canada

Мнения: 2 539
Гофретника мажа с едно тампонче памук с разтопено масло преди да наливам тестото, а за сандвичмейкъра практикувам мазане на филийките от двете страни с масло или маргарин - то и на упътването така си пишеше - да се намажат отвън.
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Сандвичите правя с тостерен хляб с квадратно сечение (Златна Добруджа или Симид). Намазвам с масло две филийки, слепват се ,така че маслото да остане от двете външни страни, по средата плънка по желание - сирене, кашкавал задължително, колбас. Пекат се на грила или на присавката за триъгълни сандвичи, на нас повече ни харесват ако са правени с приставката на грил.
Рядко пека месо на грила, но като се е случвало, не използвам мазнина, то месото си пуска. Евентуално ако печеш пилешка пържолка, може да намажеш с масло грила.
И сандвичите и месото се поставят, когато уреда е загрял добре.
За гофретите не мога да помогна, нямам такава приставка.
Цитирай


Мнения: 11 612
Гофретника мажа с едно тампонче памук с разтопено масло преди да наливам тестото, а за сандвичмейкъра практикувам мазане на филийките от двете страни с масло или маргарин - то и на упътването така си пишеше - да се намажат отвън.

А как приготвяш самите гофрети? Дайте ми рецепта за гофрети, моля!
Цитирай


Мнения: 540
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80047.msg1380600#msg1380600
Цитирай


Мнения: 11 612
Отговорих в тази тема и благодарих! Аз също я видях вчера и дори вече правих въпросните гофрети!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.